-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 gražiausi pasaulio miestai, pastatyti ant vandens kanalų

Ne tik žymioji Venecija pastatyta ant vandens kanalų. Kadaise tokia padėtis miestui turėjo itin svarbios strateginės reikšmės – klestėjo prekyba. Šiandien tai yra patrauklūs turistiniai objektai, kerintys savo kanalais ir valtelėmis. Pasižvalgykite po penkis gražius pasaulio miestus ant vandens kanalų, kuriuos būtinai verta aplankyti.
Miestai, išraizgyti vandens kanalų
Miestai, išraizgyti vandens kanalų / 123rf.com nuotr./ Travel On Spot koliažas

Informacija parengė viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ specialistai. Daugiau apie keliones sužinokite čia.

1. Nyderlandų sostinė Amsterdamas – žinomiausias miestas ant vandens po Venecijos. Jis tiesiogine to žodžio prasme išraižytas vandens kanalų skersai ir išilgai. Būtent kanalai suteikia miestui romantišką ir neoficialią dvasią, jame nelieka vietos šaltam europietiškumui. Be to, vanduo puikiai dera su gražiais akmeniniais pastatais.

Pati romantiškiausia vieta Amsterdame vakarienei dviem – barža arba kateris. Vaikštinėjant palei kanalus verta aplankyti miesto senamiestį ir nuostabų menininkų rajoną Jordaną.

Beveik visi, apsilankę Amsterdame, užsuka ir į erotika alsuojantį „Raudonųjų žibintų“ kvartalą. O drąsiausi išbando ir legalius lengvuosius narkotikus.

2. Sudžou miestas Kinijoje, kurio kone pusė skendi vandenyje, vadinamas Rytų Venecija. Beveik palei visus siaurus šaligatvius rasite ir vandens kanalus. Miestiečiai dažnai naudojasi valtimis. Jomis paplaukioti siūloma ir turistams. Įsitaisius nedidelėje valtelėje galima stebėti nuostabią miesto, kuris ilgus šimtmečius buvo svarbus ekonominis ir kultūrinis Rytų pasaulio centras, panoramą.

Fotolia nuotr./Sudžou miesto kanalai Kinijoje
Fotolia nuotr./Sudžou miesto kanalai Kinijoje

Sudžou ir jo apylinkės garsėja ir kokybišku šilku, dėl kurio miestas suklestėjo. Uždirbtus iš šilko prekybos pinigus kinų valdžia skyrė miestui gražinti, investavo į jo infrastruktūrą. Čia sukurti nuostabūs, į vandens kanalus svyrantys sodai, kurie laikui bėgant tapo pagrindiniu turistų traukos objektu.

Sankt Peterburgo turizmo centro nuotr./Įspūdingasis Sankt Peterburgas
Sankt Peterburgo turizmo centro nuotr./Sankt Peterburgas

3. Sankt Peterburgas Rusijoje garsėja ne tik savo baltosiomis naktimis, bet ir neįprasta padėtimi. Miestas yra įsikūręs ant 100 salų, pagrindinė upė Neva vingiuoja per visą jį iki pat Suomių įlankos. Tačiau, be Nevos, per miestą teka daugybė kitų mažų upelių ir dirbtinių kanalų. Tiek daug vandens šiame istoriniame mieste suteikia jam ypatingo žavesio.

Itin populiaru susipažinti su Sankt Peterburgu plaukiojant po jį valtimi ar nedideliu kateriu. Be to, Nevos upėje nuolat kursuoja garlaiviai.

„DFDS Seaways“ nuotr./Kopenhaga
„DFDS Seaways“ nuotr./Kopenhaga

4. Kopenhagą Danijoje kanalai raižo lyg kraujagyslės kūną, o dviračių takai apjuosia visą miestą. Valtis ar baidarė – tikrai puikus būdas norint pažinti šį miestą. Be to, vienas populiariausių rajonų šiuolaikinėje Kopenhagoje – Naujasis uostas.

Gyvenimas čia nesustoja nė minutei: dieną jį lanko minios turistų, kurie fotografuoja spalvotus namus, dirbtinius kanalus ir juose prišvartuotus plačių burių laivus. Naktį čia lankosi vietiniai ir keliautojai, kurie iki aušros linksminasi baruose ir naktiniuose klubuose.

5. Tailando sostinė Bankokas. Puikus būdas pažinti Bankoką – leistis į „kruizą“ po jo upes ir kanalus. Per tokias ekskursijas galima pamatyti visą Tailando sostinės išskirtinumą. Čia, be aukštų dangoraižių, stūkso šimtametės šventovės ir tradiciniai pastatai su „krintančiais“ stogais. Bankoke itin populiarios „Ruea Hang Yao“ – tai ilgauodegės valtys, kuriomis galima praplaukti net ir siauriausiais miesto kanalais.

Dar vienu Bankoko simboliu laikomi plaukiojantys turgūs, kuriuose galima įsigyti vietos skanėstų, daržovių, jūrų produktų, prieskonių ir originalių tailandiečių virtuvės patiekalų.

Bankokas nuo laivo
Godos Juocevičiūtės nuotr./Bankokas nuo laivo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius