-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čeliabinskas ruošiasi uždirbti iš meteoritinio turizmo: į kitas panašias vietas turistai keliauja net rizikuodami numirti

Meteoritas penktadienį sprogęs Rusijos miesto Čeliabinsko padangėje, į miestą pritrauks tūkstančius turistų, tuo įsitikinę miesto valdininkai ir rusų žiniasklaida. Keistų reiškinių ir anomalijų mėgėjai su malonumu keliauja po panašias vietas, kuriose vyksta netikėtos katastrofos ar nepaaiškinami reiškiniai. Tokių keistais dalykais besidominčių žmonių yra daug ne tik pačioje Rusijoje, bet ir už jos ribų. Teigiama, kad jie būtinai atvyks tyrinėti to, kas įvyko Čeliabinske, skelbia portalas Turist.rbc.ru.
Įvykio vietoje
Netoli Čeliabinsko nukritęs meteoritas vilioja smalsuolius / Rusijos Vidaus reikalų ministerijos nuotr.

Primenama, jog penktadienį, vasario 15-ąją, 9.30 vietos laiku, Čeliabinsko padange praskriejo nežinomas švytintis objektas, kurį liudininkai apibūdino kaip degantį lėktuvą ar meteoritą. Praskriejęs per visą dangų šis objektas susprogo, o jo sprogimo banga ir atplaišos sužalojo per 900 žmonių, išdaužė langus ir stiklus. Remiantis rusų gelbėtojų duomenimis – virš regiono praūžė meteoritų lietus. Ir nors Rusijos pareigūnai penktadienį įspėjo Uralo gyventojus nesiartinti prie neaiškių objektų, kai meteorito liekanos nukrito į vietos ežerą. Tačiau smalsuolių, anot rusų žiniasklaidos, vis daugėja. Į Čeliabinsko sritį jau pradėjo plūsti nepaprastai daug žmonių.

Rusijoje jau yra ne viena tokia keistų reiškinių mėgėjų – piligrimų vieta. Rengiamos net specialios ekskursijos „Tunguskos meteorito beieškant“. Vedami turistai ir į kitas šalies vietas, kuriose, manoma, krito meteoritai ar vyksta gamtos anomalijos. 

Pavyzdžiui, Krasnojarsko krašte yra Velnio kapinės. Teigiama, jog tai viena pavojingiausių ir keisčiausių vietų pasaulyje, kuri jau pareikalavusi dešimčių žmonių gyvybių. Ši vieta yra gūdžiame Sibiro miške, netoliese nuo Karamyševo kaimo. Pasakojama, jog ši gamtos anomalija atsirado iš karto po to, kai į Žemę nukrito Tunguskos meteoritas. Iš pradžių žemėje atsivėrė duobė, paskui šioje vietoje masiškai pradėjo žūti gyvuliai. Būtent todėl ši miško atodanga, visa nusėta gyvūnų kaulais, ir įgavo Velnio kapinių pavadinimą. Teigiama, jog šioje vietoje nustoja veikti mokslininkų ir tyrinėtojų prietaisai, o kompaso rodyklė keičia savo kryptį. Vietos žmonės skaičiuoja, jog ši keista vieta miške jau pasiglemžė per 70 žmonių gyvybes.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius