-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl lietuviai neplūsta ilsėtis į Azerbaidžaną?

Gerai sutvarkyta infrastruktūra, sveikatos gerinimo paslaugos ir įspūdinga architektūra – tuo turistus vilioja Azerbaidžanas. Bet turistų srautai iš Europos, taip pat ir iš Lietuvos, į Azerbaidžaną neplūstelėjo. Priežastys – nepigios vizos ir apskritai brangios paslaugos.
Azerbaidžano vėliava
Azerbaidžano vėliava / „Scanpix“ nuotr.

Ant Kaspijos jūros kranto įsikūrusio Baku senamiestis vadinamas vidiniu miestu – Ičeri Šeher. Senamiestyje – pagrindinis XI amžiuje statytas Šacho minaretas ir mečetė.

Atskiruose senamiesčio kvartaluose – didikų, žydų ar prekiautojų – apstu turistų: vieni traukia į muziejus, kiti – į parduotuvėles. Tačiau daugiausia tai –turistai iš kaimyninių šalių: Gruzijos, Rusijos, Turkijos ir Irano.

Šalyje lietuvių kasmet apsilanko vos 2–3 tūkstančiai. Beveik tiek pat turistų iš Azerbaidžano sulaukia ir Lietuva.

„Turistai iš Lietuvos į mūsų šalį neplūsta. Ne tokių srautų  mums reikia. Nėra tiesioginio lėktuvų reiso. Turistams siūlome gerus viešbučius, sutvarkytą infrastruktūrą. Problema – viza, bet veikia ir elektroninis vizos gavimas. Galbūt problema – jos kaina?“, – spėjo Azerbaidžano kultūros ministerijos Turizmo departamento direktoriaus pavaduotojas Raufas Pašajevas.

„Mes tikrai skatiname turistų atvykimą, ypatingai – vadinamą sveikatos turistų atvykimą, kad lankytųsi mūsų kurortiniuose miestuose. Taip pat pažintinių kelių pristatymas tikrai yra būtinas ir nuolatinis darbas čia, Azerbaidžane“, – pasakojo Lietuvos ambasadorius Azerbaidžane Valdas Lastauskas.

Lietuvos ir Azerbaidžano kelionių agentūros vangiai dalyvauja turizmo mugėse, nors Baku vilioja gerai sutvarkyta infrastruktūra, įspūdinga architektūra. Europiečiams turistams siūlomi ekonominiai kelionių paketai, tačiau pripažįstama, kad ir jie nepigūs, nes šalis brangi.

„Esu įsitikinęs –  turistų srautai augs, daug investuojama į turizmo infrastruktūrą. Turime gamtos išteklių – iš 11 klimatinių zonų Azerbaidžane jų yra 9-ios.Statomi 5 žvaigždučių viešbučiai, rengiamos rekreacinės zonos. Atsisukome į turizmą“, – sakė Azerbaidžano eksporto ir investicijų skatinimo fondo prezidentas Rufatas Mammadovas.

„Kiekvienas viešbutis orientuotas į tam tikrą rinkos dalį. Visi ieško savo turistų, išgalinčių susimokėti už paslaugas, miestas nepigus. Viešbučių rinkoje – konkurencija didelė“, – pabrėžė vieno viešbučio direktorius Anveras Baibekovas.

Turistus itin traukia naktinio Baku gyvenimas – pasivaikščiojimas dvidešimties kilometrų ilgio krantine palei Kaspijos jūrą, naktiniai klubai, Las Vegasą primenantys įvairiomis spalvomis šviečiantys dangoraižiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius