Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Siauriausioje Prahos gatvėje du turistai neprasilenktų, dviratis nepralįstų

70 cm – būtent tiek skiria vienos Prahos gatvės puses. Pati siauriausia Čekijos sostinės gatvė kartu yra ir viena garsiausių miesto gatvių. Čia ateinama turistų ir įsimylėjėlių, skelbia portalas Interest-planet.ru.
Siauriausia Prahos gatvė – vos 70 cm pločio
Siauriausia Prahos gatvė – vos 70 cm pločio / Wikimedia.org nuotr.
Temos: 1 Turistai
Wikimedia.org nuotr./Siauriausia Prahos gatvė – vos 70 cm pločio
Wikimedia.org nuotr./Siauriausia Prahos gatvė – vos 70 cm pločio

Pati siauriausia Prahos gatvė vadinama Vinarna Čertovka. Ji yra tokia siaura, jog du žmonės joje niekaip neprasilenktų. Gatvė yra itin judrioje miesto dalyje, todėl miesto valdžia nutarė pastatyti prie jos šviesoforą. Nuo to laiko gatvėje nebevyksta susidūrimai ir kamščiai žmonės turi sulaukti savo šviesoforo signalo.

Apskritai, Praha – viena gražiausių Europos sostinių. Tiesiog traukte traukia atvykti ir pasigrožėti nuostabiais skirtingais Prahos miesto kvartalais, aikščių didybe, skulptūromis, muziejais, parkais ir ramiu, širdžiai mielu čekiško gyvenimo ritmu. Miestas visada žavingas, originalus ir pritaikytas pramogų, poilsio bei verslo kelionėms. Tikroji Praha jums atsiskleis tik vaikštant jos gatvelėmis.

Karolio tiltas jungia Mažąjį miestą su Senamiesčiu. Tiltą puošia gausybė reljefų ir statulų. Didingas gotiškas tilto bokštas yra gražiausias tilto bokštas Centrinėje Europoje. Nuo šio tilto galima grožėtis nuostabiu Vltavos upės slėniu, Žofín, Střelecký Salomis, Senuoju ir Mažuoju miestu.

Nerudova gatvė (Nerudova ulice) pavadinta poeto ir žurnalisto Jan Neruda garbei. Tai vaizdinga siaura gatvė iki Prahos pilies. Ant namų nuostabūs gyvūnų siluetai: Raudonas Erelis, Trys Smuikai, Auksinė Pasaga, Žalias omaras ir Balta Gulbė. Daug įspūdingų pastatų: Thun-Hohenstain rūmai, Morzin rūmai ir kt. 

Mažojo miesto aikštė (Malostranské náměstí). Anksčiau čia buvo turgus, šiandien tai restoranų kvartalas. Svarbūs pastatai: Šv. Nikolojaus Bažnyčia, Rotušė, Sternberg rūmai, Smiřický rūmai. 

Petřín kalva (Petřín) – tai 318 m. aukščio Petřín kalva, idealiausiai vieta ramiems pasivaikščiojimams. Kalvos viršuje yra Štefánik Observatorija, 60 m. aukščio apžvalgos bokštas (Eifelio bokšto imitacija), Vargšų siena, kuri buvo pastatyta XIV a. ties vargšų miesto riba, Veidrodžio labirintai, Šv. Lawrence ir medinės Šv. Michael bažnyčios. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius