-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pajamos iš turizmo Egipte nukrito 66 proc., tačiau šalis tikisi susigrąžinti turistus

Didžiuliais turistų srautais ilgus metus džiaugęsis Egiptas nuo praėjusių metų antros pusės skaičiuoja nuostolius – po teroristinių aktų, kurių metu sprogo turistus skraidinęs lėktuvas bei išpuolio viešbutyje, keliautojai aplenkia šį populiarų kurortą.
Gultai
Gultai / Fotolia nuotr.

Pajamos iš turizmo sektoriaus Egipte pirmąjį 2016 m. ketvirtį siekė tik 500 milijonų JAV dolerių. Pernai tuo pačiu metu jos siekė 1,5 milijardą eurų, t.y. 66 proc. mažiau, pranešė naujienų agentūra „Reuters“, kurią cituoja Ratanews.ru.

Fotolia nuotr./Šarm aš Šeichas
Fotolia nuotr./Šarm aš Šeichas

Egipto turizmo ministerijos duomenimis, per pirmuosius tris šių metų mėnesius Egiptas aplankė 1,2 milijono turistų, o tai yra 45 proc. mažiau nei pernai. Tuo pačiu laikotarpiu 2015 metais šalis priėmė 2,2 milijonus žmonių.

Tokias tendencijas lėmė turistų baimė dėl teroristinių aktų grėsmės. Dauguma Europos valstybių, tarp jų ir Lietuva, iki šiol nerekomenduoja vykti oru į Sinajaus pusiasalį, kuriame yra ir populiarus Egipto kurortas Šarm aš Šeichas. Į jį iš Lietuvos buvo organizuojami tiesioginiai skrydžiai. Šiuo metu jie nevykdomi. Poilsiautojams siūloma skristi tik į Hurgadą.

Fotolia nuotr./Hurgada
Fotolia nuotr./Hurgada

Egipto planuose – turistų susigrąžinimas. Iki 2017 m. pabaigos šalis tikisi pritraukti 12 milijonų turistų – visų pirma dėl užsienio rinkai skirtų nacionalinio vežėjo „EgyptAir“ organizuojamų skrydžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius