Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Briuselio oro linijų saugos instruktažas – su sveika humoro doze

Kiekvienas jūsų skrydis prasideda taip pat: sulipus keleiviams į lėktuvą ir susėdus į savo vietas, skrydžio palydovai primena saugumo instrukcijas. Dažniausiai šį daugybę kartų girdėtą monologą keleiviai išklauso „viena ausimi“. Tačiau „Brussels Airlines“ skrydžių saugos instruktažą pristatantį video filmuką tikriausiai peržiūrės susidomėję ir neabejotinai bent poroje vietų nusišypsos.
Naujo „Brussels Airlines“ skrydžio saugumo instruktažo herojus – paukštis
Naujo „Brussels Airlines“ skrydžio saugumo instruktažo herojus – paukštis / Stop kadras iš „Youtube“

Smagaus filmuko herojai – keleiviais virtę paukščiai, kurie, kaip ir tikri keleiviai, lėktuve dažnai linkę nepaisyti prašymų saugiai (po priešais esančia sėdyne arba į virš sėdynių esančią daiktadėžę) pasidėti savo rankinį bagažą.

„Būkite atidūs atidarydami daiktadėžę – mes neskrendame į kosmosą, todėl gravitacija veikia“, – šmaikštaujama filmuke. Taip keleiviai perspėjami dėl galimų sužalojimų, kai atidarius daiktadėžę krenta rankinis bagažas ar kiti ten įdėti ir skrydžio metu buvę daiktai.

„Mes žinome, kad jūs būnate labai juokingas ir linksmas, kai esate išgėręs, bet ačiū – mes jau turime pramogų programą lėktuve. Primename, kad vartoti savo alkoholinius gėrimus skrydžio metu negalima“, – į dar vieną dažną problemą atkreipia dėmesį informacinio filmuko kūrėjai.

Rūkaliai perspėjami apie draudimą rūkyti ne tik orlaivio salone, bet ir tualete: „Jame įrengtas dūmų detektorius. Jis labai prasto charakterio, patikėkite, jūs nenorėtumėte kvailioti su juo“.

Pasitelkia ne tik humorą, bet ir žymius aktorius

Suprasdamos, kad keliautojams skrydžio saugumo instrukcijos gali būti ne itin įdomios, tačiau vis dėlto būtinos, skrydžių bendrovės stengiasi jas pateikti ne tik su humoru (kaip tai padarė „Brussels Airlines“, bet ir pasitelkdami žinomus veidus, pavyzdžiui, aktorius.

Vienas sėkmingiausių tokios savireklamos pavyzdžių – prieš porą metų sukurtas Naujosios Zelandijos oro linijų filmukas. Kompanija „Air New Zeland“ nusprendė pasakų apie hobitus populiarumą išnaudoti ir lėktuvų salone. Pastarasis jų darbas buvo filmo „Hobitas“ tema nufilmuotas saugos instruktažas, kuriame vaidina režisierius Peteris Jacksonas ir „Žiedų valdovo“ trilogijos žvaigždė Elijah Woodas.

Saugos instruktažo medžiaga/Elijah Woodas saugos instruktaže
Saugos instruktažo medžiaga/Elijah Woodas saugos instruktaže

Ypatingu originalumu pasižymi Azijos rinkai skirtos skrydžių saugumo instrukcijos. Pavyzdžiui, šiame Kinijos oro linijų „Hainan Airlines“ filmuke būtiniausi dalykai apie skrydį pateikiami su europiečiams sunkiai „įkandamu“ humoru:​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius