-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 23 /09:12

Paskelbta Whitney Houston mirties priežastis

Oficialiai įvardinta atlikėjos Whitney Houston mirties priežastis. Šių metų vasario mėnesį Los Andželo viešbutyje dainininkė mirė nuskendusi vonioje, praneša naujienų agentūra „Associated Press“, kuri remiasi teismo ekspertizės duomenimis.
Whitney Houston
Whitney Houston / „Scanpix“ nuotr.

Taip pat skelbiama, kad atlikėjos organizme rasta kokaino ir kitų narkotikų pėdsakų. Tačiau narkotikai ir širdies nepakankamumas buvo įvardinti tik kaip papildomi faktoriai. Atlikėjos mirtis vadinama „nelaimingu atsitikimu“. 

Los Andželo teismo ekspertizės atstovas spaudai Craigas Harvey'us teigė, kad W.Houston buvo „chroniška kokaino vartotoja“. Atlikėjos kraujyje taip pat rasta marihuanos, raminamųjų, raumenis atpalaiduojančių, alergiją slopinančių vaistų pėdsakų. 


Nuo pat W.Houston mirties buvo spėliojama, kad ji galėjo mirti pavartojusi receptinių vaistų ir alkoholio. Iš tiesų, jos organizme taip pat buvo rasta kitų narkotikų ir vaistų, bet jie prie mirties neprisidėjo, nurodė koronerio įstaiga.

Šių ekspertizės duomenų paskelbimas turėtų nutildyti spekuliacijas W.Houston mirties tema. Buvo įvardinamos įvairios galimos mirties priežastys, dažniausia iš jų – mirtinas narkotikų, vaistų ir alkoholio kokteilis.

W.Houston giminaitė ir jos vadybininkė Patricia Houston, paskelbus šiuos tyrimų rezultatus, sakė: „Mus nuliūdino toksikologinės ekspertizės duomenys, tačiau mes džiaugiamės žinodami, kad viskas tuo baigiasi.“

W.Houston mirė vasario 11 dieną būdama 48-erių. 

Papildyta. Koronerio tyrimų vadovo pavaduotojas Edas Winteris buvo tiesesnis, kai laikraštis „Los Angeles Times“ jo paprašė paaiškinti dainininkės paskendimą. „Ji galėjo patirti infarktą“, – sakė jis.

Mirties metu dainininkės organizme buvo kokaino, sakoma koronerio įstaigos pareiškime, kuriame jos mirtis vadinama atsitiktine, o mirties priežastimis nurodomas paskendimas ir „aterosklerozinės širdies ligos ir kokaino vartojimo poveikiai“.

Nuo pat W.Houston mirties buvo spėliojama, kad ji galėjo mirti pavartojusi receptinių vaistų ir alkoholio. Iš tiesų, jos organizme taip pat buvo rasta kitų narkotikų ir vaistų, bet jie prie mirties neprisidėjo, nurodė koronerio įstaiga. Tarp aptiktų medžiagų yra marihuana, alprazolamas („Xanax“), ciklobenzaprinas („Flexiril“) ir difenhidraminas („Benadryl“).

Apie įžymybes rašanti interneto svetainė TMZ citavo koronerio įstaigos pareigūną, sakiusį, kad W.Houston kokaino pavartojo „prieš pat savo kolapsą“, bet į įvykio vietą atvykę tyrėjai nerado jokių kokaino ar kitų nelegalių narkotikų pėdsakų.

Taip buvo dėl to, kad „kažkoks asmuo“ prieš pareigūnų atvykimą panaikino viešbučio numeryje visus kokaino pėdsakus, rašo svetainė ir priduria, kad tas žmogus ir aprūpindavo W.Houston narkotikais.

Koronerio įstaigos atstovas sakė, kad iš esmės W.Houston mirtį galėjo nulemti chroniškas kokaino vartojimas.

„Pavartojus kokaino širdis ima plakti greičiau, arterijos susiaurėja, o tai gali ... sukelti jums širdies atvejį“, – sakė jis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius