Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Londonas kitaip: vietos, kurias turi aplankyti kiekvienas

Ko gero, visi sutiks su nuomone, kad Londonas yra vienas įstabiausių pasaulio miestų. Ir tai – tikrų tikriausia tiesa, juk būtent jame galite išvysti įvairiausių rasių atstovus, ypač reikšmingus mokslo bei verslo centrus, išvykę šiek tiek už miesto – puikią gamtą, o taip pat – aplankyti daugybę dėmesio vertų lankytinų objektų.
Highgate kapinės
Highgate kapinės / 123rf.com

Įdomu tai, jog vos tik pradėjus kalbėti apie lankytinas Londono vietas, nemaža dalis žmonių iš karto pamini tokius objektus, kaip: Bekingemo rūmai, Londono akis ar Big Benas. Vis dėlto, dažnas iš jų net nesusimąsto, jog Londonas gali pasiūlyti kur kas daugiau – įdomių, unikalių, įspūdingų ir netgi šiek tiek paslaptingų vietų, kurias būtina aplankyti. Sąrašas iš tiesų netrumpas. Kas jos? Nepraleiskite progos susipažinti su 5 lankytinų Londono vietų sąrašu, kurias verta pamatyti kiekvienam.

Eltham rūmai

Vos tik pradėjus kalbėti apie šį iš tiesų įspūdingą architektūros statinį, būtina pabrėžti, jog jis nėra įtrauktas į sąrašą, kurio objektus rekomenduojama pamatyti turistams. Tokia detalė šiek tiek liūdina, tačiau tie, kurie nori įspūdingų ir nepamirštamų vaizdų savo akims, jau žino, kur turi užsukti. Šie rūmai – Viduramžių ir Art Deco stiliaus derinys.

123rf.com /Epping miškas
123rf.com /Epping miškas

Epping miškas

Iš pirmo žvilgsnio pasiūlymas aplankyti mišką gali atrodyti šiek tiek keistai, atrodytų, jog tai nėra dėmesio verta objektas. Vis dėlto, tai – tik pirmasis įspūdis, kuris netruks pasikeisti, sužinojus svarbius argumentus, kodėl verta čia užsukti. Visų pirma, nustebins miško dydis – jis prilygsta net 300 futbolo aikštėms; antra – miško teritorijoje yra išsidėsčiusios dešimtys istorinių paminklų.

123rf.com /Syon parkas
123rf.com /Syon parkas

Syon parkas

Tie, kurie iš tiesų nori likti sužavėtais, turėtų aplankyti ne tik Eltham rūmus ar Epping mišką, bet ir Syon parką, mat būtent jame kadaise vaikštinėdavo net pati karalienė Viktorija. Jūsų dėmesio lauks ir Didžioji oranžerija, esanti šio parko teritorijoje.

Crystal Palace parkas

Viešnagės Londone metu nepraleiskite progos apsilankyti ir Crystal Palace parke. Na, o svarbiausias šios vietovės akcentas – dešimtys milžiniškų dinozaurų figūrų. Pastarosios išsidėsčiusios po visą parko teritoriją ir darniai įsilieja į žavingą ir netgi šiek tiek paslaptingą parko peizažą.

123rf.com /Highgate kapinės
123rf.com /Highgate kapinės

Highgate kapinės

Norite, kad kūną nukrėstų šiurpuliukai? Pasiilgote adrenalino? Užsukite į Highgate kapines – čia ne tik turėsite progą pabūti bauginančioje aplinkoje, bet ir prisiliesite prie kraują savo išvaizda stingdančių paminklų. Aštrius pojūčius dar labiau sustiprins faktas, jog šiose kapinėse lankosi antgamtinės būtybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius