Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos muzikos padangę užkariauti ketinančios „Agentūros“ merginos: „Moters kūnas – ne nuodėmė, tai – grožis“

Apie pusmetį gyvuojanti merginų grupė „Agentūra“ sveikinasi su 15min.lt skaitytojais. Dvi žavios merginos – Ieva ir Viktorija – tikina, kad nors duetai Lietuvoje nėra įprasti, joms nieko netrūksta ir dviese. Muzikinės karjeros trokštančios merginos teigia norinčios, kad klausytojai jas pamiltų dėl dainų, nuoširdžios kūrybos ir profesionalios muzikos. O gundantis stilius, „Agentūros“ nuomone, šiems jų tikslams visiškai nekenkia.
Grupė „Agentūra“
Grupė „Agentūra“ / Raimundo Adžgausko nuotr.

Trumpomis suknelėmis, aptemptomis odinėmis kelnėmis nuotraukose spinduliuojančios Ieva ir Viktorija tikina, kad jos yra savitos ir nepanašios į kitas populiarias Lietuvos grupes, tokias kaip „Yva“ ar „Naujos pupytės“. Portalui 15min.lt merginos atskleidė savo viltis ir lūkesčius.

– Prisistatykite jūsų nepažįstantiems skaitytojams – kas jūs tokios, kuo užsiimate?

Viktorija: Esu Viktorija Sakalauskaitė, gimiau Klaipėdoje. Man 22-eji. Veiklos man netrūksta – be dainavimo grupėje „Agentūra“ užsiimu kūno rengyba (fitnesu), jei užteks laiko pasiruošti, pavasarį gal net sudalyvausiu varžybose. Taip pat laikinai dirbu direktore savo mamos „Grožio ir terapijos centre“, kol ji yra dekretinėse atostogose. Studijuoju etiką Vilniaus pedagoginiame universitete, o nuo sausio mėnesio pradėsiu lankyti ir vizažistų kursus. Žodžiu, esu labai užimtas žmogus (šypsosi).

Ieva: Esu Ieva Pakenytė. Man metų yra daugiau nei visi mano ir mažiau nei aš pati jaučiuosi... O studijuoju Geros muzikos ir geros nuotaikos universitete, kuris vadinasi „Agentūra“ (šypsosi). Į gyvenimą žiūriu pro mėlynus akinius, nes myliu lietų, o jis krenta iš mėlyno dangaus. Nors kartais tenka girdėti apie mane sakant „pakvaišusi menininkė“, argi tai įžeidimas? Man tai – tikras komplimentas! Taršku, baršku ir burbuliuoju – vienus erzina, kitiems patinka, bet visi sutinka, kad man tai tinka!

Raimundo Adžgausko nuotr./Grupė Agentūra
Raimundo Adžgausko nuotr./Grupė „Agentūra“

– Kodėl pasirinkote tokį grupės pavadinimą? Žodis „Agentūra“ labiau primena vyrų kolektyvo ar humoro klubo pavadinimą, ką „Agentūra“ reiškia jums?

Viktorija: Šį pavadinimą mums išrinko grupės prodiuseris Saulius Sventickas, tai buvo jo idėja. O mums pačioms „Agentūra“ yra geros nuotaikos, geros muzikos, gero laiko, gerų merginų, nuoširdžių patarimų organizacija (šypsosi).

Ieva: Turiu pasakyti, kad pradžioje išgirdusi šį pavadinimą net aiktelėjau, jis atrodė neįprastas ir keistas, ypač – keistas merginų grupei... Kiekvieną kartą tariant jis kėlė šypseną, tačiau dabar geresnio pavadinimo nė neįsivaizduoju!

– Ką jūsų gyvenime reiškia muzika, ar tik dainuojate, o gal grojate muzikos instrumentais?

Viktorija: Man muzika yra viskas, be jos aš nemoku net indų plauti. Ji su manim visada ir visur. Grojau porą metų fortepijonu, dar ir dabar paskambinu progai pasitaikius. Bet aš nuolat noriu judėti, man neužtenka kantrybės groti įvairiais instrumentais.

Ieva: Muzika – tai mano sielos kelionė, savęs pažinimas... Kurdama galiu nutolti nuo realybės, galiu svajoti, sapnuoti, mylėti taip, kaip noriu tik aš viena... Kūryba – tai tarsi uždaras, niekieno nepaliestas pasaulis, į kurį galiu įžengti ir jį keisti tik aš viena. Groju pianinu, šio instrumento skambesys man maloniausias...

– Kaip ilgai gyvuoja jūsų grupė? Ar planuojate ilgalaikę veiklą?

Viktorija: Mūsų grupė viešai gyvuoja apie pusmetį. O prieš tai apie metus dirbome įrašų studijose, repeticijų salėse. Todėl tik debiutavusi mūsų grupė jau turėjo 9 dainas, paruoštą choreografiją. Galėjome iš karto važiuoti į koncertus ir visavertiškai pasirodyti. Nenuostabu, kad apie save girdim tiktai gerus atsiliepimus. Juk kiekvienas darbas reikalauja pastangų, turi viską išmokti ir žinoti nepriekaištingai, į tai reikia įdėti daug širdies, tad tam neužtenka poros dienų. Kadangi veiklą pradėjome užtikrintais žingsniais, manau, kad ji bus ilgalaikė.

– Merginų duetai gana reti Lietuvoje. Kodėl jūsų dvi, o ne, tarkime, trys?

Viktorija: Taip, duetai reti Lietuvoje, galbūt dėl to mes ir esame dviese. Jei atvirai, mums bent jau kol kas tikrai nieko netrūksta. Abi gerai dainuojame, abi gerai šokame, abi turime, ką pasakyti. Manau, svarbu ne kiek žmonių grupėje, o kaip ir ką jie dainuoja, kiek jie įdomūs ir ką jie gali nuveikti kartu.

– Kas jums kuria sceninį įvaizdį? Kokį stilių mėgstate ant scenos, kokį už jos ribų?

Viktorija: Sceninį įvaizdį kuriame visi kartu. Dažniausiai būna taip: aš savo mintis išdėstau Ievai ir mūsų prodiuseriams, o tada visi bendai galvojame, kas mums tiktų geriausiai. Mes renkamės švelnų stilių, bet jokiu būdu ne per saldų. O už scenos ribų rengiuosi paprastai, kasdieniškai, neturiu nei noro, nei laiko ilgai stovėti ir pustytis, mėgstu rengtis patogiai. Manau, kad kol kas mane labiausiai puošia mano energija ir jaunystė (šypsosi).

Ieva: Galiu pridurti, kad dažnai aksesuarus ir kitas, kad ir smulkiausias, tačiau labai svarbias detales darome pačios. Tiek scenoje, tiek už jos ribų mums svarbiausia – skoningumas ir komfortas. Scena ir gatvė, rodos, du skirtingi dalykai, tačiau juos jungia viena – individualumas. Stengiamės, kad jo būtų kuo daugiau.

Gražus kūnas neužgožia dainavimo, jis tik padeda.

– Jūsų apranga gundanti – trumpos suknelės, aptemptos kelnės ir marškinėliai. Kodėl dainininkėms svarbu seksualumas, ar nebijote, kad jis užgoš dainavimą?

Viktorija: Gražus kūnas neužgožia dainavimo, jis tik padeda. Muzika atliekama ne tik balsu, juk dainuojame ir siela, ir kūnu. Nė vienai užsienio superžvaigždei nesutrukdė graži išvaizda ir pabrėžtos kūno linijos. Todėl manau, kad ir mums nesutrukdys, o tik padės.

Ieva: Mes scenoje atrodome gana santūriai. Moters kūnas – tai ne nuodėmė, ne vulgarumas, tai – grožis... Seksualumas – tai ne tik drabužiai su nuogo kūno „intarpais“, seksualumas privalo būti kiekvienos moters aksesuaras, tačiau vidinis: charizma, pasitikėjimas. Mes būtent tokios ir esame, todėl tikrai nebijome, kad tai užgoš mūsų dainavimą.

– Kas yra jūsų muzikiniai idealai Lietuvoje, pasaulyje?

Viktorija: Mano idealai yra Beyonce ir Rihanna. Man jų ir muzika, ir išvaizda yra aukščiausio lygio ir jos pačios yra  tikros žvaigždės.

Ieva: Man labiausiai patinka ilgai gyvuojančios ir kūrybiškos grupės bei atlikėjai. Nebūtina būti skandalistu, kad būtum sektinas pavyzdys kitiems.

– Abi esate šviesiaplaukės, tad nenuostabu, kad daug kas jus lygins su „Pupytėmis“ ar ankstesne „Yvos“ sudėtimi. Ar esate panašios į šias grupes, mėginsite kartoti jų šlovę?

Viktorija: Taip, abi esame šviesiaplaukės, bet mes juk lietuvaitės, o aš dar ir tikrų tikriausia žemaitė. Mūsų šalis pagarsėjusi šviesiaplaukėm gražuolėm, tad nemanau, kad yra kažkas blogo, jog mus lygina su „Pupytėmis“ ar „Yva“. Manau, mes nesame panašios į šias grupes, juk skiriasi mūsų sceninis įvaizdis ir muzika, ir pačios mes kaip asmenybės esame kitokios. O šlovės sieksime ir dar didesnės, jei tik mus lydės sėkmė.

Ieva: Labai norint galima rasti panašumų ir su kitomis grupėmis, lyginti ir „dubliuoti“, tačiau grupė „Agentūra“ ne tokia. Norime būti ir esame savitos, norime, kad mus pamiltų dėl mūsų dainų, mūsų nuoširdžios kūrybos ir profesionalios muzikos.

– Ar esate natūralios blondinės? Jei ne, kodėl pasirinkote tokią plaukų spalvą?

Viktorija: Nesu natūrali blondinė, bet beveik (šypsosi). Mano plaukai šiuo metu pašviesinti pora tonų šviesiomis sruogelėmis. Buvau porą kartų nusidažiusi ir tamsiai, bet man tai netiko, tad niekada daugiau to tikrai nedarysiu. Aš esu žydraakė lietuvaitė, ilgakasė šviesiaplaukė ir niekur nuo šito savo tipo bėgti neketinu.

Ieva: Man šviesi plaukų spalva tiesiog patinka, todėl ir ją pasirinkau. Žinau, kad blondinė daug kam asocijuojasi su tam tikru gyvenimo būdu, tam tikru elgesiu ir moralės neturėjimu. Tačiau mes esame protingos ir padorios – tad ar dėl tų stereotipų mums reikia nustoti būti šviesiaplaukėmis?

– Kokios muzikinės karjeros trokštate?

Viktorija: Noriu rimtos muzikinės karjeros, svajoju sulaukti sėkmės ne per dirbtinius skandalus, o per muziką, dainų žodžius, gerą įvaizdį ir rimtą, didelį darbą. Norėčiau, kad būtume įdomios dėl rimtų dalykų, o ne dėl dirbtinių išgalvotų ar kvailų skandalų.

Norėčiau, kad būtume įdomios dėl rimtų dalykų, o ne dėl dirbtinių išgalvotų ar kvailų skandalų.

Ieva: Trokštame žemiškų ir paprastų dalykų: kurti, bendrauti su savo gerbėjais ir būti už tai įvertintos. Smagu sėdint kavinėje išgirsti mažą mergytę, niūniuojant mūsų dainą ar einant gatve per pravirą langą girdėti skambant mūsų kūrybą! Norime dovanoti savo gerą nuotaiką, profesionalią muziką ir savo dainas kiekvienam, o mainais pasikrauti gerų emocijų sau!

– Ko reikia, kad atlikėjas įsitvirtintų Lietuvos muzikos padangėje?

Viktorija: Mano nuomone, reikia būti įdomiam ir tiesiog sutvertam scenai. Pažaisti „garsenybę“ mėgsta daugelis, bet tik vienetai tampa žvaigždėmis.

Ieva: Neabejotinai reikia charizmos. Tiktai taip atlikėjas pasieks klausytojų sielas, širdis ir užvaldys jų mintis.

Dariaus Gražio nuotr./Viktorija
Dariaus Gražio nuotr./Viktorija

– Ar mėgstate veltis į avantiūras? Ar esate drąsios? Pavyzdžiui, prieš kurį laiką vieną grupė fotografavosi „Playboy“ žurnalui, kad tik sulauktų dėmesio. Ką jūs galėtumėte padaryti tam, kad išgarsėtumėte?

Viktorija: Nesu avantiūrų mėgėja. Šiaip esu drąsi, bet visada gyvenime būna situacijų, kuriose esu kukli. Neturiu nieko prieš „Playboy“ žurnalą, bet, mano nuomone, moterys vyrams daug įdomesnės, patrauklesnės, kai išlaikomas santūrumas. Bet tai tik mano nuomonė. Visi savo tikslo siekia, kaip išmano.

Ieva: Esame drąsios, tačiau avantiūros mums nebūtinos. Kiekviena moteris savyje augina velniuką, o mes esame net dvi! Bet savo velniukus geriau nukreipsime kūrybos linkme, o klausytojai tai tikrai įvertins ir supras.

– Ar planuojate išleisti muzikos albumą, jei taip, kuomet?

Viktorija: Albumas dar ateityje. Bet mąstome, kad paseksime grupės SEL pavyzdžiu ir pinigėlius atiduosim labdarai. Norėtųsi prisidėti kaip įmanoma prie Lietuvos vaikų ateities.

Ieva: Iš tiesų jau esame sumanę net albumo pavadinimą! Tikimės, kad kitais metais jis pasirodys prekyboje.

Dariaus Gražio nuotr./Ieva
Dariaus Gražio nuotr./Ieva

– Kaip šiemet ruošiatės Kalėdoms?

Viktorija: Kadangi turiu daug darbų, vis dar nespėjau pagalvoti apie Kalėdas, nors žinau, kad jos jau visiškai ant nosies. Grįžusi po darbų namo, vakarais pykstu ant savęs, kad vis dar nepapuošta mano eglutė, nenupirktos dovanos, bet savaitgalį ją papuošiu ir važiuosiu dovanų. Nėra sniego, todėl ir nesijaučia tos Kalėdų dvasios.

Ieva: Prieš šventes stengiuosi dovanoti apgalvotas – rūpestingas – dovanas. Tad tenka pasukti galvą, ką ir kam reiktų nupirkt. O mintyse sukasi ateinančių metų planai ir darbai. Didžiausias mano pasiruošimas Kalėdoms vyks prie pianino, kuriant melodiją ir rašant žodžius kalėdinei mūsų dainai.

– Parašykite trumpą šventinį sveikinimą skaitytojams.

Viktorija: Visiems tikėti savimi ir savo jėgomis, svajoti ir norėti, siekti tų savo svajonių ir norų išsipildymo. Tada tai būtinai įvyks – kaip mes ir dainuojame savo dainoje „Pildosi norai visi“. Tikėkite tuo ir niekada nenuleiskite rankų. Šilčiausių ir jaukiausių švenčių!

Ieva: Būkite rūpestingi, dosnūs ir padorūs. Geri jūsų darbai, mintys ir jausmai tikrai sugrįš. Pasakykite artimam žmogui, kad jį mylite. Ištieskite ranką prašančiam. Pamirškite rūpesčius, džiaukitės šventinėmis nuotaikomis, dovanokite dovanas ir įgyvendinkite svajones, kurios seniai tūnojo jūsų mintyse. Šviesių, snieguotų ir rūpestingų švenčių jums visiems!

– Ačiū!

Beje, grupė „Agentūra“ jau yra pristačiusi savo radijo singlą „Pildosi norai visi“ ir jo vaizdo klipą, prie kurio sukūrimo prisidėjo garsus operatorius Algimantas Mikutėnas ir pripažintas vaizdo klipų montažo meistras Marius Kavaliauskas (tarp jo darbų – SEL „Kalbėkite“, ŽAS „Po stikliuką“, SEL ft. Mia „Muzika“, „Skamp“ „Mūsų dienos kaip šventė“ ir kiti). Vaizdo klipe dainininkės Ieva ir Viktorija įkūnijo daugiau nei 30 skirtingų personažų, kurių įvaizdžiu rūpinosi stilistas Justas Jasulaitis

Grupės „Agentūra“ vaizdo klipas „Pildosi norai visi“:

VIDEO: Agentūra "Pildosi norai visi"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius