Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktorė Žemyna Ašmontaitė: „Dalyti pinigus – malonumas“

Iššūkius mėgstanti aktorė Žemyna Ašmontaitė sako, jog spėsianti ir vesti TV laidą „Švarūs pinigai", ir vaidinti, ir tęsti studijas magistrantūroje. „Veikla man padeda pabėgti nuo rutinos."
Foto naujienai: Aktorė Žemyna Ašmontaitė: „Dalyti pinigus – malonumas“
Nuotrauka iš redakcijos archyvo / zmones24.lt

Iššūkius mėgstanti aktorė Žemyna Ašmontaitė sako, jog spėsianti ir vesti TV laidą „Švarūs pinigai", ir vaidinti, ir tęsti studijas magistrantūroje. „Veikla man padeda pabėgti nuo rutinos."


Keletas faktų


Gimė 1978 m. balandžio 30 d. Vilniuje.

Mokslai: Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje įgijo aktorės specialybę. Magistrantūros studijas pasirinko M. Romerio universitete, kur studijuoja Europos Sąjungos politiką ir  administravimą.

Veikla: laisvai samdoma aktorė. Vaidina spektakliuose. Yra nusifilmavusi TV seriale „Atžalos", Belgijos TV seriale „Matrioškos" ir kt. Vedė TV žaidimus „Laimingas skambutis", „Sekmadienio loto", dalyvavo TV projekte „Iššūkis žvaigždėms. Lietuvos dainų dešimtukas" ir kt.

Šeiminė padėtis: netekėjusi.


Kaip sekasi dalyti pinigus?


Kadangi televizijoje nesu naujokė, manęs nebaugina nei tiesioginis eteris, nei naujas laidos formatas, nei naujas amplua. Beje, tiesioginis eteris suteikia tam tikro žavesio, adrenalino. Ir pati laida azartiška, kupina įtampos, o man tai patinka, nes mėgstu riziką.

Norisi, kad dalyviai išsineštų kuo daugiau pinigų. Dalyti pinigus - vienas malonumas. Juk krizė - kam jų dabar nereikia (šypsosi)?!


Ne kiekvienas sunkmečiu sulaukia pasiūlymo dirbti televizijoje...


Man sekasi. Kartais tik spėju pagalvoti, o kažkas ima ir pasiūlo. Mintis - galinga jėga. Viskas, ko troškau iš širdies, išsipildė. Dar studijų laikais sulaukiau pasiūlymo ir filmuotis, ir vaidinti garsių režisierių spektakliuose, ir vesti TV laidas, garsinti filmus. Man įdomu išbandyti save visur. Vaidindama patiriu vienokių pojūčių, vesdama laidą ar dainuodama - kitokių. Įvairiapusė veikla padeda pabėgti nuo nuobodulio. Labiausiai, ko bijau gyvenime, - tai rutina.


Esate baigusi aktorystę, bet magistrantūros studijas pasirinkote neturinčias nieko bendra su menais...


Visai save įsivaizduoju ir politikoje (šypsosi). Beje, vaidyba, iškalba ir kiti aktoriniai gebėjimai šioje srityje ypač reikalingi.

Matyt, esu universalios prigimties, man daug kas įdomu. Kadaise aktorystė buvo svajonių svajonė, kuri išsipildė. Dabar mano gyvenime - naujas etapas. Pamenu, artėjo vasara, teatre štilis, o dar ta gilėjanti krizė. Tai pastūmėjo mane mestis į mokslus.


Pagalvojote, kad neprošal įgyti dar vieną, žemiškesnę profesiją?


Panašiai. Be to, norėjosi kažko nauja. Man svarbiausia - nestovėti vietoje, nes žmogus kaip ir stovintis vanduo užanka. O kiekviena nauja veikla praturtina, suteikia patirties, brandina kaip asmenybę.

Įdomiausia, jog kaip visada mano mintys ir troškimai išsipildė: ne tik įstojau į magistrantūrą, bet ir netikėtai gavau pasiūlymą vesti TV laidą, toliau vaidinsiu spektakliuose. Duok Dieve, kad fortūna nenusigręžtų.


Kaip sekasi krimsti politikos ir ekonomikos mokslus?


Dar tik pati pradžia, bet man patinka. Nieko gyvenime nedarau per prievartą, vien todėl, kad taip reikia ar naudinga. Darau tai, kas man išties atrodo įdomu ir ką sugebu. 

Kadangi bakalaurą jau seniai baigiau, buvau nutolusi nuo mokslų, nustebino naujovės. Dabar vieno dalyko mokysimės po vieną mėnesį.


Viename interviu sakėte, jog gailitės, kad taip vėlai pradėjote dainuoti...


Dainavimą pavadinčiau dar viena aistra. Niekada neatsisakyčiau šio malonumo. Gaila, jog per krizę atlikėjams sumažėjo darbo. Laimė, galiu pasireikšti miuzikle „Meilė ir taika". Balsą, matyt, paveldėjau iš mamos. Ji gražiai dainuoja, visą gyvenimą vadovauja folkloriniams ansambliams. Mama mus, visas tris dukras, lenkė į muziką, bet pasimokiusi metus muzikologijos, nieko nesakiusi tėvams, slapta įstojau į aktorinį.


Ar nebus sunku suderinti mokslus, teatrą ir darbą televizijoje?


Manau, kad visur spėsiu, nes paskaitos vyksta vakarais, laida - dieną, o spektakliai paprastai savaitgaliais. Tarsi kažkas iš aukščiau sudėlioja taip, kad eitų it sviestu patepta.


Iš kur semiatės tiek energijos?


Kai darai tai, kas patinka, nejauti ir nuovargio. Man svarbiausia - gerai išsimiegoti, ir vėl kupina jėgų. O geriausiai atpalaiduoja masažas ir treniruotės sporto klube.  


Turite silpnybių?


Stengiuosi su jomis kovoti: negaliu atsispirti šokoladui, kvepalams bei gerai muzikai.


Viename interviu sakėte, kad norėtumėte šeimos. Gal?..


 Kol kas viskas po senovei. Nors mintys sukasi į tą pusę, jaučiuosi beveik subrendusi šeimai, neskubinu įvykių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius