Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

In memoriam Modestas Vaišnoras (1981 09 24–2010 05 13). „Kaip skaudu, kad išėjo TOKS žmogus“ (papildyta gegužės 22 d.)

Skaudu, kai iš gyvenimo pasitraukia jauni žmonės... Ypač tie, kurie labai troško gyventi... Gegužės 13-osios naktį, visų mūsų liūdesiui, mirė humoristas, televizijos projekto „Humoro klubas“ dalyvis Modestas Vaišnoras. Jo idėjos liko neišgirstos, planai – neįgyvendinti...
Modestas Vaišnoras
Modestas Vaišnoras / Butauto Barausko nuotr.

Svajojo tapti Utenos meru

Maždaug prieš metus kalbėdamas su žurnalu „Privatu!“ televizijos laidų vedėjas Justinas Jankevičius apie gerą bičiulį M. Vaišnorą pasakė tokius žodžius: „Jis yra pats juokingiausias bičas visame pasaulyje! Būtinai jį pakalbink, pamatysi, kaip smagiai praleisi laiką.“
„Juokingiausią bičą pasaulyje“ pakalbinau. Garbės žodis, Justinas nemelavo, nes Modestas iš tiesų bene vienintelis žmogus, kuris apie iš koto verčiančius dalykus gali pasakoti rimčiausiu veidu.

Butauto Barausko nuotr./Modestas Vaišnoras
Butauto Barausko nuotr./Modestas Vaišnoras

Kokios moterys Tau patinka? – tuo metu paklausiau Modesto.

Svarbu, kad nedurna būtų. Ir su baidykle į pasimatymą neičiau – juk reikės draugams ją parodyti. Galų gale norėčiau, kad mano šuo jos neišsigąstų.

O apie ėjimą į politiką minčių turi? Pavyzdžiui, Rokas Žilinskas kadaise irgi buvo žurnalistas...

Ir pažiūrėk, kuo tapo! Kažkokie piemenys jį parodijuoja! Jei atvirai, jokių minčių apie politiką neturiu. Na, nebent vieną dieną tapsiu Utenos meru.
Štai tokia buvo Modesto Vaišnoro svajonė – tapti Utenos meru. Ir dar. Modestas labai norėjo atsikratyti skandalisto etiketės, planavo kurti žvejams skirtų laidų parodijas. Deja, nesuspėjo...

Du mėnesius gyveno „ant morfijaus“

Žinia, kad garsiam humoristui pašlijo sveikata, Lietuvą apskriejo prieš kelis mėnesius. „Modestas su draugu važiavo automobiliu, pajuto skausmus, todėl nutarė iškart važiuoti į ligoninę. Tik patekęs į medikų rankas, jis skubiai buvo nugabentas į reanimaciją. Dabar Modestas gyvena „ant morfijaus“, – taip itin rimtą padėtį žurnalui „Privatu!“ tąsyk nušvietė J. Jankevičius.
Daugelį metų kentėjusiam širdies negalavimus Modestui po patirto širdies smūgio buvo atlikta operacija. Dėl kilusių komplikacijų vaikinui buvo pašalintas inkstas. Paskutiniuosius keletą gyvenimo mėnesių Modestas praleido ligoninėje. Neoficialiais duomenimis, iš pradžių jam buvo operuota širdis, vėliau inkstai, galiausiai vaikinui teko ištverti dar vieną širdies operaciją. Deja, nors ir labai norėjo pasveikti, nors ir daug artimų žmonių bei bičiulių palaikymo sulaukė vaikinas, jo širdis nustojo plakti.

Jis buvo labai šiltas žmogus

Žinių tarnybos vadovas Audrius Braukyla portalui „15min.lt“ patvirtino, kad M. Vaišnoras garsėjo unikaliu humoro jausmu ir, nors „Humoro klubo“ vedėjas buvo prieštaringai vertinamas, o galbūt ir pats prieštaringai elgėsi, gyvenime jis buvo itin šiltas žmogus.
„Modesto kasdienė reakcija į viską, savęs pateikimas, elgesys, darbo kultūra buvo įvynioti į tokį gražų, šiltą ir savitą drabužį. Bendrauti su juo buvo labai lengva, labai paprasta ir kartu, aišku, nestandartiška, nes jis visiškai nepripažino tradicinių situacijų ir apsimetinėjimo. Buvo labai organiškas, labai natūralus, labai paprastas“, – prisiminė A. Braukyla.

Viganto Ovadnevo nuotr./Justinas Jankevičius
Viganto Ovadnevo nuotr./Justinas Jankevičius

Justinas Jankevičius (25): negaliu pratarti nė žodžio

Vienas iš artimiausių Modesto draugų J. Jankevičius itin skaudžiai reagavo į žinią apie draugo mirtį. „Negaliu nė žodžio pratarti... Nieko kol kas apie Modestą nekalbėsiu. Atsiprašau...“ – su ašaromis akyse tik porą sakinių sugebėjo ištarti Modesto bendražygis.

Viganto Ovadnevo nuotr./Skaiva Jasevičiūtė
Viganto Ovadnevo nuotr./Skaiva Jasevičiūtė

Skaiva Jasevičiūtė (27): nuoširdžiai tikėjausi, kad jis išsikapstys

Skaiva Modestą pažinojo paskutinius kelerius jo gyvenimo metus. „Jis buvo protingas, apsiskaitęs ir turėjo pasiutusiai gerą humoro jausmą. Kai išgirdau apie jo mirtį – man buvo didelis šokas. Kaip skaudu, kad išėjo toks žmogus... Ne kartą susitikę juokaudavom, kad abu esame širdininkai, ir jei jau širdis su yda, vadinasi, visi kiti organai kuo puikiausiai veikia“, – prisimena Skaiva.
Kai Modestas pateko į ligoninę, bičiuliai bendravo trumposiomis žinutėmis. „Aš vis pasiteiraudavau, kaip jo sveikata, o Modestas atšaudavo, kad jį numarinti nebus taip paprasta. Aš nuoširdžiai tikėjausi, kad jis išsikapstys“, – su liūdesiu šneka Skaiva.

„Facebook“  tinklalapyje rašomos užuojautos kupinos žinutės:

• Labai užjaučiu artimuosius ir draugus... Ir Tu, Modestai, visuomet išliksi mūsų širdyse. Labai džiaugiuosi, kad turėjau galimybę pažinti tokį nuostabų, intelektualų, drąsų žmogų, tik labai gaila, kad taip greitai viskas baigėsi... (A. B.)
• Užuojauta artimiesiems. Modestas buvo dar labai jaunas ir labai talentingas žmogus... (S. K.)
• Lieka tik geri prisiminimai... Tikrai buvai vertas pabūti ilgiau, bet, matyt, taip reikėjo... (I. K.)
• Nusilenkiu... Didis žmogus... (E. U.)
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius