Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Merūnas Vitulskis: „Buvo daug atsitiktinumų, kuriuos pavadinčiau likimu“

„Šįkart kelionė į Italiją praėjo be nuotykių: nedingo nei lagaminas, nei daiktai“, – sako Merūnas Vitulskis, ne per seniausiai Milane vykusiame klasikinės muzikos konkurse patekęs į geriausiųjų penketuką.
Merūnas Vitulskis ir Jolanta Paulauskienė
Merūnas Vitulskis ir Jolanta Paulauskienė / Gretos Skaraitienės nuotr.

Keletas faktų

Gimė: 1983 m. vasario 18 d. Kaune.
Mokslai: Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kauno fakultete studijuoja vokalą (IV kurso studentas). Groja gitara, fleita ir pianinu.
Albumai: 2007 m. išleido albumą „Merūnas“.
Laimėjimai: LNK muzikinio projekto „Čempionų taurė“ ir „Kelias į žvaigždes 2“ nugalėtojas, tarptautiniame konkurse Estijoje „Laagna Laul 2008“ laimėjo didįjį prizą ir 3000 eurų, 2008 m. – tarptautinį popmuzikos konkursą „Canzoni Dal Mondo“ (Italija) ir kt.
Šeima: nevedęs, turi širdies draugę Eriką.

Kaip vertinate savo pasirodymą tarptautiniame klasikinės muzikos konkurse?

Esu patenkintas, nes patekau į geriausiųjų penketuką. Nors vieta neprizinė, džiaugiuosi tokiu įvertinimu, nes teko rungtis su labai stipriais varžovais.
Pirmoji vieta atiteko pianistui iš Rusijos. Jis studijuoja garsiajame Maskvos Gnesino muzikos institute, į kurį atrenkami tik patys talentingiausieji, vunderkindai. Antrąją vietą užėmė geriausias Prancūzijos klarnetistas...

Pelnėte prizą – galimybę dalyvauti klasikinės muzikos turnė po Europą. Kada prasidės gastrolės?


Kol kas dar tik sudaromas koncertinio turo repertuaras. Bet kiek žinau, turas prasidės tik kitą sezoną, nuo rudens. Iš pradžių numatomi penki koncertai, du iš jų įvyks Italijoje.
Esu laimingas, kad atsivėrė naujų perspektyvų. Šis konkursas man davė labai daug, nes prasiplėtė pažinčių ratas, o tai labai svarbu norint išplaukti į tarptautinius vandenis (šypsosi). Sulaukiau šiltų atsiliepimų iš pačių italų. 

„Kartais pagalvoju, kad išties esu laimės kūdikis. Per keletą metų man pavyko pasiekti tiek, kiek kitiems nepavyksta per visą gyvenimą.“


Šįkart, sakėte, kelionė praėjo be nuotykių?

Kai pernai skridau į Italiją, dingo mano lagaminas. Šiemet kostiumą pasiėmiau su savimi kaip rankinį bagažą. Laimė, šįkart niekas nedingo. Grįžau kupinas įspūdžių. Neįsivaizduojate, koks smagus pojūtis buvo vien stovėti garsiojo Milano operos teatro „La Scala“ scenoje. Turėjau galimybę stebėti „La Scaloje“ naujai statomo spektaklio „Carmen“ repeticiją, pamatyti teatro užkulisius, visą grietinėlę.

Ar tiesa, kad parsivežėte garsiojo italų tenoro Placido Domingo autografą?

Taip. Susidūriau su juo teatro koridoriuje. Tą akimirką net žadą atėmė. Užmiršau ne tik anglų, bet ir lietuvių kalbą (šypsosi). Jis labai kažkur skubėjo, tad spėjau pakišti popieriaus lapelį. Viskas įvyko taip netikėtai ir greitai...

Gyvenote viešbutyje ar?..

Gyvenau italų šeimoje, jai esu labai dėkingas. Šeimininkas – informacinių technologijų profesorius. Jei ne jis ir jo pažintys, nebūčiau turėjęs progos pamatyti teatro repeticijos, nebūčiau sutikęs P. Domingo.
 Šeimininkė – nuostabi moteris. Kai dėl sauso oro ir smogo man įsiskaudo gerklė, pagydė. Kai kurie konkurso dalyviai dėl pasikeitusio klimato ir rimčiau susirgo. Man dar pasisekė.

Kuo peršalimą gydosi italai?

Makaronais. Juokauju. Nors jie išties labai daug valgo makaronų. Bent trissyk per dieną. O jei rimtai, mane gydė arbata su citrina ir medumi. Medus visai kitokio skonio, nes suneštas bičių iš citrinmedžių žiedų.

Ar turėjote laiko pasigrožėti Milano įžymybėmis?

Taip, nes atvykome šeštadienį, o pirmasis konkurso turas vyko tik antradienį, antrasis – ketvirtadienį. Pakerėjo  architektūra, ypač Domo katedra.
 Milanas – internacionalinis miestas, jame gyvena įdomūs žmonės. Nors Italijoje lankiausi ne pirmą kartą, vis tiek stebino italų atsipūtimas. Visi dirba iki dvyliktos dienos, o paskui iki šeštos vakaro per siestą bimbinėja. Tuo metu uždarytos beveik visos parduotuvės. Pamenu, per konkursą dvyliktą valandą komisijos nariai kuo ramiausiai atsistojo ir nuėjo papietauti. Italams valgymas – šventas ritualas. Ir ten niekas nieko nesureikšmina, gyvena atsipalaidavę. Bendrauja visi nuoširdžiai. Kartu su komisijos nariais gurkšnojome vyną, kalbėjomės. Jokio pasipūtimo.

Šiemet baigiate studijas. Kokie tolimesni planai?


Norėčiau dainavimo įgūdžius patobulinti Italijoje. Turiu planų, bet kol kas dar anksti kalbėti. Reikia baigti mokslus, kuriems dėl koncertų, festivalių ir konkursų lieka labai nedaug laiko. Krizės tikrai nejaučiu. Džiugu, kad mane visur kviečia. 

O asmeniniam gyvenimui lieka laiko?

Norėtųsi namuose pabūti ir daugiau, bet juokaudamas sakau, kad pastaruoju metu gyvenu autostradoje Kaunas–Vilnius. Vos spėju suktis. O apie bendrą ateitį su Erika pasikalbame. Tačiau kol kas abu įnikę į mokslus, tad apie tai rimčiau galvosime vėliau.  
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius