Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai

Moby apie Trakų pilį: „Tai geriausia vieta, kurioje esu koncertavęs per 20 metų“

Pirmadienio vakarą likus vos porai valandų iki pasirodymo Trakų pilyje buvo surengta spaudos konferencija su garsiausia festivalio „Tuborg green sound castle“ žvaigžde, amerikiečių atlikėju Moby.
Konferencijos akimirka
Konferencijos akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 „Moby“

„Gerai, kad nelyja – tai geriausia vieta, kurioje esu koncertavęs per 20 metų. Apsistojau Vilniuje, pačiame Senamiestyje, mačiau Gedimino pilį, čia labai gražu“, – vos atėjęs į susitikimą su žurnalistais Lietuvą, kurioje lankosi pirmąsyk, gyrė Moby. „Ten, kur gyvenu, yra daug emigrantų iš Lietuvos, juokinga, kad esu pirmąkart čia. Daugelio mano draugų tėvai iš čia kilę. Visada norėjau atvažiuoti į šią šalį“, – kalbėjo jis, prisipažindamas, kad senovinės pilies viduje koncertuoja pirmąsyk.

Atlikėjas tvirtino, jog jau 27-erius metus yra veganas. Jis tikino neturėjęs progos paragauti lietuviškų patiekalų, tik mėlynių ir braškių, o sau tinkamos kavinės Vilniuje kol kas neatradęs. „Kaip mano maistas paveikė muziką – nežinau. Aš pasirinkau taip gyventi, nesmerkiu kitų. Ir tikiuosi, kad kiti nesmerkia manęs. Vieną dieną žmogus gali būti vegetaru, o kitą kirsti mėsainį. Gal aš rytoj užsirūkysiu. Nors nemanau, kad taip bus“, – gerai nusiteikęs kalbėjo muzikantas.

VIDEO: 15min.lt: Moby atvyksta į koncertą Trakuose

Popindustrija nežavi

Paklaustas apie bene garsiausią šios dienos atlikėją Lady Gagą, Moby tvirtino girdėjęs apie ją tik tiek, kad grodavo Niujorko, kuriame jis gyveno, klubuose. „Kai mačiau Lady Gagą, ji buvo tiesiog vaikis, kuris dalijo skrajutes“, – šypsojosi 45-erių atlikėjas. Jis prisipažino taip pat pasidavęs interneto įtakai, Moby turi „Twitter“ profilį su pusantro milijono sekėjų, yra užsiregistravęs „Facebook“ ir „MySpace“ svetainėse.

„Šiuo metu muzikantai gali tiesiogiai bendrauti su gerbėjais, anksčiau turėjome eiti į MTV, pas įrašų kompanijas, kad su jais susisiektume. Tokie jaunuoliai kaip Justinas Bieberis man nerūpi, atrodo, jis kvailas vaikis. Jei turėčiau progą, išsiųsčiau jį į fermą ir pamokyčiau, pavyzdžiui, dailidės amato, nes šlovė jauniems žmonėms sugadina jų gyvenimą“, – sakė Moby. Jis pridūrė kartais pavydintis šių dienų vaikams. „Jie gali pasiekti tiek daug informacijos, ir nieko tokio, kad jie leidžia laiką prie kompiuterio, tikrina „Facebook“, daro namų darbus ir žaidžia vaizdo žaidimus tuo pat metu“, – šypsojosi atlikėjas.

Moby teigimu, muzikos verslas dabar yra labai sveikas, dėl to, kad muzikantams daug lengviau platinti savo įrašus, o žmonėms pasiekti jų muziką. „Muzikos verslas tik tam ir reikalingas, kad muzikantai kurtų gerą muziką, o ne tam, kad jie darytųsi pinigus. Svarbiausias dalykas man – kaip klausytojas atsako emociškai. Man populiarumas yra tai, kad aš galiu daryti, kas man patinka, o kiti gali mane išgirsti. Žinoma, svarbūs ir muzikos tekstai. Pasiklausau, visa popmuzika yra apie vakarėlius. Visos dainos yra apie šokius, linksmybes, bet pasaulis yra daugiau nei vakarėliai, tikiuosi, kad popmuzika užaugs ir atras kitų temų“, – sakė muzikantas. Jis pasakojo pats dirbęs su „Metallica“, Britney Spears, „Aerosmith“, Michaelu Jacksonu ir daugybe kitų atlikėjų, tarp kurių netrūksta ir popdainininkų. „Kai dirbu su kitais žmonėmis, man įdomu pažiūrėti, kaip jie dirba. Mano tikslas visuomet yra ne padaryti muziką dėl pinigų, o sukurti  įdomų dalyką“, – tvirtino Moby.

Aistra fotografijai

Moby papasakojo į Trakus atvykusiems žurnalistams, jog kai buvo vaikas, buvo apsėstas mokslinės fantastikos. „Norėjau dirbti darbą, susijusį su elektronikos prietaisais, kur galėčiau žaisti kompiuterinius žaidimus, galbūt todėl man taip patinka elektronika“, – sakė jis.

Beje, Moby į spaudos konferenciją atsinešė ir fotoaparatą, kuriuo nufotografavo ne vieną kadrą. Jis prisipažino  kai kurias nuotraukas talpinantis į oficialų savo tinklalapį Moby.com. „Esu fotografas tiek pat laiko, kiek esu muzikantas. Tiesa, leidžiu daugiau laiko kurdamas muziką nei fotografuodamas, nežinau, ar esu geras fotografas. Esu dirbęs fotoasistentu, mano dėdė buvo fotografas „New York Times“, jis paskolino man pirmąją mano fotoįrangą. Pasirinkau muziką dėl to, kad ją myliu. Jokia kita meno forma manęs taip nepaveikė kaip muzika. Manau, kad kursiu iki savo mirties dienos, nežinau, ar kas dar pirks mano kūrybą, bet kursiu“, – nuoširdžiai kalbėjo amerikietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius