Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai nubausti už gėrimą ant garsiųjų Romos Ispanijos aikštės laiptų

Septyni turistai, tarp jų ir keli lietuviai, privalėjo gana plačiai atverti savo pinigines ir sumokėti baudas už tai, kad pažeidė griežtas elgesio taisykles Romoje ant garsiųjų Ispanijos aikštės laiptų. Po rekonstrukcijos atidarytoje itin turistų mėgstamoje vietoje patruliuoja kur kas daugiau policijos ir viešosios tvarkos sergėtojų, o valgyti, gerti ir šiukšlinti čia nebegalima.
Romos Ispanijos aikštės laiptais nuolat patruliuoja pareigūnai.
Romos Ispanijos aikštės laiptais nuolat patruliuoja pareigūnai. / „Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša tvp.info, 7 turistai, tarp kurių buvo ir lietuvių bei lenkų, buvo nubausti už gėrimą ant garsiųjų Romos Ispanijos laiptų. Šie laiptai po remonto atverti lankytojams tik praėjusį ketvirtadienį.

XVIII amžiaus pradžios laiptai – viena mėgstamiausių turistų vietų Romoje. Remontui jie buvo uždaryti 2015 metų spalį, tuomet skelbta, kad penkiems mėnesiams, tačiau atidarymo teko laukti beveik metus.

Italijos sostinės vadovai įspėjo, kad bus stengiamasi restauruotus, išvalytus laiptus apsaugoti nuo naikinimo, tad policijos pareigūnai, viešosios tvarkos sergėtojai nuolat stebės, kaip elgiasi šią vietą itin mėgstantys turistai. Pagal kol kas tik rengiamas taisykles čia negalima valgyti, gerti, šiukšlinti.

Pareigūnai jau dabar nuolat vaikštinėja laiptais ir auklėja turistus iš viso pasaulio, mėgstančius prisėsti ant laiptų ir suvalgyti sumuštinį.

Išskirtiniais atvejais taikomos ir baudos. Savaitgalį pranešta, kad naktį į šeštadienį 7 turistai, tarp kurių buvo lietuvių ir lenkų, buvo nubausti už gėrimų vartojimą ant laiptų. Bendra baudų suma siekia 900 eurų, tad kiekvienam iš nubaustųjų teko susimokėti beveik po 130 eurų.

„Scanpix“ nuotr./Atidaryti restauruoti Ispanijos aikštės laiptai Romoje.
„Scanpix“ nuotr./Atidaryti restauruoti Ispanijos aikštės laiptai Romoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius