-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slidinėti – į Šiaurės Italiją: kokį kurortą pasirinkti?

Norime to ar ne, tačiau žiema ateis. Tačiau atšalęs oras nėra priežastis nustoti keliauti. Priešingai – būtent žiemą galima mėgautis slidinėjimo kurortuose siūlomomis pramogomis, kurių svarbiausia, žinoma, yra slidinėjimas.
Slidinėjimas Italijoje
Slidinėjimas Italijoje / Shutterstock nuotr.

Nors kai kurie sugeba įšokti į jau praktiškai nuvažiavusį traukinį ir į slidinėjimo kelionę išsiruošia vos per savaitę ar dvi, vis dėlto dauguma žiemos sporto aistruolių atostogomis kalnuose ima rūpintis būtent dabar – rudenį.

Jei nežinote, kur šiemet norėtumėte keliauti slidinėti, siūlome keletą rekomendacijų. Jos padės išsirinkti kurortus Italijos Dolomitinėse Alpėse pagal slidinėjimo įgūdžius ir trasų sudėtingumą.

Alpės ir Italijoje Alpės?

Pagrindinis Austrijos ir Italijos kalnų skirtumas tas, kad Italijos pusėje stūksančios Dolomitinės Alpės yra dolomitui būdingos savitos spalvos ir formos.

Neretai tiesiog dolomitais vadinami Italijos kalnai nesudaro aiškios kalnų grandinės, o susideda iš atskirų uolų grupių, kurias skiria gilūs slėniai ir perėjos. Tad kitokie kraštovaizdžiai ir fonas asmenukėse – garantuoti.

Irma Baublytė
„Tez Tour“ nuotr./ Irma Baublytė

„Milžiniški dolomito kalnų masyvai patogiai pasiekiami iš Italijos miesto Veronos, kuris garsėja ne tik architektūriniu, kultūriniu paveldu, bet ir yra paklausus dėl didesnius turistų srautus aptarnauti pritaikytos oro uosto infrastruktūros.

Šiek tiek daugiau komforto tikrai nepakenks tiems, kurie pasiryžo iššūkių kupinai ir fiziškai ne vienai lengviausių kelionių“, – sakė kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Rezervacijų ir konsultacijų teikimo skyriaus vadybininkė Irma Baublytė.

Beje, būtent Italijoje stūkso ir Vakarų Europoje bei visoje Europos Sąjungoje aukščiausias kalnas – Monblanas (4810,45 m).

Pirmenybė pradedantiesiems

Dažniausiai į kalnus vykstama didesne kompanija, o visų jos narių slidinėjimo įgūdžiai – absoliučiai skirtingi.

Tie, kas slidinėja, į šį azartišką užsiėmimą įtraukia dar niekuomet ant kalnų slidžių nestovėjusius draugus, todėl natūralu, kad kompanijoje beveik visuomet būna ir tokių, kuriuos būtų teisingiausia palydėti iki slidinėjimo mokyklos, ir ieškančių kuo ilgesnių ir sudėtingesnių trasų.

Specifinių poreikių atsiranda ir tuomet, kai kartu vyksta snieglentininkai.

„Tam, kad būtų patenkinti mišrios kompanijos norai, patartina rinktis tokį kurortą bei regioną, kuriame būtų pakankamai kiekvienos spalvos – mėlynos, raudonos ir juodos – trasų, o gal net galimybė prasilėkti bekele“, – sakė I.Baublytė.

Ji patarė: kadangi patyrusieji kalnais gali nesudėtingai nusigauti ir iki tolimesnių trasų ar net kurortų (o kai kur net galima kirsti kitos šalies sieną, pvz., Šveicarijos), tai renkantis viešbutį reikėtų labiau paisyti pradedančiųjų – mėlynos trasos turėtų būti arti arba lengvai pasiekiamos.

Val di Fasa
Val di Fasa

Val di Fasa – ir pažengusiems, ir naujokams

Pradedantiesiems bei vidutinio pasirengimo slidininkams rekomenduojamos Val di Fasa regiono trasos, tačiau čia įdomių nusileidimų ras ir pažengusieji.

„Val di Fasa regionas laikomas vienu geriausių pagal aptarnavimo kokybę ir techninį paslaugų lygį, o tarp pastarųjų bei komforto slidinėjant galima dėti lygybės ženklą“, – sakė ir pati aistra kalnams užsikrėtusi I.Baublytė.

Kanazėjus
Kanazėjus

Pasak jos, visuose penkiuose Val di Fasa kurortuose – Kanazėjuje, Kampitele, Moenoje, Vigo di Fasa ir Poca – įrengti moderniausi keltuvai, o trasos – itin kokybiškos, gerai prižiūrimos ir tvarkomos. Kainos Val di Fasa kurortuose – vidutinės.

Kiekvienas Val di Fasa kurortas – unikalus. Pavyzdžiui, Dolomitinių Alpių fėja vadinama Moena šį titulą pelnė dėl charizmatiškos miestelio atmosferos, žavingos architektūros ir virtinės elegantiškų butikų.

Kanazėjaus trasomis galima slidinėti net su trimis skirtingais slidinėjimo pasais, tad dėl strategiškai patogios vietos šį kurortą renkasi ir patys italai, ir slidininkai iš viso pasaulio.

Kampitelo kurortas patiks technologijų aistruoliams – veikia vieni moderniausių keltuvų visame regione, o dėl puikiai įrengtos dirbtinio sniego sistemos net ir švelniausią žiemą trasose nepritrūks sniego.

Vigo di Fasa kurortas puikuojasi unikalia lotyniška architektūra, o bene labiausiai čia patiks mažiesiems – įrengta moderni laisvalaikio ir žaidimų erdvė, pritaikyta įvairaus amžiaus vaikams.

Tuo tarpu pačiame regiono centre įsikūrusi Poca leis suderinti aktyvų laisvalaikį ir romantiką – yra subtiliai apšviestų naktinio slidinėjimo trasų.

„Pasirinkę aktyvų poilsį Val di Fasa regione, būtinai įsigykite „Dolomiti Super Ski“ slidinėjimo pasą – su juo atsiveria net 12-os kurortų trasos ir visas „Dolomiti Super Ski“ regionas. Iš Val di Fasa pasiekiama ir garsioji „Sella-Ronda“ slidinėjimo trasa“, – akcentavo „Tez Tour“ atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius