-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rytų medicina: patarimai kaip ja naudotis

Rytų medicina – tai iš kartos į kartą perduodamos žinios ir praktinės priemonės. Tai ir atskira filosofija, kuri teigia, jog mes esame sveiki ir gerai jaučiamės kuomet mus supa harmoningas pasaulis, visi energetiniai procesai vyksta sklandžiai ir subalansuotai.
Akupunktūra
Akupunktūra / Alishah Merchant, Flickr.com

Tačiau, jei žmogaus organizme sutrinka energetinis balansas, imama gyventi nesivadovaujant Visatos dėsniais, tuomet nuotaika pablogėja, atsiranda bendras silpnumo jausmas, sutrinka organų veikla ir visa tai sukelia įvairius susirgimus. Žmogaus vidinės harmonijos atstatymas ir yra Rytų medicinos gydimo principas.

Pagal kinų mediciną, kiekvienas organizmas pripildytas gyvybinės energijos – či. Jei mes sveiki, jei džiaugiamės kiekviena nauja diena, vadinasi či sklandžiai ir laisvai cirkuliuoja reikiamais jai keliais, energetiniais kanalais, aprūpindama gyvybingumu kiekvieną mūsų organizmo ląstelę. Jei šios energijos judėjimas sutrikdomas, įvyksta stagnacija. Mes iš karto pajuntame to signalą, pavyzdžiui, nuovargis arba padidėjusi temperatūra.

Šiandien Rytų medicinos gydytojai turi didžiulį šimtmečių patikrintą arsenalą gausybės diagnostikos ir gydymo metodų. Visi jie nukreipti į natūralios gyvybinės energijos tėkmės palaikymą ir atstatymą. Tai akupunktūra, refleksologija, joga, masažai, ajurveda ir kt.

Remiantis kai kuriomis pagrindinėmis žiniomis ir paprastais patarimais, jūs galite padėti savo organizmui dirbti harmoningai ir subalansuotai bei priversti sklandžiai cirkuliuoti či energijos srautui.

  • Rytą pradėkite nuo lengvo masažo. Atsibudus, užsidenkite veidą delnais, lyg žaistumėte slėpynių ir atsargiai, lėtai stumkite juos viršun, link kaktos bei plaukų. Patrinkite ausis, masažo pabaigoje jūsų delnai turėtų susitikti ties smakru. Pakartokite šį trumpą seansą kelis kartus, neskubėkite pašokti iš lovos, minutę pagulėkite, pajuskite kaip energija užplūsta kūną ir veidą. Nusišypsokite, juk ką tik atjaunėjote per kelias minutes, pagerinote kraujo cirkuliaciją ir atlikote veido patempimą net neatsikėlus iš lovos.
  • Gyvybinė energija či turi ir materialų pavidalą mūsų organizme – tai limfa. Judėdama kapiliarais ji tarsi praplauna mūsų kūno ląsteles. Jos cirkuliacijos sutrikimas tampa audinių maitinimo, toksinų susidarymo, raukšlių ir celiulito formavimosi priežastimi. Todėl po ramybės būsenos miego metu, yra būtina atstatyti limfos tekėjimą. Keletas judesių galvai, 2– 3 kūno pasisukiojimai, porą mostų rankomis ir 5–6 pritūpimai padės išjudinti limfą. O be to, po šios mankštos jausitės kur kas žvaliau.
  • Padarius rytinę mankštą, neskubėkite virtis arbatos arba kavos. Ajurveda rekomenduoja pradėti dieną nuo stiklinės vandens su medumi ir citrinos sultimis. Šis ritualas paruošia darbui virškinimo sistemą ir pagerina medžiagų apykaitos darbą, o tai odai turi tonizuojantį ir jauninantį efektą.
  • Įtampą raumenyse pašalinsite ir energijos suteiksite atlikę sau kaklo masažą. Būtent šioje vietoje, kur lengva rankomis pasiekti, yra išsidėstę daugybė limfmazgių. Patrinkite delnus ir pamasažuokite sprandą, kaklą ir pečius. Ši trumpa kelių minučių procedūra suveikia iš karto, pasijusite fiziškai geriau ir atgausite či energiją.
  • Dažnas nuovargis gali būti ir dėl nepakankamo deguonies kiekio organizme. Skirkite bent 5 min. per dieną kvėpavimo pratimams. Atsisėskite patogiai, kelis kartus giliai įkvėpkite, po to lėtai iškvėpkite. Pratimą pakartokite kelis kartus.
  • Užklupus galvos skausmui, neskubėkite ieškoti tabletės, o išbandykite akupunktūrą. Energetiniuose kanaluose, kuriais teka či yra išsidėstę specialūs taškai, kurie atsakingi už konkrečių organų darbą. Veikiant šiuos taškus galima pagerinti savo savijautą.
  • Žinoma, jei norite jaustis sveikai ir būti geros nuotaikos, pirmiausia, reikia išmokti džiaugtis gyvenimu. Dažnai įvairių susirgimu priežastimi būna apmaudas ir pyktis. Vykite šalin blogas mintis, įsileiskite į širdį meilę.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius