-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalys, į kurias emigruotų amerikiečiai, jei prezidentu taptų Donaldas Trumpas

JAV įsibėgėjant prezidento rinkimų kampanijai ryškėja lyderiai. Kontroversiškam populistui Respublikonų partijos kandidatui milijardieriui Donaldui Trumpui sulaukiant nemažai palaikymo, net 25 proc. amerikiečių prakalbo apie emigraciją į kitas valstybes. Pažiūrėkime, kur patrauktų JAV piliečiai, jei į valdžią ateitų D.Trumpas.
Trumpas laimėjo balsavimą respublikonų sueigose Nevadoje
Kai kurie amerikiečiai žada emigruoti, jei prezidento rinkimuose laimėtų Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Informaciją parengė viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ specialistai. Daugiau apie keliones sužinokite čia.

1. Kanada

Pirmas ir labiausiai JAV aptariamas pasirinkimas – Kanada. Net 19 proc. JAV piliečių norėtų išvykti į Kanadą, jei valdžią perimtų populistas milijardierius. Kanados žmonės patys kviečia kaimynus atvykti (viena Kanados sala net oficialiai pakvietė amerikiečius atsikraustyti), be to, ten gyvena vieni laimingiausių žmonių pasaulyje, o kultūrinė aplinka labai panaši į JAV. Ši šalis tolerantiška, liberali, ekonomiškai stipri, o gamtos grožio jai gali pavydėti net pačios Jungtinės Valstijos.

Kelioniuakademija.lt nuotr./Moraine ežeras Banffo nacionaliniame parke
Kelioniuakademija.lt nuotr./Moraine ežeras Banffo nacionaliniame parke, Kanadoje

2. Singapūras

Singapūras vadinamas geriausiu pasirinkimu įvairių sričių profesionalams ir ekspertams, verslininkams ir egzotikos mėgėjams. Čia aukštas ekonomikos lygis, daugybė galimybių vystyti verslus visoje Azijoje. Be to, tai Pietryčių Azijos centras, kuris jungia kitas valstybes kaimynes – Kiniją, Tailandą, Vietnamą, Filipinus, Malaiziją, Indoneziją, Indiją, Šri Lanką, o ir Australija ranka pasiekiama.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Singapūras – ant nedidelės salos išaugęs megapolis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Singapūras – ant nedidelės salos išaugęs megapolis

Singapūras – ne tik naujovių miestas, čia yra ir geriausia gatvės virtuvė pasaulyje. Jūrų gėrybės, egzotiški vaisiai ir daržovės, įvairūs kepsniai ir sriubos – rojus mėgstantiems pavalgyti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Meksikos kurortas Kankunas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Meksikos kurortas Kankunas

3. Meksika

Vien tai, kad D.Trumpas savo rinkimų kampanijoje pompastiškai pareiškė atsitversiantis siena nuo Meksikos, šią JAV kaimynę gali paversti patrauklia valstybe maištaujantiems amerikiečiams.

Be to, Meksikoje gyvena viena didžiausių užsienio amerikiečių bendruomenė, kurią sudaro apie 850 tūkst. žmonių. Nors šalis dažnai žiniasklaidoje šmėžuoja kriminalų skiltyse, įspūdinga gamta, puikūs paplūdimiai, skanus maistas ir daug saulės gali suvilioti ne vieną JAV populizmu nepatenkintą pilietį.

123rf.com nuotr./Vatna ledynas Islandijoje traukia žygeivius
123rf.com nuotr./Vatna ledynas Islandijoje traukia žygeivius

4. Islandija

Islandija – ekstremalesnis pasiūlymas, tačiau ir jis svarstomas dalyje publikacijų. Pirmiausia ši šiaurės šalis traukia savo ekologišku požiūriu į gyvenimą. Daryti tyrimai atskleidė, kad šylant klimatui Islandija gali tapti viena patraukliausių vietų gyventi. Pasauliui karštėjant ir nyrant į smogą Islandija gali pasirodyti kaip gaivi oazė.

123rf.com nuotr/Tiltas Kosta Rikoje
123rf.com nuotr/Tiltas Kosta Rikoje

5. Šalys, kuriose reikia anglų kalbos mokytojų

Galime vardyti daugybę kraštų, kurie galėtų būti patrauklūs gyventi, tačiau verta apgalvoti ir tai, kaip ten patekti. Lengviausias būdas JAV piliečiams (ypač jauniems ir mobiliems žmonėms) keliauti ir gyventi kituose kraštuose – dirbant anglų kalbos mokytojais. Pirma tokia šalis – sparčiai savo įtaką pasaulyje plečianti Kinija, kurioje reikia daug anglų kalbos mokytojų. Europoje puikus pasirinkimas yra Italija, Lotynų Amerikoje – Kosta Rika arba Ekvadoras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius