-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos keliais 277 km/val. greičiu lėkusio „Nissan“ vairuotojo Villiaus išpažintis: „Esu žmogus, neturintis baimės jausmo!“ (naujas video)

Šį šventinį savaitgalį jaunasis adrenalino fanatikas laiko veltui neleido – pasiekė naują rekordinį 282 km/val., nufilmavo šį šou iškart trimis kameromis ir, žinoma, sukrovė į svetainę youtube.com.
„Savo veido slėpti nuo policijos ar kitų žmonių aš tikrai nesiruošiu“, – sako keletą savo nuotraukų atsiuntęs Vilius.
„Savo veido slėpti nuo policijos ar kitų žmonių aš tikrai nesiruošiu“, – sako keletą savo nuotraukų atsiuntęs Vilius. / Viliaus asmeninio archyvo nuotr.

Didžiulį ažiotažą dėl ekstremalių pasivažinėjimų Lietuvos keliais sukėlęs Nissan 200sx vairuotojas pajuto, kad daugelis žiūrovų ir skaitytojų galėjo susidaryti apie jį klaidingą nuomonę.

Todėl 24 metų Vilius, iš pradžių prisistatęs tik Mibo slapyvardžiu, nutarė ne tik nebeslapukauti, bet ir išsamiai papasakoti naujienų portalo 15min.lt skaitytojams apie savo aistrą automobiliams bei tai, kas dedasi jo galvoje be gailesčio spaudžiant akseleratorių.

Vilius: nesu kelių chuliganas

Ši istorija prasidėjo, kai internete pasirodė filmuota medžiaga apie Nissan vairuotoją, kuris greitkelyje Vilnius–Kaunas lekia didžiuliu greičiu.

Naujienų portalui 15min.lt parengus apie tai publikaciją, daugelis Mibo vaizdo medžiagos dingo, o kai atsirado vėl, prie jų buvo neįtikinamų paaiškinimų.

Važinėdamas su šia mašina negavau nė vienos baudos už greičio viršijimą ar kitus pažeidimus.

Netrukus greičio mėgėjas nutarė nebesielgti vaikiškai – internete parašė, kad iš tikrųjų mašiną vairavo pats.

„Šiam maksimalaus greičio bandymui buvo iš anksto kruopščiai ruoštasi: perbalansuoti ratai, patikrintas padangų slėgis, patikrinti visi variklio skysčiai, pakeisti tepalai ir t. t. Žodžiu, mašina iš techninės pusės šiam važiavimui buvo paruošta beveik tobulai ir dėl jos galimo gedimo aš beveik visai nebijojau. Šiek tiek bijojau dėl savęs, nes, kaip pastebėjote, tikrai nesu profesionalus lenktynininkas, tik žmogus, neturintis baimės jausmo. Na, mašina tiek gera, kad kol kas atleidžia man visas mano klaidas“, – internautams aiškino Vilius.

Maža to, svetainėje youtube.com Vilius apgailestauja, kad 15min.lt pristatė jį visuomenei kaip didžiausią kelių chuliganą.

„Internete pilna filmukų iš Lietuvos miestų gatvių, kai piko metu jaunimas laksto tarp kitų mašinų, sukelia avarines situacijas ir t. t. Iš kitos pusės, tikrai mažai kas turėtų drąsos spausti iki dugno, kai spidometro skalė sugraduota tik iki 260, o rodyklė užlinksta gerokai virš paskutinės padalos. Tada supranti, kad važiuoji peilio ašmenimis, nes mašina nebuvo gamykloje suprojektuota lakstyti tokiu greičiu. Bet tuo gyvenimas ir įdomus – atrasti savo ir tave supančio pasaulio galimybių ribas“, – filosofuoja Vilius.

Kas tas vaikinas, pravarde Mibas, lakstantis Lietuvos keliais beprotišku greičiu?15min.lt pasiteiravo Viliaus.

Gyvenime tikrai nesu kažkoks chuliganas ar neišprusęs žmogus. Turiu aukštąjį išsilavinimą, rimtą darbą. Tik tiek, kad jau nuo vaikystės negaliu gyventi be ekstremalių pomėgių. Bet laikausi pagrindinės taisyklės – daryti viską taip, kad kuo mažiau į tai būtų įvelta pašalinių žmonių.

Jei rizikuoju, tai stengiuosi rizikuoti tik savo gyvybe ar sveikata. Dėl šių pomėgių nė karto gyvenime nebuvau nė lašelio savo kraujo praliejęs ir jokiam kitam žmogui dėl to nė plaukas nuo galvos nebuvo nukritęs, todėl, kaip suprantate, ta rizika visada apskaičiuota sveiku protu.

Viliaus asmeninio archyvo nuotr./Ekstremalas rengiasi nerti į ežero gelmes.
Ekstremalas rengiasi nerti į ežero gelmes.

Daug kas mane „laidojo“ ir dėl kito mano pomėgio, be kurio negaliu gyventi – nardymo. Turiu nusipirkęs visą nardymo įrangą ir esu išnardęs daugelį Lietuvos ežerų, atradęs labai įdomių, tik man vienam žinomų vietų. Bet šeima ir pažįstami man priekaištauja, kad nardau vienas (to pagal nardymo taisykles daryti negalima), nardau nelankęs jokių kursų ir neturėdamas pažymėjimo, nardau naktimis bei žiemą.

Daugeliui tik šiurpas per nugarą perbėga pamačius mano po vandeniu filmuotus vaizdelius ir jie niekaip nesupranta, kaip aš nebijau pats vienas į tokias „baisias“ (o man – gražias!) vietas nert. O aš visiems paaiškinu, kad be to gyventi negaliu, kad jei man kas duotų žiaunas, tai po vandeniu galėčiau likt gyvent iki gyvenimo galo! Gal todėl, kad pagal Zodiako ženklą esu Žuvis. Šiaip visiems bandau paaiškinti, kad visiškai atsipalaiduoti ir pamiršti visus gyvenimo rūpesčius galiu tik būdamas ekstremaliose situacijose, t. y. nardydamas ar lėkdamas savo mašina. Bet daugeliui šitas mano paaiškinimas lieka nesuprantamas...

Ir vis dėlto – kaip jaučiasi tavo artimieji?

Taip, jie tikrai išgyvena ir nuolat bando atkalbėti mane nuo šių pomėgių, bet aš jiems bandau paaiškinti, kad jau seniai esu suaugęs, už save atsakau. Be to, viską darau is savo uždirbtų pinigų. Juk kiekvienas žmogus šiame laisvame pasaulyje turi teisę gyventi taip, kaip jis nori, tiesa?

Visiškai atsipalaiduoti ir pamiršti visus gyvenimo rūpesčius galiu tik būdamas ekstremaliose situacijose, t. y. nardydamas ar lėkdamas savo mašina. Dėl šių savo pomėgių nė karto gyvenime nebuvau nė lašelio savo kraujo praliejęs ir jokiam kitam žmogui dėl to nė plaukas nuo galvos nebuvo nukritęs.

Ar išties manai, kad gali pasitikėti savuoju 1999 metais pagamintu automobiliu, kai leki apie 280 km/val. greičiu?

Prieš paspausdamas akseleratorių gatvėje aš ilgai treniravausi uždaroje labai didelėje aikštelėje, kad išsiaiškinčiau šios mašinos techninių galimybių ribas. Mašina yra gana stipriai modifikuota – praktiškai su ja galėtume važiuoti į rimtą lenktynių trasą, nes modifikuotas ne tik variklis, bet ir stabdžiai, pakaba, važiuoklė. Mašina yra labai stabili posūkiuose, labai lengvai valdoma ekstremaliose situacijose ir ne tik greit įsibėgėja, bet labai greit ir sustoja.

Kodėl pasirinkai būtent šio modelio Nissan?

Tai buvo mano svajonių mašina nuo paauglystės laikų.

Kalbant apie sportines mašinas, Lietuvoje tikrai yra šimtai kitų įvairių sportinių modelių, kurie ir kur kas galingesni, ir greitesni, ir brangesni. Lietuvos didmiesčiuose, jei pasidomėtumėte, yra vietų, kur vos ne kiekvieną vakarą renkasi dešimtys ar šimtai tokių mėgėjų kaip aš su savo sportiškomis mašinomis, dideliu greičiu nardo tarp kitų eismo dalyvių, o sutemus paišo saules miesto aikštelėse ir sankryžose. Kiti važiuoja į užmiestį ir viešame kelyje lenktyniauja iki maksimalaus greičio. Ir, kiek žinau, kai kurie pasiekia net ir didesnį nei 300 km/val greitį.

Tik tiek, kad dauguma atvejų nėra filmuojama, o jei filmuojama, tai nėra publikuojama.

Ar esi pakliuvęs į avariją?

Per visą tą laiką, kai su ja važinėju, nesukėliau nė vienos avarinės situacijos (t. y. nebuvo nė menkiausio momento, kad sudvejočiau savimi ar savo mašina). Kitas dalykas – per visą tą laiką važinėdamas su šia mašina negavau nė vienos baudos už greičio viršijimą ar kitus pažeidimus.

Taip, mašina gatvėje kelia daug triukšmo, atrodo labai agresyviai ir žmonėms iš karto susidaro klaidinga nuomonė, kad su tokia mašina gali važiuoti tik pats didžiausias kelių chuliganas. Važiuojant net ir leistinu greičiu kai kuriems žmonėms ši mašina kelia didelį siaubą – bent jau toks vaizdas susidaro stebint juos is mašinos.

Buvo ir tokių atvejų, kai važiuojant leistinu greičiu mieste ar automagistralėje, priekyje važiuojanti mašina, pamačiusi mane per veidrodėlį, be jokių posūkio signalų mesdavosi į kitą juostą, taip pati sukeldama avarinę situaciją... Ir tikrai ne vienas kaimynas, giminaitis ar šiaip pažįstamas mane iškart jau ėmė „laidoti“, vos nusipirkau šią mašiną, bet tos laidotuvės taip ir neįvyksta.

Kodėl savąjį automobilį pastaruoju metu bandai parduoti?

Atsirado žmonių, teigiančių, kad iškart po straipsnių įdėjau savo mašiną į autoplius.lt, kad kuo greičiau ją parduočiau ir išvengčiau atsakomybės. Noriu pabrėžti, kad ta mašina jau porą mėnesių yra pardavinėjama! Tik tiek, kad krizės metu nelabai kas gali sau leisti pramogai tokią mašiną pirkti.

 

Kaip minėta, Vilius jau spėjo pasiekti naują asmeninį greičio Lietuvos keliais rekordą – jo naudojamas GPS prietaisas užfiksavo judėjimą 282 km/val greičiu.

Kaip išvysto šį greitį, Vilius filmavo trimis kameromis, vėliau sumontavo filmuką – jį galite pamatyti aukščiau.

„Norėjosi šalia dar įkombinuoti GPS aparačiuką, bet pažįstamas teisininkas patarė to nedaryti, nes GPS duomenimis jau galima remtis kaip faktu norint mane nuskriausti už šitus žaidimus“, – komentuodamas šią vaizdo medžiagą, rašo Vilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius