-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemyna Ašmontaitė bijo matuotis vestuvinę suknelę (papildyta vasario 4 d.)

Šiuo metu kino teatruose rodomame filme „Zero II“ Žemyna sukūrė žavios viliokės vaidmenį. Nors iš aktorių lūpų liete liejosi keiksmažodžiai, Žemynos herojei pagal scenarijų teko tik vienas riebus žodelis. O gyvenime tenka nusikeikti? „Visko pasitaiko“ – juokdamasi atsako aktorė.
Žemyna Ašmontaitė su sužadėtiniu
Žemyna Ašmontaitė su sužadėtiniu / Kosto Slenio foto

Vardas, pavardė: Žemyna Ašmontaitė.
Gimimo data, vieta: 1978 04 30, Vilnius. 31 m.
Šeima, kurioje gimė: tėvai užaugino du sūnus ir tris dukteris; Žemyna – vidurinioji sesuo.
Išsilavinimas: baigė Muzikos ir teatro akademiją, šiuo metu siekia Europos Sąjungos politikos ir administravimo magistro laipsnio.
Veikla: teatro ir kino aktorė; televizijos laidų vedėja.

Spėju, filmuotis buvo be galo smagu?

Labai! Tikra atgaiva širdžiai filmuotis su tokia profesionalia komanda. Kolegos – superiniai žmonės!

Neatsisakytumėte filmuotis trečioje dalyje?

Kiek girdėjau, trečios dalies nebus. Be to, mano personažą supjaustė dalimis (juokiasi)... Nebent kažkokiu būdu mane prikeltų iš numirusiųjų.

Dažniausiai vaidinate jaunas, gražias, flirtuojančias, viliojančias moteris. O gyvenime vyrai Jums dažnai primena, kad esate graži?

Žurnalistai labai mėgsta visus aktorius įsprausti į savotiškus rėmus: vienas aktorius – piktas, antras – teigiamas, trečias – seksualus... Aš išvaizdos visiškai nesureikšminu. Aišku, džiaugiuosi, kai mane pagiria, įvertina. Esu gana estetiškas žmogus. Gražūs žmonės, gražūs daiktai traukia mano akį.

30-ieji metai – patys gražiausi moters gyvenime?

Be jokios abejonės! Labai bijojau trisdešimtmečio, nes galvojau: „Prasideda senatvė...“ Viena mano draugė, vyresnė už mane, tuo metu man pasakė: „Žemyna, prasideda gražiausi tavo gyvenimo metai.“ Galvojau: „Ačiū, bet man nereikia paguodos.“ Tačiau dabar galiu patvirtinti, kad moteris, sulaukusi trisdešimties, subręsta, sunoksta ir tampa it prisirpęs vaisius. Labai džiaugiuosi, jog praėjo tas jaunatviškas etapas, kai merginoms stinga pasitikėjimo savimi, žinių, patirties. Po trisdešimties moteris pajunta vidinę ramybę, aiškiai suvokia save, savo vietą šiame pasaulyje.

Prieš penkerius metus viename interviu minėjote, kad kvepiate vanile ir persikais.

Vis dar kvepiu vanile (šypsosi). Tai mano afrodiziakas. Dievinu saldžius kvapus.

„Labai bijojau trisdešimtmečio, nes galvojau: „Prasideda senatvė...“ Tačiau dabar galiu patvirtinti, kad moteris, sulaukusi trisdešimties, subręsta, sunoksta ir tampa it prisirpęs vaisius.“

Kadangi televizijos žaidime „Švarūs pinigai“ žiūrovams dalijote pinigus, galite būti tas žmogus, kuris patvirtins arba paneigs posakį „Pinigai neatneša laimės“.

Pinigai nėra vertybė. Jie tik priemonė kažkokiam tikslui pasiekti. Pinigai suteikia galimybę įgyvendinti savo norus ir svajones. Jie yra toks dalykas, kuris nuolat turi judėti. Mano piniginėje šlamantieji ilgai neužsibūna (juokiasi). Ateina, išeina, vėl ateina... Žodžiu, keliauja.

Prakalbome apie keliones. Kiek žinau, Jūs, Žemyna, esate aistringa keliautoja. Jau išmaišėte visą Europą?

Esu dėkinga likimui, kad pasirinkau tokią profesiją, kuri man suteikė galimybę keliauti. Dėkoju režisieriui Eimuntui Nekrošiui, su kuriuo teko dirbti ir tuo pačiu aplankyti nemažai šalių. Pati net nebūčiau sugalvojusi aplankyti tolimiausius Rusijos kraštus, Lotynų Ameriką. Jaunystėje apkeliavau visą Europą. Tuo metu lėktuvų bilietai buvo brangūs, todėl į kelionę leisdavomės automobiliu. Dabar svajoju aplankyti Rytų kraštus, ypač Tailandą, Japoniją, Kambodžą. Viskas dar prieš akis.

Viename interviu prasitarėte, jog magistro laipsnio siekiate todėl, kad moteriai neužtenka būti tik gražiai – norisi būti ir protingai. Be to, šviesiaplaukės nuolat bijo būti pavadintos blondinėmis. Tiesa?

Na, gyvenime tiesiog ateina toks etapas, kai subręsti ir supranti, kad galbūt visą laiką iš aktoriaus profesijos duonos nevalgysi. Amžius įpareigoja nebesiblaškyti, darausi sėslesnė, rimtesnė ir pastovesnė. Kadangi esu Jautis, todėl turiu tvirtai stovėti ant žemės. Antra specialybė man tikrai nepamaišys.

Ne paslaptis, kad Jums pats patraukliausias vyras yra aktorius Keanu Reevesas. Kas iš Lietuvoje gyvenančių vyrų galėtų prilygti šiam gražuoliui?

Tik mano vyras (šypsosi). O Holivude Keanui nėra lygių. Nors jis jau senstelėjęs, bet vis dar beprotiškai žavingas.

Su gyvenimo draugu interjero dizaineriu Tomu Knizeliu susižadėjote prieš dvejus metus. Rodos, viskam būtų užtekę laiko: ir vestuves suplanuoti, ir svečius sukviesti...

...ir išsiskirti. Bet neklaidinsiu – su Tomu vis dar esame kartu, bet susituokti nespėjome. Kaip aš sakau, reikia tuoktis iškart, kai pasiperša, nes paskui visokių kliūčių atsiranda.

Ir net vestuvinės suknelės dar nesimatavote?

Ne. Iš tiesų bijau matuotis. Kažkodėl visos mergaitės svajoja apie pasakų princą ir nuotakos suknelę, o aš niekada to nenorėjau. Svajojau apie aktorės profesiją, norėjau pakeliauti po pasaulį, pabaigti mokslus – štai tokie buvo mano prioritetai. Matyt, dar ne laikas. Gal ir nereikia man tos baltos suknelės...

Gal ir ne visos svajoja apie baltą suknelę, bet sutikti mylimą žmogų nori kiekviena, tiesa?

Žinoma. Mes visi esame sukurti meilei.

Striptizo pamokas primena didžiulis randas

Televizijos seriale „Matrioškos“ Žemynai teko šokti striptizą. Ar per repeticijas įgyta patirtis pravertė gyvenime? „Žinoma, dabar savaitgaliais uždarbiauju (juokiasi). O jei rimtai, tai po visų striptizo pamokų ant kojos turiu didžiulį randą, mat repetuodama aukštakulniu persirėžiau iki kraujo koją. Štai jau septyneri metai turiu tokį nesmagų dryžio formos prisiminimą. Galiu pasakyti, kad ne toks ir lengvas tas striptizo šokėjų darbas“, – sako Žemyna.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius