Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzas pasiekė naują rekordą – vienas apiplaukė pasaulį jachta per 50 dienų

Tikriausiai, kaip ir daugelis, galvojate, kad plaukimas jachta – lėtas procesas, todėl kelionė aplink pasaulį su jachta trunka ilgai. Prancūzas Thomas Coville įrodė, jog visi taip manantys klysta: neseniai patyręs buriuotojas savo jachta apskriejo aplink pasaulį per 50 dienų.
Jachta, kuria aplink pasaulį plaukė prancūzas
Jachta, kuria aplink pasaulį plaukė prancūzas / „Facebook“/Team Sodebo Voile nuotr.

„Svajonės išsipildo“, – sakė jis „The Telegraph“, pasakodamas apie naują pasaulio rekordą pasiekusią savo kelionę. Į ją buriuotojas leidosi vienas.

„Facebook“/Team Sodebo Voile nuotr./Thomas Coville
„Facebook“/Team Sodebo Voile nuotr./Thomas Coville

„Didelės svajonės niekada neišsipildo iš pirmo karto. Aš stengiausi, klydau, man nepasisekė, tačiau suėmiau save į rankas ir bandžiau iš naujo“, – gruodžio 25-ąją pasiekęs savo svajonę pasakojo T.Coville.

Oficialią finišo vietą Ouessant saloje, Lamanšo sąsiauryje, jis pasiekė sekmadienį po 49 dienų, 3 valandų, 7 minučių ir 38 sekundžių plaukimo.

Ankstesnis rekordas, priklausęs dar vienam prancūzų buriuotojui, Francis Joyon, buvo užfiksuotas 2008 m. sausį. Jis pasaulį jachta apiplaukė per 57 dienas ir 13 valandų. Taigi, T.Coville jo pasiekimus pagerino net 8 dienomis.

Pasiekęs savo svajonę vyras ir jo artimieji neslėpė jaudulio, nes puikiai žinojo, kokia ši kelionė rizikinga. Vyras vienui vienas plaukė didžiule jachta, kurios ilgis siekia 31 metrų, plotis – 21 metrą, o stiebo aukštis – 35 metrus.

„Niekas kitas pasaulyje neprilygsta tokiam žygiui. Plaukiant tokia jachta vienam reikia būti nuolat susikaupus. Tai žiauri atsakomybė ir įtampa. Kita vertus, būtent dėl to tai ir įspūdinga“, – sakė pasaulį per rekordiškai trumpą laiką apiplaukusio prancūzo sutikime dalyvavęs garsus prancūzų kapitonas Olivier de Kersauson.

Pasiekti tikslą buriuotojui padėjo ir oro sąlygos – kelionės pradžioje jos leido išvystyti maksimalų greitį, todėl, pavyzdžiui, Indijos ir Ramiajame vandenyne vykdyti dienos planus jam sekėsi puikiai. Tačiau Pietų Atlante buvo keletas nenuspėjamų situacijų, o Šiaurės Atlante – ir pavojingų.

„Mano istorija yra apie vaikiną, kuris vieną dieną patikėjo, kad gali tai padaryti“, – sakė T.Coville „Le Parisien“.

Buriuotojas taip pat sakė norintis įkvėpti kitus žmones patikėti savo svajonėmis ir jų realumu:

„Noriu pasakyti žmonėms: neklausykite tų, kurie jums sakys, kad rytoj bus blogiau, kurie jus gąsdins. Tai jų požiūris. Mano tikslas – pasakyti žmonėms, kad jų svajonės yra pasiekiamos. Galbūt mano svajonė ir yra atskleisti kitų svajones“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius