-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 pramogos Berlyne, kurios nieko nekainuos

Berlynas – viena Europos turizmo ir pramogų sostinių, tačiau praleidus ten savaitgalį piniginė greitai gali ištuštėti. Taupantiems ir norintiems pažinti Vokietijos sostinės dvasią siūlome devynias nemokamas Berlyno atrakcijas.
Rytų pusės galerija
Rytų pusės galerija / 123rf.com nuotr.

Informaciją parengė viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ specialistai. Daugiau apie keliones sužinokite čia.

1. Pasivaikščiokite galerijoje „East Side“ po atviru dangumi

Spalvotas laisvės memorialas netoli Šprė upės – tai ilgiausias išlikęs Berlyno sienos ruožas. Ji yra 1,3 km ilgio dalis originalios sienos, kuri sugriuvo 1989 metais ir dabar tai didžiausia grafiti galerija pasaulyje

Iš karto po Berlyno sienos griūties daugiau kaip 100 menininkų iš viso pasaulio pavertė gelžbetonio blokus meno kūrinių galerija po atviru dangumi. Piešiniuose vyrauja taikos, laisvės ir kitos demokratinės temos.

123rf.com nuotr./Žmonės einantys pro Berlyno sienos rytų pusės galeriją. Ji yra 1.3km ilgio dalis originalios sienos, kuri sugriuvo 1989 metais ir dabar tai didžiausia grafiti galerija pasaulyje
123rf.com nuotr./Žmonės einantys pro Berlyno sienos rytų pusės galeriją

2. Pagerbkite Holokausto aukas

6 mln. žydų žūtis per Antrajį pasaulinį karą įmažinta futbolo aikštės dydžio memorialu Berlyno centre netoli Brandenburgo vartų. 2711 sarkofagus primenančių skirtingo dydžio kolonų sustatyta viena šalia kitos sukuria slogaus, tylaus, žingsnių ir krebždesių aido užpildyto labirinto atmosferą.

Jei šio įspūdžio bus per maža pajusti Holokausto baisumus, aplankykite koncentracijos stovyklos „Sachsenhausen“ memorialą, kuriame Trečiojo reicho vykdyti baisūs nusikaltimai žmogiškumui parodyti tarsi ant delno.

Mieste rasite ir daugiau vietų, kuriose įamžinti nacių nusikaltimai, teroras ir buvusio padalyto Berlyno tragedijos.

123rf.com nuotr./Holokausto paminklai
123rf.com nuotr./Holokausto paminklai

3. Susipažinkite su Berlyno gatvės menų pasauliu

Berlynas – viena ryškiausių pasaulio gatvės menų sostinių. Čia savo darbus ir kūrinius nori pristatyti daugelis gatvės menininkų. Todėl viešėdami Berlyne pasinaudokite proga ir apeikite spalvingiausias miesto vietas. Ypač rytiniame Kreuzbergo rajone, kuris iš vargingo gyvenamojo rajono šių dienų Berlyne tapo kultūros centru.

4. Paganykite akis blusų turguje

Savaitgaliais Berlyne tikrai rasite bent vieną įdomų blusų turgų, kuriame pardavėjai išdėlios ir Antrojo pasaulinio karo laikus menančių daiktų, ir praktiškų įrankių, ir meno dirbinių. Turguose Arkonaplatz ir Nowkoelln Flowmarkt tikrai rasite, kur paganyti akis.

123rf.com nuotr./Afrikietiškos statulėlės Berlyno blusų turguje
123rf.com nuotr./Afrikietiškos statulėlės Berlyno blusų turguje

5. Pabėkite prie ežero

Šiltomis vasaros dienomis prisijunkite prie vietinių ir įšokę į traukinį riedėkite atvėsti netoli miesto esančiame ežere. Ežerą Schlachtensee iš Berlyno pasieksite per 30 minučių. Čia rasite daugybę puikių vietų iškylai.

Ramių tvenkinukų rasite ir centriniame miesto parke Tiergarten. Mauerparkas – dar viena puiki alternatyva dienos iškylai Berlyne.

123rf.com nuotr./Sušalęs Schlachtensee ežeras
123rf.com nuotr./Sušalęs Schlachtensee ežeras

6. Pasiklausykite karaokės miesto parke

Tame pačiame Mauerparke miestiečiai sekmadieniais turi ir dar vieną pramogą. Susirinkusiai miniai naujai iškeptos žvaigždės dainuoja karaokę. Dainų kokybės nereikėtų tikėtis, bet tai puiki pramoga.

123rf.com nuotr./Amfiteatras, kuriame galima mėgautis karaoke
123rf.com nuotr./Amfiteatras, kuriame galima mėgautis karaoke

7. Paklajokite po alternatyvų Berlyną nemokamai

„Alternative Berlin“ gidai parodys jums miestą vietos žmonių akimis. Nemokamas turas kiekvieną dieną organizuojamas nuo 11 iki 13 val. Susirinkimo vieta –Alexanderplatz aikštė prie TV bokšto.

Nereikės nė registruotis, užteks tik pasirodyti sutartu laiku, sutartoje vietoje.

123rf.com nuotr./Žmonės lanko modernų Reichstago kupolą
123rf.com nuotr./Žmonės lanko modernų Reichstago kupolą

8. Užsukite į apleistą atrakcionų parką

Kadaise Šprė upės pakrantėje stovėjo įspūdingas atrakcionų parkas, kuris dabar visiškai apleistas. Nuvykę iki Treptower parko išvysite dinozaurus ir kitas keistas figūras, kyšančias iš krūmynų ir medžių. Nors parkas dėl saugumo aptvertas, vis tiek galėsite susidaryti nemenką įspūdį.

Daugiau nuotraukų iš parko rasite čia

9. Atraskite mažąjį Stambulą BiOrental turguje

Jei ilgitės tikro miestietiško turgaus klegesio, keliaukite tiesiai į BiOriental turgų. Čia rasite visko – nuo šviežių vaisių ir daržovių iki gėlių, drabužių ir sendaikčių. Viską lydės gatvės muzikantų akordai. Vietiniai šiame turguje lankosi dėl turkiškų patiekalų ir natūralių produktų. Pirkdami nesidrovėkite derėtis.

123rf.com nuotr./Berlyno siena
123rf.com nuotr./Berlyno siena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius