Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aidas Jarušaitis dviračiu sėkmingai įveikė pirmają Baltijos kelio atkarpą

Kaunietis Aidas Jarušaitis šįryt, 9 valandą, kaip ir buvo planavęs, savo žygį startavo Taline, nuo Hermano bokšto.
Aidas Jarušaitis dviračiu keliauja Baltijos keliu
Aidas Jarušaitis dviračiu keliauja Baltijos keliu / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 Žygis

Būtent ši vieta prieš 26-erius metus ir buvo Baltijos kelio galutinis taškas. Unikalios akcijos plento dviračiu per tris dienas įveikti net 650 km atstumą nuo Talino iki Vilniaus ir taip paminėti bei įprasminti šią reikšmingą Lietuvai sukaktį sumanytojas visą pirmąją žygio dieną dalinosi įspūdžiais apie pramintus kilometrus, patirtus įspūdžius ir pirmuosius išbandymus. „Kol kas sekasi geriau nei tikėjausi. Puikios oro sąlygos, geri keliai bei netikėtas susitikimas su estų dviratininku leido šios dienos planą įvykdyti kur kas anksčiau nei buvau numatęs“, – apie 16:30 val. telefonu informavo A.Jarušaitis. Tą akimirką jis buvo netoli Estijos  – Latvijos sienos. Pasienio miestelyje Salacgryva (Latvija) dviratininkas apsistos nakvynei.

Į Taliną lydimas keleto artimiausių draugų kaunietis A.Jarušaitis atvyko ketvirtadienį (08 20) vėlai vakare. Pasak dviratininko, daugelyje kelio Ryga – Talinas atkarpų vyksta remonto darbai, o tai greičiausiai šiek tiek koreguos antrosios dienos mynimo greitį. Tačiau šiam žygiui kaunietis ruošėsi atsakingai: studijavo maršrutą, apmąstė galimas maitinimosi ir nakvynės vietas. „Visą pastarąjį mėnesį maitinausi pagal trenerio Tomo Bardausko sudarytą programą. Jis man rekomendavo kiek kartų per dieną ir kaip maitintis. Kelionėje taip pat turiu specialių užkandžių, esu numatęs pietų ir poilsio laikus“, – pasakoja A.Jarušaitis. Jis sako naktį prieš startą miegojęs šešias valandas, didelio jaudulio tarsi nejautė, bet minčių, kaip jam seksis kelyje neišvengė. Nuo Hermano bokšto Taline į startą akcijos sumanytoją lydėjo keletas draugų ir grupelė suomių turistų. Kelyje A.Jarušaitį matantys estai vairuotojai greičiausiai apie šią lietuvio akciją nežino, tačiau dviratininką puošianti speciali, Lietuvos nacionalines spalvas atspindinti apranga daugeliui sufleruoja jo tautybę. Pakeliui į Estijos miestą Parnu A.Jarušaitis apsidžiaugė sutikęs su estu dviratininku, kuriskartu su kauniečiu 50-ies kilometrų atkarpą mynė kartu. A.Jarušaitis sako, kad dviese važiuoti yra kur kas smagiau ir lengviau, patogiau palaikyti reikiamą tempą. Tačiau nespėjęs pasidžiaugti nauja draugyste, kaunietis dviratininkas patyrė ir pirmąjį tokiems žygiams būdingą stabtelėjimą – maždaug apie pirmą valandą dienos jam prakiuro padanga. „Tokiems atvejams esu pasiruošęs, turiu atsarginių kamerų ir visko, ko reikia. Entuziazmas nė kiek dėl to nesumažėjo. Apskritai tai tėra menkniekis“, – linksmai pasakojo dviratininkas.

Labiausiai A.Jarušaitis džiaugiasi, kad startas iš tiesų buvo lengvas ir pirmosios dienos mynimas teikė didelį komfortą: „Fantastiškas oras, buvo šilta, bet ne vėjuota, todėl važiuodamas šitą atkarpą tiesiogine šio žodžio prasme mėgavausi mynimu.“ Vidutinis šios dienos greitis buvo 30 km/h, įveikta maždaug 210 kilometrų.

Startavęs Taline, A.Jarušaitis per tris dienas plento dviračiu planuoja pasiekti Vilnių – įveikti net 650 kilometrų atstumą. Iššūkis atkartos Baltijos kelio, įvykusio prieš 26 metus, maršrutą ir bus suskirstytas į tris atkarpas (vidutiniškai po 215 km kiekvienai dienai), numatytos dvi nakvynės vietos. Rugpjūčio 23 dieną, 19 valandą, planuojamos kauniečio sutiktuvės Vilniaus Katedros aikštėje, kur būtent tuo metu prieš 26-erius metus vyko Baltijos kelias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius