Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Atpigęs“ svaras į Didžiąją Britaniją nepriviliojo daugiau turistų

Po „Brexit“ Didžiosios Britanijos nacionalinė valiuta – svaras sterlingų – susilpnėjo. Dėl to atpigo kai kurios turizmo paslaugos. Vis dėlto tai nepadėjo į Angliją pritraukti daugiau turistų, rodo neseniai paskelbta statistika. Priešingai pasisvečiuoti Jungtinėje Karalystėje atvažiuojančių užsieniečių srautas net sumažėjo.
Gatvė Londone
Gatvė Londone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Remiantis oficialiais duomenimis, kuriuos paskelbė britų „Hospitality Association“ (BHA), per pirmuosius devynis 2016 m. mėnesius šalyje lankėsi 385 tūkst. (3,5 proc.) mažiau turistų nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį.

Spalį turistų Anglijoje taip pat buvo mažiau. Konsultacinės kompanijos „STR Global“ duomenimis, spalio mėnesį Londone esančių viešbučių užimtumas buvo tik 85 proc. – lyginant su pernai metų spaliu jis mažesnis 4 proc. Šis rodiklis žemiausias nuo 2008 m.

Tiesa, BHA suskaičiavo, kad šiemet 3,8 proc. (700 tūkst. žmonių) išaugo verslo turistų skaičius, o 8,2 proc. daugiau nei pernai užsieniečių atvyko į Didžiąją Britaniją aplankyti draugų ir giminaičių.

Džiugios žinios britų turizmo sektoriui yra ir tai, kad, nors viešbučių užimtumas mažesnis, atvykstantys svečiai išlaidauja daugiau. BHA Travel Monitor tyrimas atskleidė, kad turistų išlaidų augimas pastebimas visose turizmo paslaugų srityse, taip pat ir apsipirkimų.

BHA Travel Monitor duomenimis, šiemet 5,5 proc. paaugo išvykstamasis turizmas, t.y. daugiau britų vyko už savo šalies ribų. Ši tendencija paneigė išankstinę prognozę, teigusią, jog po „Brexit“ britai mažiau atostogaus ir keliaus užsienyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius