-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Sočio žiemos Olimpiadą galės vykti tik saugumiečių atranką praėję turistai

Jei planuojate kelionę į žiemos Olimpiadą Sočyje 2014-aisiais, prieš pirkdami bilietus į varžybas ir šventes pagalvokite ar rusų saugumiečiai negręžia ant jūsų danties. Mat atvykti į Sočyje vyksiančias žiemos Olimpines žaidynes galės tik rusų saugumo patikrinti turistai. Noritiems stebėti Olimpiados varžybas bei pajusti Olimpinių žaidynių dvasią neužteks vien nusipirkti bilietų ir išsinuomuoti viešbučio kambario – atidūs saugumiečiai atrinks patikimus turistus ir Olimpiados žiūrovus, kurie verti atvykti į Sočį. O tiems, kurie neįtiks rusų saugumiečiams vis dėlto bus leista grąžinti bilietus ir susigrąžinti pinigus už juos, skelbia portalas RBC.ru.
Sočis jau ruošiasi būsimai olimpiadai. Ar ne per anksti?
Sočis intensyviai ruošiasi būsimai Olimpiadai. Klausimas vienas - ar bus joje užsienio turistų? / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tokį bilietų į Olimpines žaidynes platinimo planą sugalvojo Rusijos Sporto ir Ekonomikos plėtros ministerijos, paskelbusios šias naujienas prieš keletą dienų savo interneto svetainėse.

Taigi, bilietų į Olimpiadą 2014-aisiais įsigijimas atrodys taip: turistams reikia įsigyti bilietą bei užpildyti specialią registracijos kortą. Ją galima gauti tik Olimpiados 2014 centruose pateikus pasą. Be kita ko, minėtos registracijos kortos bus išduodamos tik tiems, kurie sėkmingai praeis federalinių saugumo tarnybų patikrą. Tiems, kurie pasirodys nepatikimi, teks bilietus grąžinti arba perparduoti, bet tik centralizuotai.

Neįtikusieji saugumui savo bilietų į Olimpiadą negalės tiesiog perduoti kitam žmogui, mat bilietai bus susieti su registracijos korta ir Rusijos federacijos saugumo tarnybos patikrinimu. O už bandymą patiems parduoti bilietus kitiems asmenims grės Rusijos įstatymų numatytos nuobaudos.

Rusų portalas stebisi tokiu valdžios nutarimu ir tikina, jog įdomi bus užsienio teisininkų nuomonė į tokią naują saugumo tvarką.

„Ir apskritai įdomu, ar tokiomis sąlygomis į 2014-ųjų žiemos Olimpiadą Rusijoje atvyks bent vienas užsienio turistas“, - retoriškai straipsnio pabaigoje klausia RBC.ru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius