Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Inga Valinskienė: esu dėkinga, kad likimas atsiuntė tokį žmogų (papildyta gruodžio 24 d.)

Ingos Valinskienės ir Andriaus Butkaus (28) dalyvavimas projekte „Šok su manimi“ baigėsi. Praėjus kelioms dienoms po iškritimo, Inga sakė, kad jaučiasi normaliai. Moteris puoselėja viltį ir toliau suktis ant parketo – jei ne su vyru Arūnu Valinsku, tai su buvusiu šokių partneriu Andriumi.
Inga Valinskienė ir Andrius Butkus
Inga Valinskienė ir Andrius Butkus / Viganto Ovadnevo nuotrauka

Vardas, pavardė: Inga Valinskienė.
Gimimo data, vieta: 1966 07 08, Kybartai. 43 m.
Šeiminė padėtis: ištekėjusi; vyras Arūnas Valinskas (43) – politikas, buvęs Seimo pirmininkas ir televizijos laidų prodiuseris; turi du sūnus – Arūną (19) ir Šarūną (14).
Išsilavinimas: baigė kultūros darbo metodiką Klaipėdos universitete.
Veikla: šiuo metu yra Seimo narė.

Mariaus Žičiaus nuotrauka/Inga Valinskienė
Mariaus Žičiaus nuotrauka/Inga Valinskienė

Inga, jei atvirai, džiaugiatės, kad iškritote iš šokių projekto, ar gaila dėl to?

Nei taip, nei anaip. Yra įvairių priežasčių ir nesidžiaugti, ir gailėtis. Manau, jei dalyvauji projekte, atsiranda azartas išbūti kuo ilgiau. Nepasakyčiau, kad dabar mano savijauta kraštutinė. Kita vertus, nėra ko gailėtis, nes po savaitės ar dviejų vis tiek tai būtų įvykę. Aš visa tai priimu kaip natūralų dalyką. Mano partneris – taip pat.

Pastebėjau, kad tiek kūrybinei grupei, tiek šokėjams Jūsų iškritimas iš projekto buvo labai netikėtas, dauguma žmonių buvo šokiruoti. Kaip pakomentuotumėte tokią jų reakciją?

Aš nežinau, ar iš tikrųjų visi buvo labai šokiruoti. Juk tie, kurie dalyvauja, supranta, kad į projektą ateina žaisti savotiško žaidimo, kuris ne visada būna 100 procentų objektyvus: turiu galvoje žiūrovų ir komisijos narių balsavimą. Privalai šiuos dalykus priimti natūraliai, nes tu žinai, kur atėjai. Tai televizijos projektas, kuriame bet kada ir bet kas gali įvykti. Manau, yra daug porų, kurios iškrito per anksti, tačiau niekas dėl to pernelyg nesistebi. Esu pakankamai savikritiška, bet tikrai nemanau, kad aš ir Andrius nebuvome verti finalo.

Viganto Ovadnevo nuotrauka/Inga Valinskienė
Viganto Ovadnevo nuotrauka/Inga Valinskienė

Kokius gražiausius momentus iš šokių projekto įsiminsite ilgam?

Oi, prisiminsiu viską: nuo pirmos repeticijos iki paskutinės minutės, kuri, manau, dar bus projekto finale. Žinoma, ten mes dalyvausime ne kaip šokėjai, kovojantys dėl prizinės vietos. Iš tikrųjų viskas buvo puiku – tai neįkainojama patirtis ir puikus gyvenimo etapas. Nepriklausomai nuo rezultatų, labai juo džiaugiuosi. Mano galva, mes ir taip labai toli nuėjome. Anksčiau negalvojau, kad taip ilgai išliksime... Nemanau, jog iš projekto prisiminsiu ką nors bloga ar nesmagaus (šypteli).

„Nežinau, kaip galima nepajusti sentimentų žmogui, su kuriuo beveik pusmetį praleidai kiekvieną vakarą, su kuriuo turėjai tokį kūrybinį sąlytį ir tiek atsakomybės, su kuriuo po šokių kartu išgyvenai tiek emocijų...“

Kaip reagavo Jūsų vyras Arūnas, sužinojęs, kad daugiau nebekovosite projekte „Šok su manimi“? Ar nepaklausė, kada jam iškepsite kotletų?

Ne, jei toks klausimas ir būtų iškeltas, tai tik juokais. Arūnas labai sirgo už mūsų porą ir jaudinosi kaip mes. Jokių kategoriškų vertinimų iš jo pusės nėra. Mes su Arūnu puikiai suvokėme šio žaidimo taisykles.

Gal ateityje puoselėjate viltį su vyru ant parketo mokytis šokių žingsnelių?

Jau seniai aš mielai tai būčiau padariusi, bet Arūnas, kaip ir dauguma Lietuvos vyrų, ar nenori, ar nedrįsta, ar bijo eikvoti laiko tokiems dalykams. Tačiau aš šiuo atveju neįžvelgiu jokios bėdos – turiu puikų partnerį, su kuriuo žadu ir toliau šlifuoti šokių žingsnelius.

Kai iškritote iš projekto, rėžėte itin jausmingą ir emocingą kalbą. Labai gražiai atsiliepėte apie šokių partnerį Andrių, pavadinote jį vienu iš svarbiausių savo gyvenimo vyrų. Ar taip pasakėte iš didelio jaudulio, ar dėl to kaltas tiesioginis eteris? O gal iš tiesų taip galvojate?

(Juokiasi) Iš tikrųjų nežinau, kaip galima nepajusti sentimentų žmogui, su kuriuo beveik pusmetį praleidai kiekvieną vakarą, su kuriuo turėjai tokį kūrybinį sąlytį ir tiek atsakomybės, su kuriuo po šokių kartu išgyvenai tiek emocijų... Nenutuokiu, kaip bendrauja kitos poros, tačiau man su Andriumi viskas buvo labai puiku. Aš dėkinga, kad likimas atsiuntė tokį žmogų.

Iš tiesų Andrių galite pavadinti vienu svarbiausiu gyvenimo vyru?

Be abejonės, tai pasakyta vaizdingai. Šiuos mano žodžius žmonės turėtų suprasti taip, kaip tai derėtų suprasti. Jei jie nori įžvelgti kažkokių pikantiškų detalių, tuomet jų valia... Andrius buvo mano pirmasis šokių partneris, toks ir liks. Nemanau, kad turėsiu kitą tokį partnerį, net jei ir būtų proga. Taigi dar kartą pakartosiu, kad šiuo atžvilgiu aš jį galiu vertinti kaip vieną iš svarbiausių gyvenimo partnerių.

Prieš televizijos projektą „Šok su manimi“ buvo svarstymų, kad Jūs su Andriumi būsite ne tik šokių partneriai. O dabar buvo mažai diskusijų neva Jus sieja kažkas daugiau. Kaip manote, kodėl taip nutiko?

Sunku pasakyti. Kad žmonės vertintų, jiems nereikia labai daug matyti, demonstruoti. Kas kaip sugalvoja, tas taip ir vertina. Ačiū Dievui, kad to nebuvo, kad niekas mūsų nesivaikė su panašiais klausimais ir neskleidė tokių gandų. Gal amžiaus skirtumas stabdo žmones taip vertinti? Man truputį keista, nes mes su Andriumi nevengėme rodyti šiltų santykių, nesislapstėme vienas nuo kito, kad, duok Dieve, niekas nepagalvotų kažką bloga. Mes elgėmės labai natūraliai. Be galo smagu, jog nepasklido jokių gandų. Matyt, buvo žmonių, prie kurių jie galėjo prikibti (juokiasi).

Atsisveikinimo kalboje padėkojote tiems, kurie Jūsų nekentė. Kodėl taip pasakėte?

Aš pasakiau tiesą. Neskaitau komentarų apie save internete, tačiau iš aplinkinių tenka išgirsti įvairių vertinimų. Puikiai žinau, kad mano dalyvavimas projekte kai kuriems žmonėms sukėlė daug neigiamų emocijų. Mano stimulas buvo kuo ilgiau išbūti – kartais norisi paerzinti žmones.

Viganto Ovadnevo nuotrauka/Inga Valinskienė
Viganto Ovadnevo nuotrauka/Inga Valinskienė

Vienas iš didžiausių Jūsų kritikų ir liaupsintojų buvo choreografas Jurijus Smoriginas. Gal norite jam atsidėkoti pakviesdama pavakarieniauti?

Nieko negali žinoti... Dar nekviečiau choreografo, net nebendravome po mano iškritimo iš projekto. Manau, mes tikrai matysimės ir galėsiu asmeniškai Jurijui padėkoti už tokį didelį jo palaikymą.

O politikai Seime dar nekviečia Jūsų šokti koridoriuose?

Žinau, kad dalis kolegų stebėjo šį projektą, sulaukdavau iš jų komplimentų ir įvairių pastabų, tačiau šokti koridoriuje manęs dar nekvietė (juokiasi).

Viena žymi astrologė išpranašavo, kad Jūs būsite vyro politinės sėkmės simbolis, amuletas. Tikite tokiais dalykais?

Visai netikėti negaliu, nes yra tokių išpranašautų dalykų, kurie iš dalies pildosi. O gal viskas ir be pranašysčių įvyktų? Labai rimtai į tai nežiūriu. Galima įvertinti tik tuomet, kai prognozės išsipildo.

Manote, realu, kad iš politinės duobės ištrauksite savo vyrą?

Nemanau, kad Arūnas yra joje. Kita vertus, jei kažkas taip vertina, vargu ar pagelbėčiau. Tiesiog mano asmenybė per daug sureikšminama. Nors niekada negali žinoti, ką sako žvaigždės (šypteli)...


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius