-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Neregėtos Lietuvos“ autoriui Mariui Jovaišai – rimti nemalonumai dėl smulkios avarijos

Smulki avarija judrioje sostinės žiedinėje sankryžoje virsta sudėtingu teisiniu detektyvu.
Marius Jovaiša.
Marius Jovaiša / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Fotoalbumą „Neregėta Lietuva“ sukūręs vilnietis fotomenininkas, verslininkas Marius Jovaiša turi rimtų rūpesčių su kelių policija.

Beveik naujo itin prabangaus limuzino BMW 750 vairuotojui iškelta byla dėl avarijos ir pabėgimo iš įvykio vietos.

Bylos duomenimis, rugpjūčio 30 dieną apie 18 val. vadinamajame sostinės Olandų žiede nežymiai susidūrė BMW ir „Mazda“.

Anot M.Jovaišos advokato, nei jo klientas, nei kitą mašiną vairavusi moteris vienas kitam jokių pretenzijų neturėjo ir išsiskirstė. Tačiau M.Jovaišai iškelta byla, dėl kurios jam gresia prarasti vairuotojo pažymėjimą mažiausiai trejiems metams ir sumokėti mažiausiai 3 000 litų baudą.

Trečiadienio rytą Vilniaus miesto 1-ajame apylinkės teisme turėjęs vykti šios administracinio teisės pažeidimo bylos nagrinėjimas atidėtas iki spalio vidurio. Priežastis – šįryt į posėdį advokatą atsiuntęs M.Jovaiša nesutinka su jam surašytu protokolu ir viliasi išsiaiškinti tikrąsias eismo įvykio aplinkybes. Tam į posėdį bus kviečiamas policijos atstovas bei „Mazdos“ vairuotoja Diana S., be to, Bendrojo pagalbos centro (BPC) bus paprašyta pateikti garso įrašus su pranešimais apie šį incidentą.

Kaip žurnalistams pasakojo advokatas, abu vairuotojai skubėjo, vežė vaikus. Apsižiūrėję defektus abu avarijos dalyviai pareiškė, kad vienas kitam priekaištų neturi. Tačiau, anot teisininko, vilnietė netrukus kažkodėl persigalvojo ir paskambino į BPC.

Neramu po įvykio kažkodėl buvo ir pačiam M.Jovaišai, šis paskambino pasikonsultuoti savo bičiuliui teisininkui. Pastarasis M.Jovaišai patarė tą patį: skambink į BPC.

Prie B.Dvariono muzikos mokyklos, kur M.Jovaiša atvežė dukrą, atvykę pareigūnai surašė jam protokolą dėl šiurkščių KET pažeidimų. Ar ir moteris buvo nubausta už pasišalinimą iš įvykio vietos, kol kas neaišku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius