-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarp žiemos sezono naujienų – arabiškas svetingumas ir pasaulyje gražiausios slidinėjimo trasos

Nors už lango – tik įsibėgėjanti vasara ir dažnas lietuvis dar neatostogavo, didžiausi šalies kelionių organizatoriai jau skelbia žiemos sezono naujienas. Iš užsienio atėjusi išankstinių pardavimų praktika jau įsitvirtino ir Lietuvoje.
Verona
Verona / 123rf.com nuotr.

Tarp 2015–2016 metų „Tez Tour“ žiemos sezono naujienų – poilsiautojus iš Lietuvos bene labiausiai masinantys Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE). O slidinėjimo aistruoliams skirtų krypčių asortimente atsirado naujas Italijos miestas Verona, iš kur lengvai pasiekiamos vienos gražiausių pasaulio trasų apie Sella Ronda kalnyną.

Kasmet lietuviai keliauja vis daugiau. Valstybinio turizmo departamento duomenimis, 2014 m. per kelionių agentūras keliavo 237,2 tūkst. poilsiautojų, o tai yra 15,5 proc. daugiau nei 2013 m.

„Didėjantys poilsiautojų srautai – teigiama tendencija. Tačiau, kita vertus, kai vis daugiau šalių, kurortų jau yra aplankyta, atsiranda alternatyvos, naujų vietų stoka, – sakė Daiva Strumskienė, tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ pardavimų skyriaus vadovė. – Ypač tai būdinga žiemos sezonui, mat iš Europos patogiai pasiekiamų, įperkamų ir vasaros saule lepinančių kraštų nėra daug. Populiariausios žiemos atostogų vietos – Ispanijos sala Tenerifė, Egiptas“.

„Tez Tour“ nuotr./Stella Ronda
„Tez Tour“ nuotr./Stella Ronda

Naujas kryptis siūlo atsargiai

Nors iš šalies gali atrodyti, kad kelionių naujomis kryptimis galėtų būti siūloma daug dažniau, patyrę kelionių organizatoriai šiuo klausimu santūresni.

„Reaguojame į augančius rinkos poreikius, bet esame orientuoti ir į pelningą veiklą, todėl naujas kryptis įvedame labai pamatuotai. Nesiblaškome, plėtrą vykdome ypatingai atsargiai, nenuvildami turistų bei pateikdami konkurencingą kainą, – pasakojo „Tez Tour“ atstovė. – Įvesdami naują kryptį, ją itin kruopščiai patikriname, sukuriame patogią infrastruktūrą, tai yra sustyguojame poilsiautojų aptarnavimą „nuo iki“. Pavyzdžiui, į Jungtinius Arabų Emyratus mūsų įmonių grupė poilsiautojus veža jau trejus metus.

Estijos rinkoje šios kelionės atsipirko, todėl nuo šių metų naujovę siūlome ir Lietuvoje. Pernai Jungtinius Arabų Emyratus aplankė 70 tūkstančių „Tez Tour“ turistų iš pačių įvairiausių pasaulio šalių.

Turėdami tokį įdirbį rinkoje, galime užtikrinti puikias sąlygas poilsiui ir, kas svarbu vykstant į tokią turtingą valstybę, įperkamas keliones. Pavyzdžiui, 7 dienų kelionė 1 asmeniui kainuoja nuo 503 eurų“, – sakė D.Strumskienė.

Į JAE geriausia keliauti žiemą

Kelionių ir renginių agentūros „Pro Arte“ pardavimų vadovė Skirmantė Vaitkutė rekomendavo atostogoms JAE tinkamiausią laiką:

„Tez Tour“ nuotr./Jungtiniai Arabų Emyratai
„Tez Tour“ nuotr./Jungtiniai Arabų Emyratai

„Jungtiniuose Arabų Emyratuose vyrauja sausas subtropinis klimatas, tad geriausia ten ilsėtis lapkričio-balandžio mėnesiais, kuomet temperatūra svyruoja tarp 24-30 °C.

Nustebinti arabišku svetingumu pasiryžę visi septyni valstybę Arabijos dykumoje sudarantys emyratai.

Tad šaltuoju metų laiku mėgstantiems ilsėtis Egipte ar Tenerifėje kelionės į JAE yra papildoma alternatyva“.

Pirmasis skrydis į tūkstančio ir vienos nakties šalį per didžiausią pasaulyje Al Maktumo oro uostą, esantį Dubajuje, suplanuotas gruodžio 30 d.

„Manau, kad tokios naujos kryptys – galimybė atostogauti ir keliauti po JAE – dar vienu laipteliu kilsteli mus visus į naują poilsio kokybę. Pavienes keliones į šią šalį organizuodavome ir iki šiol, bet dabar tai – daugybė iš anksto sudarytų kelionių paketų, prieinamų didesniam keliautojų ratui“, – pastebėjo S.Vaitkutė.

„Tez Tour“ nuotr./Marsa Alamas
„Tez Tour“ nuotr./Marsa Alamas

Naujas kurortas Egipte ir išskirtinės slidinėjimo trasos Italijoje

Tarp poilsiautojų iš Lietuvos itin populiarus išlieka Egiptas. Lietuviai, kasmet žiemą trumpinantys Hurgadoje ar Šarm aš Šeiche, šiemet turės alternatyvą – Marsa Alamą, kuris vadinamas nardytojų rojumi.

Jo išskirtinumas – švari ir skaidri jūra, žmogaus nepalytėti koraliniai rifai ir itin turtinga povandeninė flora bei fauna. Šis kurortas tiesiog sutvertas mėgautis vandens teikiamomis pramogomis, mat visi viešbučiai įsikūrę ant jūros kranto.

Dar viena naujiena laukia Italijoje. Atsiradus tiesioginiams skrydžiams į Veroną, yra galimybė aplankyti vienas gražiausių pasaulio trasų. Tai Sella Ronda – ovalo formos klintinių uolų masyvas, apie kurį nusidriekusi slidinėjimo trasų sistema apima penkis regionus ir jungia keturis slidinėjimo kurortus: Val di Fasa, Alta Badia, Val Gardena ir Arabba.

Vietovės išskirtinumas – iš pakilimų ir nusileidimų sudaryta žiedinė 40 km trasų sistema, einanti apie Sella Ronda kalnyną ratu. Vidutiniškai čiuožiantys slidininkai šiuos 40 km įveikia per dieną. Žinoma, su pietums kalnuose skirtu laiku ir proga pasigrožėti tikru Dolomitinių Alpių perlu – įspūdinguoju kalnynu.

123rf.com nuotr./Verona
123rf.com nuotr./Verona

„Lyginant su Bergamu, Veronos oro uostas bus patogesnis ir grupėmis, ir savarankiškai keliaujantiems slidininkams. Jo infrastruktūra išvystyta geriau, todėl kokybiškai aptarnaujami dideli turistų srautai – būna mažesnės spūstys.

Tai aktualu, nes kasmet aktyvaus žiemos sporto galimybėmis Italijoje domisi vis daugiau poilsiautojų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš viso pasaulio“, – sakė S.Vaitkutė.

Pasak D.Strumskienės, skrydžių per Bergamo oro uostą atsisakyta dėl blogiau išvystytos infrastruktūros.

„Skraidiname didžiulius ir kasmet vis didėjančius turistų srautus. Norime, kad jie būtų aptarnauti kokybiškai ir jaustųsi komfortiškai“, – akcentavo D. Strumskienė.

Anot jos, iš Veronos patogiau susisiekti su daugeliu geriausių Italijos slidinėjimo kurortų. Vos už 120 km nuo Veronos – gražuolė Venecija, tad yra galimybė slidinėjimo kelionę paįvairinti vienos dienos ekskursija į legendinį miestą ant vandens.

Lietuviai turi daugiau patirties, jie iki mažiausių smulkmenų žino, kokių atostogų nori. Tai yra dar viena svarbi priežastis, dėl ko išankstiniai kelionių pardavimai tampa vis aktyvesni, o klientai jau prieš pusmetį ima varžytis dėl geriausių variantų.

Kelionių agentūroje besidarbuojanti, su klientais nuolat bendraujanti S. Vaitkutė pastebi jau kurį laiką Lietuvoje ryškėjančią vis individualesnių kelionių tendenciją, kuri būdinga ne tik slidinėjimo kelionėms.

„Mūsų keliautojai turi daugiau patirties, jie iki mažiausių smulkmenų žino, kokių atostogų nori. Tai yra dar viena svarbi priežastis, dėl ko išankstiniai kelionių pardavimai tampa vis aktyvesni, o klientai jau prieš pusmetį ima varžytis dėl geriausių variantų. Per išankstinius pardavimus būna ne tik geriausios kainos, bet ir didžiausias atostogų sudedamųjų – kelionės datų, krypčių, viešbučių ir kitų svarbių ingredientų pasirinkimas.

Žmogaus komfortas – labai individualu. Pavyzdžiui, vienam iš kambario atsiveriantis vaizdas į jūrą lygu didžiausios svajonės išsipildymui, o kitam bangų mūša trukdo miegoti. Sakyčiau, lietuviai tampa atostogų gurmanais, labiau vertina įvairias smulkmenas, todėl išsirinkti atostogų kelionės ateina vis anksčiau“, – sakė S.Vaitkutė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius