-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smūgis Turkijos turizmui: sausį Antalijoje apsilankė 81 proc. mažiau rusų turistų

Prieš kelerius metus sausio mėnesį populiarus Turkijos kurortas Antalija buvo pilnas rusų turistų. Šių metų statistika rodo, jog ilsėtis į Turkiją rusai vyksta vis rečiau: 2016 m. sausį Antalijoje atostogavo tik 2,4 tūkstančiai poilsiautojų iš Rusijos, t.y. 81 proc. mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu 2015 m., vietos laikraštį „Hurriyet“ cituoja Rusijos naujienų portalas Ratanews.ru
Turistų Antalijoje dabar gerokai mažiau
Turistų Antalijoje dabar gerokai mažiau / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Antalija

Pasak Turkijos žiniasklaidos, pernai sausį Antalijoje ilsėjosi 97,6 tūkstančiai užsienio turistų, iš kurių 12,9 tūkstančiai buvo rusų. 

Šių metų skaičiai yra žemiausi per dešimtmetį. Tačiau į Antaliją šiemet žiemą atvyko ir mažiau vokiečių (-16 proc.), olandų (-20 proc.) ir britų (-14 proc.).

Pastarieji į Turkijos kurortus baiminasi vykti dėl terorizmo grėsmės ir dažniausiai kaip alternatyvą renkasi Kanarų salas. 

Tuo metu rusų turistai vykti į Turkiją nebeturi galimybės – Rusijos valdžia oficialiai uždraudė vietos kelionių operatoriams organizuoti keliones į Turkijos kurortus. 

Statistika atskleidžia negailestingą tiesą: turistų sumažėjimas Turkijai – itin skaudus. Turkijos kultūros ir turizmo ministerijos duomenimis, 2015 m. gruodį šalyje apsilankė 25,5 tūkst. rusų. 2014 m. gruodį jų buvo 48 tūkst., o 2013 m. – 61 tūkst. 

Portalo „Turkija šiandien“ duomenimis, 2015 metais Turkija planavo sulaukti 42 mln. turistų ir iš jų viešnagės uždirbti 35 milijardus JAV dolerių. Tačiau optimistinius planus pakeitė realybė – užsienio turistų per metus sumažėjo 4 proc., o pajamos iš turizmo – 4,4 proc. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius