-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pusėje Indijos viešbučių – „sausasis įstatymas“

Jei savo atostogų neįsivaizduoji be alkoholio, vykstant į Indiją reikėtų kaip reikiant išnagrinėti nakvynės vietas. Šiuo metu beveik kas antras šalies viešbutis taiko „sausąjį įstatymą“ ir savo svečių prašo jį gerbti bei per viešnagę atsisakyti alkoholio, skelbia Atorus.ru.
Viešbutis ir jo personalas Indijoje, Agroje
„Taj Lake Palace“ viešbutis Indijoje / 123rf.com

Tokį sprendimą priėmė ne patys viešbučių savininkai. Jie tik priversti laikytis nuo 2017 m. balandžio 1 dienos įsigaliojusios naujos tvarkos, kuri numato, kad alkoholiu negalima prekiauti vietose, kurios yra arti regioninių ir magistralinių kelių.

Toks Indijos valdžios sprendimas sukėlė daug nerimo šalies turizmo ir pramogų rinkoje, taip pat ir viešbučių sektoriuje. Skelbiama, kad dėl naujojo draudimo prekiauti alkoholiu negali maždaug 50 proc. Indijos viešbučių, tarp kurių ir tokie prabangūs viešbučiai kaip „Oberoi Gurgaon“, „Westin Mumbai“, „Le Meridien Kochi“, „Radisson Blu Guwahati“.

Indijos viešbučių asociacijos nuomone, tai paveiks ne tik turistų srautus, bet ir įvairius renginius, kurie paprastai organizuojami viešbučiuose, pavyzdžiui, vestuves, užsienio delegacijų vakarienes, konferencijas ar furšetus.

Neatmetama, kad dalis viešbučių, praradę klientus ir užsakymus, gali nutraukti veiklą. Viešbučių asociacijos nariai stebisi, jog šis sprendimas priimtas tuo pat metu, kai Indijos valdžia ėmėsi aktyvinti atvykstamąjį turizmą – nuo balandžio 1 d. Indija supaprastino elektroninių vizų išdavimą ir pailgino turistų buvimo laiką šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius