Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš sugrįžimą į mokyklą Jurga visą naktį nemiegojo (nuotraukos, video)

Vilniaus V.Kačalovo gimnazijos mokiniai trečiadienio rytą sulaukė garsios ir žinomos mokytojos, kuri neslėpė jaudulio prieš pirmą savo gyvenime vedamą pamoką. Dainininkė Jurga Šeduikytė prisidėjo prie programos „Renkuosi mokyti“ ir pasidalijo savo patirtimi su dar tik pradedančiais apie savo kelią galvoti mokiniais.
Jurgos pamoka
Jurgos pamoka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Pamoka Mokykla

„Iš pradžių susėskime visi ratu. Mokykloje man labiausiai trūko šito rato, kuriame labiau pasitikintys savimi nusileidžia ant žemės, o nepasitikintys savo jėgomis – pakyla“, – aiškino naujai iškepta mokytoja, kartu su mokiniais išstumdžiusi stalus ir sukūrusi betarpišką bendravimą.

Paklaususi, kokius menus paaugliai mėgsta ir yra išbandę, Jurga išgirdo nemažai atvirų išpažinčių. Ji pati taip pat buvo atvira.

„Dainas pradėjau rašyti tada, kai supratau, kad man trūksta išraiškos priemonių, susikalbant su žmonėmis, – pasakojo Jurga. – Dabar pirmiausia parašau muziką, o tik tada kuriu žodžius. Lietuvoje dainų tekstai problematiški, nes žmonės nevargsta prie jų. O man tekstas labai svarbus.“

Dainininkė mokinius pakvietė atlikti balso išlaisvinimo pratimą „Homosum“ – iš pradžių paaugliai reagavo nedrąsiai, tačiau kiek vėliau ryžosi padainuoti.

„Kurdami dainas, žmonės nori pasakyti tą patį. Mano nuomone, geriausios dainos, kuriose derinamas mažoras ir minoras. Juk liūdesys – ta sielos būsena, kurią mes visi labai gerai suprantame, todėl jis suvienija žmones“, – mintimis dalijosi jaunoji mokytoja, pasiūlydama visiems sukurti savo dainą, kuria pasakytų tai, kas jiems svarbu.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Jurgos pamoka
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Jurgos pamoka

Tačiau mokiniams buvo įdomiau su žinoti pačios Jurgos istoriją – jie jos klausė, kaip ji įstojo į žurnalistiką, ar klausosi savo dainų, kur koncertuoja, ar jai patinka gastroliuoti užsienyje ir pan.

„Koncertavome Amerikoje – šioje šalyje žmogus nesvarbus ar bent mažiau svarbus nei Lietuvoje. Niekas į tave nekreipia ypatingo dėmesio, todėl galvoju, kad man skirta dainuoti Lietuvoje“, – samprotavo J.Šeduikytė.

Mokiniams buvo įdomu, kokių atlikėjų ar grupių klausosi pati dainininkė.

„Mano mylimiausia grupė „Radiohead“, – neslėpė Jurga, netrukus išgirdusi, kad jaunimui patinka Alina Orlova. – O man ji nelabai patinka, mes labai skirtingos...“

Suskambėjus mokyklos skambučiui, skelbiančiam pamokos pabaigą, Jurga lengviau atsiduso.

„Dėl jūsų pamokos visą naktį nemiegojau! Ar patiko?“, – su palengvėjimo šypsena paklausė garsi mokytoja-debiutantė.

„Taip!“ – entuziastingai patikino mokiniai, pabaigai pradėję domėtis, kada ir kur Jurga koncertuos Vilniuje.

VIDEO: 15min.lt / Dainininkė Jurga Šeduikytė mokykloje vedė pamoką mokiniams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius