Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuviai raginami nevykti į Turkiją, esantys Turkijoje – likti saugiose vietose

Lietuvos užsienio reikalų ministerija šeštadienį paragino lietuvius susilaikyti nuo kelionių į Turkiją, kur pranešta apie karinį perversmą. Šioje šalyje esantys lietuviai raginami likti saugiose vietose, vengti susibūrimo vietų ir laukti oficialios informacijos bei instrukcijų.
Karinis perversmas Turkijoje
Karinis perversmas Turkijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Lietuvos URM žiniomis, visi skrydžiai Stambulo ir Ankaros oro uostuose yra sustabdyti. Besiruošiantys skrydžiams lietuviai raginami susisiekti su oro bendrovėmis.

„Rekomenduojame būtinai susilaikyti nuo kelionių į Turkiją, (esantiems Turkijoje) vengti susibūrimo vietų ir likti saugioje vietoje“, – BNS šeštadienio naktį sakė ministerijos politikos direktorius Rolandas Kačinskas.

Kilus neaiškumams, lietuviai informaciją gali gauti Užsienio reikalų ministerijos telefonais +37070652444 ir +370 69842789.

Pasak R.Kačinsko, linijos yra apkrautos, į ministeriją iškviesta konsulinių darbuotojų.

VIDEO: Gyventojų filmuoti vaizdai: Turkijos kariškiai užblokavo tiltus, skraidė sraigtasparniai

Vilniaus oro uosto duomenimis, kompanijos „Small Planet Airlines“ skrydis iš Vilniaus į Antaliją buvo planuotas sekmadienį pusę šešių ryto. Kompanijos „Turkish Airlines“ skrydis iš Stambulo į Vilnių buvo numatytas pusę vienuoliktos ryto.

Kiek anksčiau Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius išsakė nerimą dėl situacijos Turkijoje, ir pabrėžė, kad nesankcionuoti kariniai veiksmai yra nepriimtini demokratinėje visuomenėje.

VIDEO: Stambulo gatvėse – tankai

„Esame sunerimę ir atidžiai sekame situaciją, renkame informaciją iš visų galimų šaltinių, stebėsim visą naktį“, – BNS apie vidurnaktį sakė ministras.

„Jei tai ir ne perversmas, aišku, kad nesankcionuoti kariniai veiksmai. Demokratinėje visuomenėje to neturi būti“, – teigė L.Linkevičius.

Turkijos kariškiai penktadienio vakarą paskelbė perėmę valdžią šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius