-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 pasaulio valstybės, skirtos nuotykių ieškotojams

Tiems, kuriems kelionės yra truputį daugiau nei atostogos paplūdimyje, siūlome penkis pasaulio kraštus, kuriuose patirsite puikių nuotykių, galėsite išbandyti save ir pasigrožėsite fantastiška gamta.
Islandija
Islandija / 123rf.com

Informacija parengė viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ specialistai. Dar daugiau apie keliones sužinokite čia.

1. Islandija

Šiaurės pašvaistės, karštos versmės ir geizeriai, nežemiškas kraštovaizdis, savita kultūra, kulinarinės tradicijos ir iš tyro vandens gaminamas alus.

Viskas, ko reikia įsimintiniausioms šiaurietiškoms atostogoms jūsų gyvenime. Sakoma, kad Islandija yra ne kelionės tikslas, tai – nuotykis.

123rf.com/Botsvana
123rf.com/Botsvana

2. Botsvana

Kai renkamės nuotykius Afrikoje, pirmiausia į galvą šauna Pietų Afrikos Respublikos, Kenijos, Tanzanijos safariai, rezervatai, gamta ir vandenynas.

Vis dėlto Botsvana taip pat turi ką pasiūlyti, o turistų šioje šalyje nepalyginti mažiau nei išreklamuotose kaimynėse.

Kalahario dykuma, Okavango delta ir daugelis kitų rezervatų tiesiog knibžda nuo laukinės gyvūnijos – čia gyvena beveik 600 rūšių paukščių, 75 didelių žinduolių rūšys ir veši daugybė augalų.

123rf.com/Kuba
123rf.com/Kuba

3. Kuba

Šylant santykiams su JAV, Kuba po truputį (o gal net ir labai staigiai) pakeis savo senąjį veidą. Šalies tradicijos, kultūra, šokis, muzika, maistas ir pasakiško grožio gamta kaip niekada anksčiau taps prieinama keliautojams. Verta pasinaudoti proga!

123rf.com/Australija
123rf.com/Australija

4. Australija

Atskiru žemynu Australija laikoma ne be reikalo. Tiek gamtos įvairovės vargiai rasite kur nors kitur. Nuo didžiųjų barjerinių rifų iki šimtų kilometrų dykynių, nuo atogrąžų miškų iki auksinių paplūdimių.

Dideli ir gražūs miestai, linksmi žmonės, daug nuodingų ir kandančių gyvių, senoji aborigenų kultūra, banglentininkų rojus – Australijos stereotipai, kuriuos sunku paneigti.

123rf.com/Suomija
123rf.com/Suomija

5. Suomija

Suomija – rečiausiai apgyvendinta ES šalis. Joje yra tiek laukinės gamtos ir ežerų, kad visų gamtos turtų galėtų užtekti kelioms valstybėms.

Ekskursijos kanojomis, žvejyba, grybų ir uogų rinkimas, pirtelės ežerų pakrantėse, sniego viešbučiai, rogių šunys ir pats Kalėdų Senelis – šioje Šiaurės Europos šalyje rasite pramogų ir vasarą, ir žiemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius