Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

TOP 5 kryptys jūsų išskirtinėms vestuvėms Europoje

Vestuvės – ypatinga diena, kai norisi jaustis puikiai. Galbūt vienam tai siejasi su dizainerio kurta suknele ar elegantišku fraku, šukuosena ar prašmatniais bateliais, putojančiu vynu iš Šampanės regiono ar neapsakomo grožio lelijų puokšte. Tačiau netrūksta ir tokių, kuriems santuokos įžadus norisi ištarti išskirtinėje aplinkoje.
Vestuvės Kipre – Afroditės gimtinėje
Vestuvės Kipre – Afroditės gimtinėje / Bigstock.com

Jei svajojate apie tai, siūlome jums susipažinti su penkiomis vietomis Europoje, kur galėtumėte surengti savo vestuves. Kad ir kurią iš jų pasirinktumėte, neabejojame – ši diena bus ideali.

Bigstock.com/Roma – ideali vieta vestuvėms
Bigstock.com/Romantika alsuojanti Roma – ideali vieta vestuvėms

Roma

Amžinuoju miestu vadinama Roma – daugiau nei pasakiška kryptis jūsų svajonių vestuvėms. Senovės Romos architektūra, istorinis palikimas ir energinga miesto kultūra susijungia į vieną unikalią pakilios atmosferos visumą.

Išskirtinės vietos pokyliui, nepaprastai skanus maistas, puikiausias vynas, nepakartojamo grožio panoramos ir miesto erdvės fotosesijoms – svarbūs vestuvių eigos aspektai.

O to Romoje netrūksta. Čia rasite, kad ir ko pageidausite: nuo romantiškų parkų, senovinių pilių iki barokinių rūmų ir akmenimis grįstų, didingų, erdvių aikščių. 

Bigstock.com/Vestuvės Romoje gali tapti išskirtinėmis ir dėl įvairių retro detalių
Bigstock.com/Vestuvės Romoje gali tapti dar labiau išskirtinėmis, jei pasirūpinsite subtiliomis detalėmis
 

Puikiausias metas tuoktuvėms Romoje – nuo balandžio iki birželio, taip pat rugsėjis bei spalis. Tokiu metu oro temperatūra bus kiek vėsesnė, neteks rūpintis dėl per didelio karščio.

Verta pridurti, jog tokiu metu miestas nėra perpildytas turistų, vyrauja žemesnės paslaugų kainos, didesnė tikimybė rasti laisvą viešbutį, vilą ar užsakyti norimą restoraną.

Bigstock.com/Venecija
Bigstock.com/Venecija

Venecija

Tai miestas, kuriame meilė tiesiog tyvuliuoja. Čia jūsų vestuvių puota glėbesčiuosis su gondolomis, pokylio svečių sąrašą papildys švilpaujantys, vešlių ūsų vandens taksi vairuotojai, o santuoka bus laiminama meilės ir stiprybės tiltų, kurių, Venecijoje - daugiau nei 400. Skamba išties pasakiškai… Ši pasaka gali tapti realybe Venecijoje.

Didžiausi romantikai turės galimybę susituokti pačioje gondoloje. Dvi valandas trunkanti ceremonija ant vandens yra populiari tarp turistų.

Nesvarbu, kas jūs - katalikas, protestantas ar ortodoksas, Venecijoje rasti jums tinkamą šventovę. Jei pageidausite, galėsite apsiriboti civilinės santuokos ceremonija, arba simbolinėmis vestuvėmis.

Bigstock.com/Venecija pilna tiltų, ant kurių galima prisiminti ir lietuviškas šios progos tradicijas
Bigstock.com/Venecija pilna tiltų, ant kurių galima prisiminti ir lietuviškas šios progos tradicijas

Civilinė ceremonija galima šiose miesto vietose: Palazzo Cavalli, Ca’ Farsetti, Palazzo Vendramin Calergi. 

Religinė santuoka galima: Santa Maria dei Miracoli, Redentore, San Salvador, San Moise, San Giorgio dei Greci (ortodoksų), St. George’s (anglikonų), Scuola dell’Angelo Custode (protestantų).

Simbolinės vestuvės švenčiamos ten, kur širdis geidžia. Be įvairiausių pokylių salių bei restoranų, taip pat galima rinktis ir kvapą gniaužiantį XIII amžiaus brolijos pastatą Scuola Grande di San Giovanni Evangelista bei XVI amžiaus brangenybę  Scuola Grande dei Carmini. Tiesa tokia prabanga kainuoja. 

Paryžius

Bigstock.com/Paryžius gali būti ne tik meilės, bet ir jūsų vestuvių miestas
Bigstock.com/Paryžius gali būti ne tik meilės, bet ir jūsų vestuvių miestu

Paryžius ne veltui laikomas romantiškiausiu pasaulio miestu. Kojos linksta pagalvojus apie Edith Piaf prancūzišką dainos grakštumą, panoramos nuo Eifelio bokšto ir puikų prancūzišką vyną.

Visos šio miesto įžymybės gali priklausyti tik jums. Vestuvinės nuotraukos prie Luvro, Eliziejaus Laukuose, Versalyje gali atsirasti unikaliame jūsų nuotraukų albume.

Norintiems pabėgti nuo miesto, taip pat nesunku tai padaryti: vos valanda kelio nuo stulbinančio Paryžiaus centro – ir jūs jau Luaros slėnyje.

Pasakiškos pilys, istorinės vilos ir kaimai, vynuogynai, žavūs žmonės, stulbinantis vynas bei nepakartojamas, kokybiškas prancūziškas maistas... Tai – idealių vestuvių scenarijus.

Vestuves Paryžiuje planuokite balandžio – birželio mėnesį, rugsėjį, spalį ar ankstyvą lapkritį. Oro prognozės tikrai nenuvils, turėsite galimybę užsisakyti pigesnius lėktuvo bilietus, rasti tinkamą viešbutį, vilą savo vestuvių pokyliui.

Graikija

Graikija – vienas puikiausių pasirinkimų, išsiilgusiems išskirtinės aplinkos. Čia savo šventę jau surengę jaunieji pataria rinktis šiuos kurortus: Halkidiki, Rodo, Kretos, Skiathos, Zakinto ir Santorinio salas.

Bigstock.com/Vestuvės Graikijoje
Bigstock.com/Vestuvės Graikijoje

Būtent čia rasite slapčiausias ir romantiškiausias paplūdimių vietelės, nuostabius kadrus garantuos pasakiški skardžiai ir neįtikėtinas žydros jūros fonas.

Puikiausias laikas tuoktuvėms Graikijoje – gegužė, birželis, rugsėjis ir spalis. Tokiu metu oro temperatūra ypač palanki, o ir turistų mažiau. Tad turėsite daugiau šansų užsisakyti patinkančią vietą vestuvių ceremonijai, ar viešbutį, kur galėsite vėliau kopinėti medų. 

Bigstock.com/Vestuvės Graikijoje
Bigstock.com/Vestuvės Graikijoje

Kipras

Tikriausiai ne kartą girdėjote, jog Kipras yra laikomas meilės sala. Pasak legendos, meilės, vaisingumo ir grožio deivė Afroditė gimė iš pačios jūros bangos, kuri, kaip pasakojama, atsimušo į uolą, buvusią Kipro saloje.

Pasak legendos, meilės, vaisingumo ir grožio deivė Afroditė gimė iš pačios jūros bangos, kuri, kaip pasakojama, atsimušo į uolą, buvusią Kipro saloje.

Tačiau ne tik dėl šios legendos įsimylėjėliai plūsta į Kiprą. Sala siūlo daugybę ceremonijos variantų. 

Pavyzdžiui, įsimintinas vestuves čia galite surengti tiesiog ant jūros kranto, paplūdimyje. 

Mėgstantiems kitokią romantiką, siūloma rinktis vestuvių ceremoniją žaliuojančiame botanikos sode ar senove dvelkiančioje pilyje, autentiškame vienuolyne ar net ant pasakiško skardžio, nuo kurio atsiveria nenusakomo grožio vaizdai.

Verta pridurti, jog Kipre vestuvės visada švenčiamos linksmai, audringai ir triukšmingai. Vakarėlis prasideda simboliniu ritualu: motina jaunikiui įteikia sultingą granato vaisių, o šis jį perlaužia. Šis ritualas simbolizuoja sėkmę, darną ir turtą.

Na, o toliau šventė kunkuliuos pagal jūsų pačių pageidavimus. 

Bigstock.com/Vestuvės Kipre
Bigstock.com/Vestuvės Kipre

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius