-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasiilgusiems saulės: 3 mažiausiai žmogaus rankos paliesti paplūdimiai

Kai už lango matyti tik sniegas, o oro temperatūra priverčia susisukti į storą antklodę, nori nenori pradedame svajoti apie atostogas šiltuose kraštuose. Nuo tokių minčių savęs stabdyti nereikia, o tam, kad nepamirštamą kelionę planuoti būtų lengviau, susipažinkite su trimis mažiausiai žmogaus rankos paliestais paplūdimiais.
Indonezijos salos
Indonezijos salos / Irzatour.com

1. Indonezijos perlas, kuriame sustoja laikas

Derawan salyno pavadinimas lietuviams ne itin pažįstamas. Nenuostabu – šį Indonezijoje, Rytų Kalimantano provincijoje plytintį žemės lopinėlį daugiausia renkasi patyrę nardytojai. Pastarieji čia plūsta ne be priežasties: dėl itin turtingos povandeninės gyvūnijos Derawan pateko į geriausiųjų nardymo vietų pasaulyje trejetuką.

Tokiose vietose nė nepajunti, kaip viena po kitos bėga dienos.

Nors salyną sudaro 31 atskira teritorija, patogiausia apsistoti ir vietos ritmą pajusti Derawan saloje.

Išsitiesę ant puraus balto smėlio stebėsite milžiniškus žaliuosius vėžlius, į krantą traukiančius dėti kiaušinių, o panirusieji į Sulavesio jūros vandenis išvys 460 skirtingų koralų ir 870 žuvų rūšių. Įspėjame – tokiose vietose nė nepajunti, kaip viena po kitos bėga dienos.

Derawane įsėdę į nedidelę valtį akimirksniu pasieksite aplinkines salas – dar ramesnę Maratua arba negeliančių medūzų ežeru garsėjančią Kakaban. Tiesa, salyne planuojama statyti oro uostą, gerokai palengvinti susisiekimą, todėl geriausią Indonezijos perlą lankyti dabar, kol jo neužplūdo turistai iš viso pasaulio.

2.bp.blogspot.com/Galicijos paplūdimiai ne veltui patenka į gražiausių dešimtukus
2.bp.blogspot.com/Galicijos paplūdimiai ne veltui patenka į gražiausių dešimtukus

2. Griežtai saugomas ir ramybe dvelkiantis rojus Europoje

Sunku patikėti, jog tankiai apgyvendintoje Europoje vis dar galima aptikti žmogaus rankos nepaliestų kampelių. Vienas tokių – Ispanijos Galicijos regionui priklausantis „Las Islas Cies“ salynas. 

Siekiant apsaugoti gamtą, visa jo teritorija buvo paskelbta Nacionaliniu parku, iš kurio nevalia išsinešti nė menkiausios kriauklelės

Siekiant apsaugoti gamtą, visa jo teritorija buvo paskelbta Nacionaliniu parku, iš kurio nevalia išsinešti nė menkiausios kriauklelės, čia nesikuria nuolatiniai gyventojai ir tikrai nerasite šiukšliadėžių – visas atliekas tenka išgabenti su savimi.

Nenuostabu, jog griežtų apribojimų varžomas salynas išlaikė pirmykštį žavesį. Vienoje iš salų, Monteagudo, plytintį Rodas paplūdimį „The Guardian“ 2007-aisiais išrinko gražiausiu pasaulyje.

Nors čia prabangius viešbučius keičia paprasta stovyklavietė, purus baltas smėlis ir skaidrus Atlanto vandenynas atperka visus nepatogumus. Planuojant kelionę svarbu prisiminti, jog lankytojų skaičius „Las Islas Cies“ ribotas – per dieną pasideginti saulėtose pakrantėse gali vos 2200 žmonių.

Salyną lengviausiai pasieksite iš vos 15 kilometrų nutolusio Vigo miesto, įsikūrusio žemyninėje Ispanijos dalyje. Nedideliame uostamiestyje kelionę pagardinsite tikrais ispaniškais prieskoniais – šviežiomis jūros gėrybėmis bei geriausias tradicijas išlaikiusiu vietos vynu.

Cdn.c.photoshelter.com/Čia tikrai pasijusite rojuje
Cdn.c.photoshelter.com/Kuko salyne tikrai pasijusite it rojuje

3. Atostogų – į atokiausią planetos kampelį

Norintieji pabėgti nuo viso pasaulio triukšmo tikrai nenusivils pasirinkę Kuko salyną, laikomą vienu labiausiai izoliuotų kampelių visoje planetoje.

15 nuostabaus grožio salų, išsibarsčiusių Ramiojo vandenyno viduryje, dar nespėjo išpopuliarėti tarp turistų, tad čia nesutiksite įkyrių prekeivių ar lengvai pasipelnyti siekiančių sukčių.

Pagrindinis šio užslėpto lobio brangakmenis – Rarotonga sala, kviečianti ne tik sniego baltumo paplūdimiais, bet ir stačiomis uolomis bei tankiomis džiunglėmis.

Keliaudami po teritoriją aplankysite ir keletą nedidelių žvejų kaimelių, kuriuose apsistoję draugiški vietos gyventojai atskleis salos paslaptis.

Nors kvapą gniaužiančiose vietovėse norisi ne kruopščiai kurti tolimesnius planus, o tik atsipalaiduoti ir džiaugtis vietos malonumais, nepraleiskite progos užsukti į Aitutaki. Antroji lankomiausia sala puikiai tiks nardymo mėgėjams, kadangi jos krantus supa spalvingi koraliniai rifai ir keli šimtai skirtingų rūšių žuvų.

Egzotinių kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius