Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuviai medžioja pigias atostogas skolų krečiamoje Graikijoje

Šiomis dienomis į Graikiją kursuojančiuose lėktuvuose pastebimai padaugėjo vasarotojų. Lietuviai į šią šalį taip pat veržiasi tikėdamiesi gerokai mažesnių išlaidų atostogoms. Taupantieji nesikrato ir kelionių į Tunisą bei kitas teroristų taikiniu pastaruoju metu tapusias šalis.
Graikai balsuoja
Graikija / Jurgitos Lapienytės nuotr.

Nors Graikijoje antrą savaitę nedirba bankai ir pranešama, kad šalyje gali pristigti maisto bei degalų, lietuviai to nesibaimina ir drąsiai traukia ten atostogauti. Vilniaus oro uoste savo kelionės į Rodo salą laukiantys vasarotojai TV3 „Žinioms“ tikino apsirūpinę ir maistu, ir grynaisiais pinigais.

Kelionių organizatorių teigimu, lietuviai dėl krizės Graikijoje neskuba atostogų išmainyti į kitas šalis. O kitą savaitę į Graikiją skrendančiuose lėktuvuose neliko nė vienos laisvos vietos.

„Graikija yra be proto populiari. Todėl, kad  atsiranda naujų krypčių į naujas salas, ir lietuviai nebijo kažkokių perversmų toje šalyje“, – TV3 „Žinioms“ pasakojo kelionių konsultantas Rimvydas Širvinskas-Makalius.

Atostogų kelialapiai vis dažniau perkami ir į Bulgariją, mat ten pailsėti galima ženkliai pigiau, nei Turkijoje ar Ispanijoje. Tačiau populiariausia išlieka Turkija. Kai kurie poilsiautojai į šią šalį traukia jau dešimtus metus.

Kelionių į šią šalį atsisakyti nepaskatino net teroro išpuolis Tunise, per kurį ginkluotas teroristas sušaudė beveik 40 užsienio turistų. Po šio įvykio Turkija, Prancūzija, Ispanija buvo įtrauktos  į ypač pavojingų šalių sąrašą.

„Mane nustebino tai, kad pigių kelionių medžiotojai ėmė klausinėti, ar kartais šiuo metu kelionės į Tunisą nėra atpigusios. Įvykus tokiems įvykiams, viešbučiai ištuštėja, kelionių organizatoriai atšaukia keliones“, – pasakojo R. Širvinskas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius