-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brazilijos perlai: nuo nežemiškų vietovių iki linksmybių paplūdimio

Vieni Braziliją žino dėl nepakartojamos ir kontrastingos gamtos, kiti – dėl futbolo pasiekimų, tačiau tokių, kurie nebūtų apie šalį nieko girdėję, rasti tikrai sunku. Šiais metais Rio De Žaneiras kviečia atvykti niekada nebuvusius ir sugrįžti jau spėjusius įsimylėti valstybę, kadangi vasara skirta Olimpinėms žaidynėms.
Iguasu kriokliai
Iguasu kriokliai / Shutterstock.com nuotr.

Tad jei teks svečiuotis spalvingoje Brazilijoje, nepamirškite jos žymiausių vietovių.

1. Nuostabiausi Brazilijos kriokliai, kurie tęsiasi beveik 3 km

Iguasu Krioklys kasmet į Braziliją pritraukia daugybę turistų, norinčių išvysti vieną įspūdingiausių gamtos darinių. Jis įsikūręs Iguasu upėje, Argentinos ir Brazilijos pasienyje, o išvertus pavadinimą iš guaranių kalbos šis reiškia „Didysis vanduo“.

Gigantas išties nepakartojamo grožio, jis sudarytas net iš 275 protakų, o visos krioklių sistemos ilgis siekia 2,7 km. Gražiausia jo dalis – „Velnio gerklė“, tai U formos klifas, kurio kraštais žemyn leidžiasi milžiniška vandens srovė. Uolų ir vandens kūrinio unikalumas įvertintas jau seniai, jis įtrauktas į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą.

2. Vietovė, primenanti kitą planetą

Shutterstock.com nuotr./Mėnulio slėnis
Shutterstock.com nuotr./Mėnulio slėnis

Keliautojai pasakoja, kad atsidūrus Brazilijos Mėnulio slėnyje, kurį galima rasti Chapada Dos Veadeiros nacionaliniame parke, pasijauti lyg kitoje planetoje. Kas ten tokio įspūdingo? Per daug metų tekėdama Rio Sao Miguel upė išgraužė kvarcinės sudėties uolas, iš jų suformuodama nedidelius baseinus, kuriuose kaskadomis krenta vanduo. Nežemiškos kilmės kūrinys yra uždarame Brazilijos miške, kas jam prideda tik dar daugiau paslapties ir žavesio.

Tai ne tik vienas seniausių pasaulio darinių, bet ir puiki vieta pasilinksminti žaidžiant slėpynes arba tiesiog mėgaujantis nuostabiu kraštovaizdžiu.

3. Pelkių rojus žemėje

Shutterstock.com nuotr./Pantanalio draustinis
Shutterstock.com nuotr./Pantanalio draustinis

Mėgote vaikystėje šokinėti per balas? Jei atsakymas taip, keliaudami po Braziliją privalote aplankyti 195 tūkst. kv. km Pantanalio draustinį. Jis telkšo vakarinėje šalies dalyje, beje taip pat driekiasi ir Paragvajaus bei Bolivijos teritorijose.

Pelkynas laikomas vienu didžiausių pasaulyje, o lietinguoju sezonu jį beveik visą užlieja vanduo. Milžiniškoje vietovėje galima ne tik aikčioti iš nuostabos dėl nepakartojamų vaizdų, bet ir pasigrožėti retais paukščiais, kurių čia priskaičiuojama iki 1000 skirtingų rūšių, o ką jau kalbėti apie 400 skirtingų rūšių žuvų ir visą galybę žinduolių.

4. Brazilijos didmiesčio Cukraus galvos kalva

Shutterstock.com nuotr./Cukraus galvos kalnas
Shutterstock.com nuotr./Cukraus galvos kalnas

Kūgio pavidalo kalnas, vadinamas „Cukraus galva“, dėl anksčiau ten gamintų cukraus kūgių yra siaurame pusiasalyje, Guanabaros įlankos pakrantėje, Rio De Žaneire. Tie kas dievinate į miesto panoramą žvelgti lyg iš paukščio skrydžio, turėtumėte nepabijoti užkilti į kalno viršūnę funikulieriumi ir pasimėgauti teritorijos peizažais bei atsiveriančiu įlankos vaizdu.

400 m akmuo yra tapęs vienu iš vietovės simbolių, tad žavi tiek vietinius gyventojus, tiek atvykstančius turistus, taigi jei vyksite stebėti Rio Olimpines žaidynes, pusdienį paskyrę ekskursijai į Cukraus galvos kalną tikrai nenusivilsite.

5. Nesibaigiančios linksmybės prie vandenyno

Shutterstock.com nuotr./Pakabanos paplūdimys
Shutterstock.com nuotr./Pakabanos paplūdimys

Norintiems tuo pat metu pailsėti ir papramogauti Kopakabanos paplūdimys, įsispraudęs Rio De Žaneiro pietuose, bus tikra nuotykių karuselė. Jis tęsiasi 4 km palei vandenyną ir siūlo nesibaigiančias linksmybes kiaurą parą.

Visa teritorija nusėta prabangiais viešbučiais, restoranais ir kazino, o paplūdimys pamėgtas ne tik vandens sporto mėgėjų, bet ir pasaulinių muzikos žvaigždžių. Savo koncertus čia rengė tokios grupės kaip Rolling Stones, Lenny Kravitz, Macy Gray ir kt. Kad svečiai jaustųsi saugiai ir būtų pasiruošę šėlti, visą naktį vieta apšviečiama lempomis, na, o dieną, visi susirenka pasilepinti ištisus metus šviečiančia saule.

Egzotinių kelionių į Braziliją specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius