-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 11

Emilio Vėlyvio filmas „Zero 2“: klipo premjera (video, N-16)

Po skandalingo, prieštaringai įvertinto, šokiruojančio, tačiau daugeliui įsiminusio E.Vėlyvio filmo „Zero“ (2006 m.) daugelis laukė šios juodosios komedijos tęsinio „Zero 2“. Filmo kūrėjai paskelbė pirmąjį reklaminį šios kino juostos filmuką.
Filmo „Zero 2“ kadrai: Ramūnas Rudokas ir Kęstutis Jakštas
Filmo „Zero 2“ kadrai: Ramūnas Rudokas ir Kęstutis Jakštas / Pauliaus Makausko nuotr.

Filmo režisierius ir scenarijaus autorius Emilis Vėlyvis sako, kad antrame filme gyvenimo spalvos bus dar labiau sutirštintos, veiksmas dar intensyvesnis, o juokas dar kandesnis. Juodojo humoro komedijos ir kriminalinės dramos žanrą sujungiantis filmas pasakos apie bičiulių smogikų Makso ir Silvestro nuotykius, laviruojančius ties absurdo riba. Smogikai gauna iš pažiūros paprastą mafijos užduotį – rasti pagrobtą narkotikų kurjerį – ir netikėtai įsisuka į viską ištaškantį bulvarinių aistrų, silikoninių krūtų ir šeiminių išdavyčių tornadą. Dvidešimt keturios paieškų valandos virsta tikra muilo opera, o kai pasiutę persekiotojai pagaliau prisikasa prie „tiekėjo“, jie atskleidžia visiškai beprotišką sąmokslą. Nuolatinė įtampa, veiksmas, sultingi personažai, kalbantys gatvės slengu, ir iš kojų verčiantys netikėti „bajeriai“.

Filmo kūrėjų komanda beveik nepakito: režisuoja Emilis Vėlyvis, kuris yra ir filmo scenarijaus autorius, o veikėjų dialogus išrašė puikūs gengų slengo „žinovai“ Jonas Banys ir Aidas Puklevičius. Filmo prodiuserė – Asta Liukaitytė. Šįsyk į filmavimo aikštelę kurti lietuvių kinui nebūdingų personažų veržėsi daug garsių aktorių. Režisierius atsirinko pačius tinkamiausius – Ingą Jankauskaitę (Lika), Vytautą Šapranauską (Prodiuseris), Ramūną Rudoką (Maksas), Žemyną Ašmontaitę (Karolina), Kęstutį Jakštą (Silvestras), Aušrą Štukytę (Monika), Saulių Siparį (Henka), Aldoną Vilutytę, Donatą Šimukauską, Andrių Paulavičių.

Kaip įpareigoja tęsinio statusas, „Zero 2” išlaikys pirmo filmo formą ir stilistiką: nevientisas, laike išmėtytas veiksmas, netikėti siužeto vingiai, necenzūruota, gatvės perliukais pagardinta kalba, daug veiksmo ir spalvingi personažai, garantuojantys juoko dozę.

Gaudynės, šaudynės, tikros ir silikoninės krūtys, policininkų uniformas pardavinėjantys mentai, kokainą uostantys prodiuseriai ir moralinius-etinius klausimus gvildenantys samdyti žudikai visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose driokstels 2010 metų sausio 22 d.

Jūsų laukia tikro gyvenimo istorija sutirštintomis spalvomis. Moralizuotojams ir į gyvenimą žvelgiantiems pro rožinius akinius nerekomenduojama. „Šitas filmas nuleidžia ant žemės“, – reziumavo aktorius K.Jakštas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius