-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujoji Zelandija – ant pasaulio krašto

Kiekvienam, norinčiam tikrąja to žodžio prasme pasėdėti ant pasaulio krašto, viena iš daugelio atsikišusių Naujosios Zelandijos rytinės pakrantės uolų – kaip tik ta vieta. Tolimesnę nuo Lietuvos vietelę gali būti labai sunku surasti. Lygiai taip pat gali būti sunku surasti ramesnę, labiau atsipalaidavusią ir draugiškesnę gyventojų bendruomenę.
Naujoji Zelandija - rojus fotografijos mylėtojams
Naujoji Zelandija - rojus fotografijos mylėtojams / sxc.hu

Didesnėje už Didžiąją Britaniją saloje gyvena tik 4,2 mln. gyventojų ir 40 mln. avių. Jei ne karts nuo karto sukrečiantys stiprūs žemės drebėjimai, viena vėliausiai apgyvendintų pasaulio salų galėtų pretenduoti į rojų žemėje.

V. Bakaičio nuotr./Saulėlydis Naujojoje Zelandijoje
V. Bakaičio nuotr./Saulėlydis Naujojoje Zelandijoje

Naujoji Zelandija pirmiausia traukia romantikus su dideliais fotoobjektyvais. Kalnai, uolos, ledynai, fiordai, seni miškai ir pakrantės vilioja gamtos mylėtojus iš viso pasaulio. Ekstremalaus sporto mėgėjams tai viena tinkamiausių vietų pasaulyje – pavyzdžiui, nušokti nuo uolos su guma.

Lietuvis Valentinas Bakaitis, daugiau nei pusmetį gyvenantis ir dirbantis tolimoje saloje, Velingtono mieste, priduria dar kelias pramogas: „Ekstremalams čia tikrai yra ką veikti. Bet ne vien jiems. Naujojoje Zelandijoje kiekvienas suras sau kažką tinkamo, vieni gal išsinuomos trobelę kalnuose šalia slidinėjimo trasos, kiti gal eis ieškoti didesnių kalnų, ugnikalnių, ir į juos kops, dar kažkas griebs į rankas banglentę ir automobiliu važiuos ieškoti geriausių bangų. Man pačiam banglentės ir žvejyba vandenyne yra pats didžiausias malonumas šioje saloje.“

V. Bakaičio nuotr./Naujosios Zelandijos pakrančių ruoniai
V. Bakaičio nuotr./Naujosios Zelandijos pakrančių ruoniai

„Mėgstantiems gyvūnus būtinai reikia pamatyti nacionalinį salos paukštį kivį – be sparnų ir su kailiu vietoje plunksnų. Taip pat pakrantėse įdomu stebėti ruonių bei jūros liūtų kolonijas“, – tik apie kelias gamtos atrakcijas prasitaria Valentinas. O kur dar viena labiausiai išreklamuotų salos pramogų – plaukiojimas kartu su delfinais vandenyne.

Visgi sala toli, tad kelionė ten ne tik egzotiška, bet ir brangi bei ilga. Nukakti iki Naujosios Zelandijos užtruks nuo pusantros iki dviejų parų, tad kelionę vertėtų planuoti kartu su atostogomis Australijoje ar aplinkinėse salose. Dėl didelio kelionės biudžeto ir nepakartojamų įspūdžių, skrydį į Maorių žemę tikrai galima pavadinti gyvenimo nuotykiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius