Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aidas Jarušaitis dviračiu įpusėjo Baltijos kelią ir pasiekė Lietuvą

Kaunietis Aidas Jarušaitis toliau sėkmingai, bet su nedideliais incidentais kelyje, tęsia savo kelionę Baltijos keliu.
Aidas Jarušaitis dviračiu keliauja Baltijos keliu
Aidas Jarušaitis dviračiu keliauja Baltijos keliu / Asmeninio archyvo nuotr.

Dviratininkas visą šeštadienį mynė Latvijos teritorijoje. Jis antrosios dienos atkarpą startavo Salacgryva miestelyje šeštadienio rytą, devintą valandą, o apie 14 valandą linkėjimus siuntė iš, galima sakyti, kelionės pusiaukelės, simboliškai reikšmingos vietos  – nuo Rygoje esančio Laisvės paminklo.  „Šiandien mynimas visai kitoks nei vakar, minti šiek tiek sunkiau, – sako A.Jarušaitis, – oras pakankamai karštas, prastesnė nei Estijoje kelio danga, kai kur pasitaikė remontuojamų kelio ruožų, o važiuojant Rygoje per tiltą mane dar kliudė pro šalį važiavęs „Volvo“. Ačiū Dievui, viskas sėkmingai baigėsi – visi sveiki gyvi ir entuziazmas neblėsta.“

Pusę jo bagažo užima Lietuvos Trispalvė, kuri yra ne tik tautybę žymintis simbolis, bet pasitarnauja renkant akcijos palaikytojų, šiaip pakeliui sutiktų žmonių parašus bei linkėjimus.

A.Jarušaitis labiausiai džiaugiasi dėl to, kad jau pasiekė gimtąją Lietuvą. Pusę jo bagažo užima Lietuvos Trispalvė, kuri yra ne tik tautybę žymintis simbolis, bet pasitarnauja renkant akcijos palaikytojų, šiaip pakeliui sutiktų žmonių parašus bei linkėjimus. Per antrąją dieną kaunietis įveikė 230 kilometrų, o šios dienos finišas numatytas jau Tėvynėje. Vakare, apie 19 val., A.Jarušaitį pasitiks Saločių miestelio bendruomenė. Nakvynei dviratininkas apsistos Pasvalyje.

Rytoj A.Jarušaičio laukia etapas gimtosios Lietuvos keliais, per miestus ir miestelius, minint Baltijos kelio 26-ąsias metines, kol vakare jį, įveikusį 650 kilometrų, galės pasveikinti sostinės gyventojai ir svečiai. Katedros aikštėje sutikimas numatytas 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius