Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Geriausiu pasaulyje pripažintas eko-viešbutis, Australijoje saugojantis aborigenų kultūrą, netrukus gali bankrutuoti

Vos po kelių mėnesių, kai australų ekologiškas liukso klasės viešbutis „Daintree lodge“ buvo pripažintas geriausiu visoje planetoje, jis gali užsidaryti. Jo savininkai pranešė, jog viešbutis negali savęs išlaikyti ir turi rimtų finansinių bėdų, skelbia „The Telegraph“.
Geriausias pasaulio ekologinis viešbutis nesugeba išsilaikyti
Geriausias pasaulio ekologinis viešbutis nesugeba išsilaikyti / TripAdvisor.com nuotr.

Viešbučio savininkai Terry ir Keti Meloni apgailestaudami teigia, jog aborigenų užimtumo programa, kurią jie pradėjo savo viešbutyje diegti prieš 13 metų, ir kurią visuomet rėmė iš savo kišenės, gali būti nutraukta dėl finansinių problemų. Viešbučio savininkai tikina kreipęsi ir į šalies valdžią, ir į kitus verslininkus su prašymu paremti šią programą. Tačiau jų prašymai liko neišgirsti.

Teigiama, jog Australijos aborigenų įdarbinimo ekologiškame viešbutyje ir jų užimtumo skatinimo programa tikrai atnešdavo pastebimų rezultatų. Savo ruožtu valstybės vykdomi projektai dažnai realios naudos neturi ir būna panašūs tik į reklamines akcijas ar paviršutiniškus veiksmus.

Gruodį „World Travel Awards“ apdovanojimuose Daintree upės slėnyje veikiantis ekologinis viešbutis buvo pripažintas geriausiu pasaulio ekologiniu viešbučiu ir spa. Pagyrimai jam dalinti ir už atsakingą požiūrį į aplinką, gamtą bei kultūrinį paveldą.

Tačiau, pasirodo, geriausias ekologinis pasaulio viešbutis gali bankrutuoti jau artimiausiu metu. Nei valstybė, nei verslininkai jam nepadeda, o Australijos nacionalinis bankas atsisakė atidėti viešbučio paskolos mokėjimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius