-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keliautojui daina apie Sen Tropezą paliko geresnį įspūdį nei pats kurortas

Rusų dainininkas Timati yra apsišaukėlis arba genialus viešųjų ryšių specialistas. Jei kažkada per LRT rodytas serialas „Sen Tropezas“ neįtikino, kad šis miestas yra pramogų sostinė Žydrojoje Prancūzijos pakrantėje, tai Timati superhitas „Welcome to St. Tropez“ nepaliko manęs abejingu. Nors pagrindinis tikslas atskridus į Nicą buvo aplankyti Monaką, neaplankyti Sen Tropezo negalėjau.
Vytautas Mikaitis ir jo draugė Sen Tropeze
Vytautas Mikaitis ir jo draugė Sen Tropeze / Vytauto Mikaičio nuotr.

Daina „Welcome to St.Tropez“ suteikė vilčių, kad šis miestas meta rimtą iššūkį nuodėmingajai Ibizai. Tik 107 kilometrai nuo Nicos ir net 2,5 valandos vairavimo nemokamu keliu. Prancūzų Riviera yra kažkas įspūdingo.

Vytauto Mikaičio nuotr./Sen Tropeze netrūksta prabangių jachtų, bet visą parą ūžiančio gyvenimo plika akimi nematyti
Vytauto Mikaičio nuotr./Sen Tropeze netrūksta prabangių jachtų, bet visą parą ūžiančio gyvenimo plika akimi nematyti

Vien Nicos paplūdimys yra tai, ką galima pamatyti, pavyzdžiui, Karibuose. Neapsakomo žydrumo jūra ir nuostabus vaizdai. Baltijos jūros pakrantė, deja, yra Viduržemio jūros bjaurioji įvaikinta sesuo.

Vytauto Mikaičio nuotr./Sen Tropeze
Vytauto Mikaičio nuotr./Sen Tropeze

Grįžkime prie Sen Tropezo. Tai miestas, kurį XX a. septintajame dešimtmetyje išgarsino aktorė Brigitte Bardot. Ji čia atvyko norėdama pailsėti nuo užklupusio dėmesio. Kada spaudai pavyko sužinoti, kad čia ilsisi įspūdingo grožio moteris, į šį miestą pradėjo plūsti turtingi, gražūs, sėkmingi ir pripažinimo ieškantys žmonės. Jų pilna iki šiol. Todėl Sen Tropezas dar vadinamas pasiturinčių žmonių karalyste.

Vytauto Mikaičio nuotr./Vytautas Mikaitis ir jo draugė Sen Tropeze
Vytauto Mikaičio nuotr./Vytautas Mikaitis ir jo draugė Sen Tropeze

Ilgai neradau atsakymo, kodėl Sen Tropeze paprastas kokteilis lauko kavinėje kainavo 20 eurų. Dabar jau žinau: galbūt jis galėtų kainuoti ir mažiau, bet turtingiems žmonėms kaina „negroja“. Paprasti mirtingieji ir „netyčia“ čia atsidūrę turistai tiesiog turi prisitaikyti.

Vytauto Mikaičio nuotr./Vytautas Mikaitis ir jo draugė Sen Tropeze
Vytauto Mikaičio nuotr./Vytautas Mikaitis ir jo draugė Sen Tropeze

Sen Tropezo senamiestis pasirodė gražus, pilnas siaurų gatvelių, bet iš esmės niekuo neišsiskiriantis nuo kitų pagal dydį panašių miestų Žydrajame krante. Žinoma, uostas pilnas prabangių jachtų. Turtingi dėdės ir tetos ir pirmo žvilgsnio neatrodo labai turtingi. O ir mano įsivaizduojamas pramogaujančio jaunimo antplūdis Sen Tropeze sprogo kaip muilo burbulas.

Buvo sunku patikėti tuo, ką matau. Dar kartą nusprendžiau nuodugniai peržiūrėti „Welcome to St. Tropez“ klipą. Pagrindinės vaizdo klipo detalės: prabangūs automobiliai, plaukimas jachta, uždaras vakarėlis prie baseino ir linksmybės naktiniame klube.

Eeeeii!! Sukurti dainą ir nufilmuoti tokį klipą galima bet kur. Pavyzdžiui: „Welcome to New Stone“! (vert. Sveiki atvykę į Naująją Akmenę). Beveik neabejoju, kad tuomet šis miestas sulauktų daugybės turistų. Žiūrint vaizdo klipą net sunku būtų pasakyti, kad filmuojama Sen Tropeze.

Kadangi esu buvęs Ibizoje, galiu patvirtinti, jog ten rasi viską, ką matai vaizdo klipuose: turistus Ibizoje pasitinka ant kiekvieno kampo esančios reklamos, primenančios, jog čia koncertuos žinomiausi pasaulio DJ'ai ar atlikėjai. O vakarais ten vyksta vienas didelis nenutraukiamas balius.

Sen Tropeze neradau nieko panašaus: veikė kokios trys kavinės įlankoje. Jokio vakarėlio.

Vytauto Mikaičio nuotr./Sen Tropezas
Vytauto Mikaičio nuotr./Sen Tropezas

Didžiulis nusivylimas. Tai buvo vieta, iš pažiūros panaši į dar vieną pagyvenusių vokiečių „po darbo“ užgultą tašką. Mieste net normalaus paplūdimio nėra.

Nusprendėme, kad pasivaikščioti po šį miestą užtenka dviejų valandų, tačiau tikėjomės, kad kažkas vis dėlto turi nustebinti. Uoste radome keltą, kuris kas pusvalandį kursuoja į kitoje įlankos pusėje esantį Saint-Maxime miestą, kuriame ir buvome apsistoję.

Vytauto Mikaičio nuotr./Vytautas Mikaitis Sen Tropeze
Vytauto Mikaičio nuotr./Vytautas Mikaitis Sen Tropeze

Kitą rytą jau atsidūrėme kelte. Juo plaukti būtina, nes tik tuomet pasijusite kaip mano nuolat minimame vaizdo klipe. Save užvedinėdami klausėmės tos dainos visą kelią, kol persikėlėme į kitą pusę.

VIDEO: Sen Tropeze apsilankęs Vytautas Mikaitis tikrino, kiek tiesos Timati dainos vaizdo klipe

Visaip bandėme įsijausti į to užburiančio miesto dvasią. Deja, nepramušė. Keltas per 15 minučių nuplaukė į Sen Tropezą. Po valandos plaukėme atgal, dviese. Ir vėl – jokio vakarėlio nei laive, nei širdyje.

Tad išvada nelinksma: Timati mums pardavė katę maiše arba tiesiog buvome nepakviesti į vakarėlį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius