-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parodomasis Š.Korėjos viešbutis: nėra čiužinių ir elektros, ir nevalgykit per daug kiaušinių

Pagal Šiaurės Korėjos diktatoriaus Kim Jong Uno sumanymą didžiausias šalies viešbutis turėjo parodyti visiems užsieniečiams, kaip prabangiai galima gyventi šioje utopinėje valstybėje.
„Ryanggang“ viešbutis
„Ryanggang“ viešbutis / Nuotr. iš „TripAdvisor“

Tačiau realybėje „Ryanggang“ viešbutis Pchenjane lankytojų yra apibūdinimas kaip pasenęs, šaltas ir panašus į karinę stovyklą, o ne prabangių atostogų vietą, rašo „The Telegraph“.

„Aukščiausios klasės“ save pristatančio viešbučio, kuris giriasi turintis biliardo kambarį, biblioteką ir besisukantį restoraną viršutiniame aukšte, įvertinimuose „TripAdviser“ svetainėje – labai ne kokie čia apsistojusių žmonių įspūdžiai.

„Betonas, šalto vandens dušai, akmens kietumo lovos ir vis dingstanti elektra – viso to galite tikėtis šiame sovietiniame retro viešbutyje, – rašė vienas lankytojas, gyvenantis Abu Dabyje. – Nė vienas šviesos jungiklis neveikė, ir kas buvo ta beprotiška enigma tarp lovų?“

Kitas lankytojas iš Nyderlandų „Ryanggang“ įvertino 2 žvaigždutėmis iš penkių. „Mano lova neturėjo čiužinio – tai buvo lenta su šiokiu tokiu paminkštinimu ant viršaus, – rašė jis. – Sovietinis stilius, tamsūs koridoriai“.

Iš Kinijos – Š.Korėjos sąjungininkės – atvykęs keliautojas rašė: „Nešvarus, šaltas ir baisus. Kalėjimai vakaruose yra patrauklesni. Labai siaubinga. Ir tiek daug smegenų plovimo. Tikrai nepatiko šis viešbutis.“

Aprašydamas viešbutyje duodamus pusryčius, kitas lankytojas rašė: „Mačiau, kaip vienas turistas buvo sudrausmintas dėl to, kad pasiėmė per daug kiaušinių. Kartą taip padarė padavėjas, ir dar kartą – prižiūrėtojas, kuris atėjo vien tam, kad jam pagrasintų pirštu“.

Visgi atsirado ir tokių, kurie kiek palankiau žiūrėjo į prabangiausią Š.Korėjos viešbutį. „Niekaip negali palyginti Šiaurės Korėjos su likusiu pasauliu, – rašė vienas londonietis. – Bet todėl ir vykstate čia, todėl mėgaukitės. Paprastai nėra jokio aptarnavimo, dušų, vandens ir elektros – bet kam tai rūpi, juk išvyksite iš čia po savaitės, jeigu gerai elgsitės.“

Nepaisant čiužinių, elektros ir vandens nebuvimo, viešbučio vidutinis įvertinimas – 2,5 žvaigždutės iš penkių. Dauguma lankytojų jį įvertino kaip vidutinį ar prastą, tačiau ne siaubingą. Nėra nė vieno įvertinimo „puikus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius