-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skrido į Ispaniją – atsidūrė už 3,5 tūkst. km. Oro linijos savo kaltės nemato

Pora ketino praleisti atostogas Sevilijoje, Ispanijoje, tačiau lėktuvu nusileido Zakinto saloje Graikijoje. Neteko pinigų už sumokėtą būstą, išgyveno baimės kupinas dienas. Viskas – dėl to, kad sumaišė lėktuvus oro uoste, o oro linijos savo kaltės nemato.
„Ryanair“
„Ryanair“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Spalio 4 d. Humaira ir Farooqas Shaikhai atvyko į Londono Stanstedo oro uostą, iš kur ketino nuskristi į Seviliją. Viskas, atrodo, ėjosi pagal planą. Pora užsiregistravo, prie laipinimo vartų buvo patikrinti jų COVID dokumentai, o lipant į lėktuvą – bilietai ir asmens dokumentai. Niekur jokių problemų nekilo.

Niekas nepastebėjo, kad pora turi bilietus į kitą skrydį. Tik tuomet, kai keliautojai išlipo iš lėktuvo, paliko oro uostą ir ėmė ieškoti taksi, suprato, kad atsidūrė kitoje šalyje.

Poros atostogos, kurias jai padovanojo sūnus, kaip jie patys sakė, virto košmaru. Jie britų žiniasklaidai pasakojo, kad būdami be galo išsigandę tokioje situacijoje bandė ieškoti pagalbos, tačiau „Ryanair“ atstovai iš jų esą juokėsi.

Sėsti į kitą lėktuvą ir nuskristi į Seviliją nebuvo taip paprasta – tiesioginių skrydžių nėra, o kitas reisas į Londoną buvo tik už keturių dienų.

Poros sūnus sakė, kad dėl to prarado išnuomotą būstą, kuris jam kainavo 1,1 tūkst. svarų sterlingų.

„Ryanair“ sutiko turistams sumokėti už vieną nakvynę viešbutyje ir duoti bilietus skrydžiui atgal į Londoną. Oro bendrovė, keliautojų teigimu, nei atsiprašė, nei pasiūlė kompensaciją. Net ir išplatintame situacijos komentare „Ryanair“ teigė nematantys savo klaidos – kaltė tenka patiems keliautojams.

„Kiekvieno kliento atsakomybė yra pasirūpinti, kad jie įliptų į reikiamą lėktuvą, – teigia „Ryanair“. – Šie keleiviai praėjo saugumo patikrą prieš lipdami į lėktuvą, nebuvo jokios grėsmės saugumui. Dirbame su savo agentais Stanstedo oro uoste, kad užtikrintume, jog tokia klaida nepasikartotų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius