Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Auksinės Smiltys – garsiausias Bulgarijos kurortas

Pirmą kartą ši vietovė buvo paminėta dar romėnų filosofo ir rašytojo Gajaus Plinijaus Vyresniojo veikaluose. Anot jo, miškuose tarp Odesos ir Balčiko gyveno paslaptingi nykštukai, kuriuos išsilaipinę pakrantėje sutiko garsieji argonautai. Aplink Auksinių Smilčių kurortą vis dar išlikę IV–VII a. statinių liekanų.
Auksinės Smiltys
Auksinės Smiltys / Mykolo Vadišio/ Travel On Spot nuotr.

Informaciją parengė viešbučių rezervavimo sistemos „Travel On Spot“ specialistai. Daugiau apie keliones sužinokite čia.

Dabar tai yra žymiausia ir populiariausia poilsio vieta Bulgarijoje. Miestas į šiaurę nuo Varnos nutolęs apie 18 km. Smulkaus geltono smėlio paplūdimys tęsiasi 3,5 km, jo plotis vietomis siekia 100 m. Kurorte yra 17 mineralinio vandens baseinų, sveikatingumo centrų, kuriuose siūlomos įvairios reabilitacijos procedūros, o jūra čia skaidri ir švari.

Paradoksalu, kad, nors ir pats švariausias, šis kurortas yra ir vienas judriausių.

Intensyviai kurortas pradėtas vystyti 1957 m. ir per du dešimtmečius tapo modernia poilsio vieta. Nors viešbučiai išaugo ir turistų pagausėjo, miesto valdžia saugo vietovės gamtą ir ramybę – netiesia naujų kelių, neįrengia automobilių stovėjimo aikštelių, kitos infrastruktūros, saugo senuosius miškus ir gamtinę įvairovę. Tai ir lemia Auksinių Smilčių populiarumą.

Mykolo Vadišio/ Travel On Spot nuotr./Paplūdimys Auksinėse Smiltyse
Mykolo Vadišio/ Travel On Spot nuotr./Paplūdimys Auksinėse Smiltyse

Kurortas pripažintas švariausiu visoje Bulgarijoje. Jis yra gavęs tarptautinį „Mėlynosios vėliavos“ apdovanojimą už nepriekaištingą ekologinę būklę.

Mykolo Vadišio/ Travel On Spot nuotr./Auksinės Smiltys yra garsiausias Bulgarijos kurortas
Mykolo Vadišio/ Travel On Spot nuotr./Auksinės Smiltys yra garsiausias Bulgarijos kurortas

Auksinėse Smiltyse veiklos yra tikrai ne tik šeimoms su vaikais ar ramybės norintiems senjorams. Čia sukurtos idealios sąlygos sporto mėgėjams, veikia lošimo namai, daug restoranų, naktinių klubų, diskotekų, parduotuvių. Paradoksalu, kad, nors ir pats švariausias, šis kurortas yra ir vienas judriausių.

Viena jo dalių vadinama Rivjera. Tai prabangi penkių viešbučių teritorija, atostogų ir poilsio vieta, įsikūrusi vaizdingos įlankos pakraštyje ir turinti privatų puikaus smėlio paplūdimį. SPA centrai kurorte siūlo įvairiausias grožio ir sveikatingumo procedūras. 12 ha teritorijoje poilsiautojai gali mėgautis natūraliais parkais, švaria jūra, auksinio smėlio paplūdimiu ir mineralinio vandens šaltiniais.

Aktyvaus poilsio mėgėjai čia ras tris lauko teniso aikšteles, du vandens sporto ir du sporto centrus. Ieškantys aktyvesnių pramogų jas lengvai pasieks – kelis kartus per dieną nemokamai vežama iki Auksinių Smilčių. Šis išskirtinio grožio ir ramybės kurortas tinkamiausias šeimos poilsiui.

Mykolo Vadišio/ Travel On Spot nuotr./Viešbučio baseinas Auksinių Smilčių kurorte
Mykolo Vadišio/ Travel On Spot nuotr./Viešbučio baseinas Auksinių Smilčių kurorte

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius