Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Interneto platybes pakerėjusi GJan – lietuvės Gretos balsas, priartėjęs prie užsienio kokybės

Jauna, arši, maištinga, energinga ir puikaus balso – tokį įspūdį sudaro mergina su auskaru po lūpa internete prisistatanti kaip GJan. Populiariausia jos daina „Not Afraid“ net buvo tapusi tikru socialinių tinklų virusu, o gerbėjai nepailsdami teiraujasi, kada gi ši lietuviška lakštingala pasikvies juos į koncertus. Žinoma, daliai sunku patikėti, kad šiuos, pirmuosius, muzikinės karjeros žingsnius nė pilnametystės nesulaukusi Greta žengė be jokių prodiuserių užnugario, padedama tik vieno draugo.
GJan
GJan / Roko Jansono/Jansonas.lt nuotr.

Portalas Žmonės.lt susisiekė su šiuo metu Šiauliuose gyvenančia mergina, o ši vis gausėjančiam gerbėjų būriui šmaikščiai ir su nesumeluotu drovumu papasakojo apie save, kūrybą, požiūrį į „Euroviziją“, norą koncertuoti ir vis nusikeliančią pirmojo albumo išleidimo datą.

Greta, papasakok apie save. Internete informacija skurdi, atrodo, tau 17-a, gyveni Šiauliuose... Ką dar gerbėjai turėtų žinoti? Kuo užsiimi dienomis ir naktimis?

Tai va, esu Greta ir, neklystat, man septyniolika. Šiaip didžiąją savo gyvenimo dalį gyvenau Trakų Vokėje, Vilniuje, o į Šiaulius atsikėliau gyventi tik šių metų rugsėjo pradžioje. Čia įrašinėju dainas, čia kuriame klipus ir darome viską, kas susiję su muzika, todėl man tiesiog yra patogiau gyvent Šiauliuose.. Aišku, labai buvo gaila palikt mamą ir šunį Vilniuje, betgi ne į pasaulio kraštą išvykau. O mano kasdieninė veikla, niekuo daug nesiskiria nuo mano bendraamžių – mokausi 11 klasėje, laisvu laiku dainuoju ir kuriu dainas. Tą darau dieną ir kartais naktį, žiūrint kokios kaimynai nuotaikos (šypsosi).

Roko Jansono/Jansonas.lt nuotr./GJan
Roko Jansono/Jansonas.lt nuotr./GJan

Tu prisijaukinai muziką ar ji tave?

Nežinau, ji ar aš ją prisijaukinau, bet mama pasakojo, kad dar būdama visai leliukas aš ją taisydavau ir sakydavau, kad ne taip dainuoja lopšinę.

Kada pradėjai dainuoti? Kokiais instrumentais groji, ar pati kuri muziką/žodžius?

Dainuoti pradėjau seniai, būdama dar vaikas. Nors ir dabar aš kaip vaikas (šypsosi). Bet šiaip, kiek pamenu, dainuoti pradėjau maždaug nuo 7-erių mokyklos chore. Mane visada statydavo į galą, tad norėjau parodyti, kad aš galiu dainuoti ir jaučiu muziką, todėl jau nuo 13 metų pradėjau pati kurti dainas. Šiaip ne taip, mamos pagalba, susitaupiau pinigų akustinei gitarai, o prieš nepilnus metus ėmiau po truputį mokytis groti pianinu. Dabar dainas kuriame kartu su draugu.

Kur esi koncertavusi gyvai? Galbūt planuoji koncertų, nes gerbėjai, atrodo, jų tiesiog reikalauja.

Kaip GJan koncertavau tik per 2012-ųjų Gatvės muzikos dieną Vilniuje. Pasirodyti, žinoma, žadame, tik nežinau kaip, kur ir kada. Greitu metu ketiname pradėti rinkti muzikantus ir ruošti koncertinę programą. Tikiuosi, viskas pajudės pirmyn.

Nėra jokių prodiuserių ar užsieniečių. Dainas kuriame ir šlifuojam dviese su  draugu Roku, namuose.

Tavo dainos socialiniuose tinkluose plinta it virusas. Dalis klausytojų negali patikėti, kad tu – lietuvaitė, kiti teigia, kad prie tavo dainų kūrimo prisideda užsienio prodiuseriai. Kaip ten yra iš tiesų?

Cha cha (juokiasi). Iš tiesų viskas yra daug paprasčiau... Nėra jokių prodiuserių ar užsieniečių, ar dar velniai žino ko. Dainas kuriame ir šlifuojam dviese su  draugu Roku, namuose.

Kodėl pasirinkai dainuoti anglų kalba? Tai sąmoningas žingsnis, kad tavo muzika neapsiribotų Lietuvos ribomis ar yra ir kitų sumetimų?

Na taip. Noriu, kad mane suprastų ir išgirstų ne tik Lietuva. Ir, mano nuomone, anglų kalba man gražiau limpa prie liežuvio galo, nes aš šiek tiek švepla (juokiasi).

Tavo dainą „Not Afraid“ perklausė daugiau kaip pusė milijono „Youtube“ lankytojų. Ar šie skaičiai tau ką nors reiškia?

Žinoma smagu! Visų pirma, mes net negalvojome, kad kažkam ji patiks, daug svarstėme ar ją apskritai platinti... Toks žmonių susidomėjimas ir komentarai mane tikrai pribloškė gerąja prasme. Labai smagu matyti ir girdėti, kad kažkam patinka tai, ką darome.

VIDEO: GJan - Not Afraid

Kai kurie komentatoriai įsitikinę, kad su tokia daina galėtume pretenduoti į rimtas vietas „Eurovizijoje“. Ar tave domina tokie konkursai, jei ne – kodėl?

Į „Euroviziją“ nenoriu, nes nenoriu (juokiasi). O jei rimtai, tikrai nemanau, kad man ten vieta. Tiesiog ten visai kitokios dainos, kitokie atlikėjai. Nesakau kad tai yra blogai, tiesiog tai – ne man.

Manęs talentų šou nedomina, nes nesijaučiu tam esanti pakankamai gera. 

Viename interviu esi sakiusi, kad lietuviškoji popscena tavęs nevilioja. Tačiau turėdama tokį balsą ir didžiulį susidomėjimą neabejotinai sulauksi pasiūlymų dalyvauti įvairiuose koncertuose, laidose projektuose. Kaip elgsiesi?

Tai, kad iki šiol tas vienas interviu ir tebuvo mano „muzikinėje karjeroje“ (juokiasi)... Kiek pamenu tada manęs klausė apie „Lietuvos talentus“ ir panašius renginius. O manęs tai nedomina, nes nesijaučiu tam esanti pakankamai gera. Žinoma, jeigu kas nors pakvies į kokį gražų koncertą ar įdomų renginį, stengsimės dalyvauti! Tik, kad dar tų pasiūlymų ne per daugiausiai (juokiasi).

Aktyviai bendrauji su gerbėjais socialiniuose tinkluose. Kokių klausimų, komplimentų ar kritikos sulauki daugiausiai?

Ai... (juokiasi) Vieni sako, kad rėkiu arba mykiu ir jiems tai rėžia ausis. Kiti pagiria, kad jaučiu kūrinį ir panašiai... Visokių nuomonių yra ir tai natūralu. Muzika – skonio reikalas, visiems tikrai neitiksi, o ir tą daryti, mano galva, būtų gana kvaila. Tegul žmonės patys atsirenka, kas jiems artima, o kas ne.

Asmeninio archyvo nuotr./GJan
GJan

Prieš mėnesį paskelbei, kad įrašinėji albumą, koks jis bus, kur jį leisite ir kada jis pasirodys?

Labai jau mums letai su tuo albumu sekasi dirbti. Kadangi esame tik dviese, tai vis atsiranda kažkokių kliūčių... Stilistiškai jis tūrėtų būti įvairus. Niekaip neapsisprendžiame dėl galutinio dainų sąrašo, nes vis sukuriame ką nors naujo ir norisi ir tą naują dainą būtinai įtraukti į albumą, bet taip vėl nusistumia visas procesas tolyn. Tad nutarėm albumo leidybą kol kas atidėti. Manau, jis pasirodys tik 2013 metų pavasarį ar vasarą. Jį platinsime arba visai nemokamai internete, arba siūlysime „iTunes“. Gal pasidarysime ir keletą CD, kad galėtume dovanoti... Aišku, žadame greitu metu pabaigti kurią nors vieną iš sukurtų dainų, nufilmuoti jai vaizdo klipą ir įdėti į „Youtube“ bei „Facebook“.

Kodėl sumanei talkininkų/dainininkų ieškot tiesiog išpublikuodama „Youtube“ vaizdo klipą?

Pamaniau, kad toks skelbimas/kvietimas būtų smagesnis, gyvesnis ir daugiau žmonių jį pastebės. Labai smagu, kad atsiliepė nemažai norinčių prisijungti, visų laiškus gavome, tačiau kol viskas sustojo su albumu, tai ir ta daina nejuda...

Tavo balsą lygina su „Paramore“ vokalistės Hayley Williams, Avril Lavigne ir daugybės kitų. Su kokiais atlikėjais, muzikos žanrais pati save tapatini?

Su jokiais. Į nieką nesilyginu. Turbūt net neturiu „mėgstamiausios grupės“. Klausau daugybės dainų ir skirtingų atlikėjų, todėl neturiu konkretaus favorito ir įkvepėjo.

VIDEO: GJan kvietimas dainuoti :D

VIDEO: GJan - Losin' You

Daugiau Gretos dainų galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius