-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemokamos pramogos Palangoje – ne tik pasivaikščiojimas ar gulėjimas prie jūros

Nors sakoma, kad nemokamas būna tik sūris pelėkautuose, nemokamų pramogų galima rasti net Palangoje.

Pirmasis patarimas, padėsiantis rasti jų, – išsukite iš garsiosios linksmybių (ir išlaidavimo) zonos Jono Basanavičiaus gatvėje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vaikų parkas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Palangos vaikų parkas

1. Palangos vaikų parkas

Žvejų g. pabaigoje, prie vaikų sanatorijos „Pušynas“, prieš keletą metų įrengtą žaidimų zoną tikriausiai vienaip ar kitaip atranda visi poilsiautojai, turintys vaikų. Visai netoli paplūdimio (parke puikiai girdisi Baltijos jūros ošimas) esantis vaikų parkas – spalvingas ir įdomus. Atrakcionai pritaikyti įvairaus amžiaus vaikučiams: yra daug čiuožyklų, karuselių, karstynių, namelių.

Pasirūpinta ir tėveliais, kurie paprastai tokiose vietose neturi ką veikti: kava galima apsirūpinti greta esančioje kavinėje, netrūksta suoliukų, ant kurių prisėdę ir viena akimi ganydami atžalas galėsite skaityti ne tik knygą, bet ir naršyti internete – visoje zonoje veikia nemokamas Wi-Fi ryšys.

2. Muzikos koncertai Birutės parko rotondoje

Palangos Birutės parką (Vytauto g. 17) tikriausiai žino kiekvienas. Tačiau galbūt dar kažkas nežino, kad kiekvieną vasaros ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį 18.30 val. čia rengiami nemokami koncertai. Keliasdešimt minučių pasimėgauti galima pučiamųjų orkestro atliekamais populiariais muzikiniais kūriniais. Juos palangiškiams ir kurorto svečiams dovanoja festivalis „Dūdų vasara“.

Tradicija šioje vietoje klausytis muzikos koncertų sena. Pati rotonda yra pučiamųjų instrumentų orkestro estrada. Palangos Birutės parke pirmoji rotonda pastatyta 1927 m. grafo Felikso Tiškevičiaus laikais. Istorija mena, kad tuomet čia beveik kasdien grodavo palangiškių ar į svečius atvykusių muzikantų orkestras. Po Antrojo pasaulinio karo ši tradicija sunyko.

1997 m. pastatyta nauja rotonda, kurioje kiekvieną vasarą vyksta koncertai, kurie sutraukia nemažai poilsiautojų, kurorto gyventojų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Palangos Birutės parkas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Palangos Birutės parkas

3. Grafų Tiškevičių pasivaikščiojimas Birutės parke

Ar teko kada matyti po Palangos Birutės parką vaikštinėjančius grafus? Jei ne, tuomet vasarą jūs greičiausiai nesilankėte Palangoje. Teatralizuoti grafų ir iškilmingos jų palydos pasivaikščiojimai, atkurti profesionalių aktorių, vyksta kiekvieną vasaros ketvirtadienį, 18-19.30 val. Sutikti juos galima visame parke bei dvare.

4. Muzikinis fontanas

Jūratės gatvėje/ Nepriklausomybės aikštėje esantis fontanas veikia nuo 11 val. iki 23.40 val. Tačiau muzikinė nemokama programa prasideda nuo 21 val. ir tęsiasi iki 21.45 val.

Tiesa, išgirsti jį grojantį trumpiau galima ir kitu metu: momentiniai nemokami vieno kūrinio įjungimai vyksta: 11, 13, 15, 17, 19, 21 val.

Vietiniai juokauja, kad pagal tai, kokios dainos skamba, galima nustatyti muzikinį Palangos poilsiautojų skonį, nes kūrinius galima užsakyti SMS žinute. Tiesa, fontanas „groja“ baigtinį repertuarą – melodiją galite pasirinkti iš švieslentėje matomo repertuaro.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Grojantis Palangos fontanas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Grojantis Palangos fontanas

5. Nemokamos ekskursijos po Palangą lietuvių ir rusų kalbomis

Net jei Palangoje lankotės ne pirmą kartą, greičiausiai ne viską apie ją žinote. Pagilinti žinias galite neišleisdami nei euro – tereikia kiekvieną antradienį sudalyvauti nemokamose masinėse ekskursijose, kurias organizuoja Palangos turizmo informacijos centras.

10 val. ekskursijos vedamos lietuvių kalba, 17 val. – rusų. Ekskursijos trukmė – apie 2 val. Pasiruoškite daug vaikščioti: Palanga tik iš pirmo žvilgsnio nedidelis miestelis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Palangos tiltas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Palangos tiltas

6. Palangos tiltas

Nesvarbu, koks oras – lyja, kepina saulė ar dvelkia maloni gaiva, ant Palangos tilto išvysite bent vieną žmogų. Šios vietos trauka – magiška. Jį mėgsta ir jauni, ir seni.

Pasivaikščiojimas tiltu nieko nekainuoja, bet yra tarsi privalomas ritualas visiems, kurie atvyksta į Palangą. Kai oras leidžia, daugelis mėgsta palydėti saulę į jūrą – į saulėlydį žvelgdami ne tik nuo tilto, bet ir sėdėdami ant greta esančių patogių suoliukų. Netrūksta ir vyturių, čia pasitinkančių saulę ir taip pradedančių dieną.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Poilsiautojai Palangos paplūdimyje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Poilsiautojai Palangos paplūdimyje

7. Paplūdimys

Kai oras geras, dieną niekam nekyla klausimas „ką veikti Palangoje“. Visi keliai tuomet veda į paplūdimį. Netrūksta čia ir mokamų pramogų, tačiau tie, kas nusiteikę taupyti, čia gali leisti laiką tiesiog mėgaudamiesi nemokamais gamtos malonumais: saulės voniomis, maudynėmis Baltijos jūroje ir žaidimais ant smėlio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius