Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tenerifėje gyvenančios moters pasiūlymas lietuviams: savaitei apsikeiskime namais

Atostogų namų mainai – apie tokį dalyką tikrai esate girdėję ir matę kino filmuose, tačiau realiame gyvenime lietuviams tai greičiausiai dar neteko išbandyti. Tačiau būtent tokį nuotykį šį rudenį siūlo patirti Tenerifės turizmo ir inovacijų klasterio prezidentė Maria Dolores Rodriguez de Azero Tabares.
Viena gražiausių pasaulio salų – Tenerifė
Viena gražiausių pasaulio salų – Tenerifė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Sugalvojusi, jog nori šį rudenį apsilankyti ir pamatyti Lietuvą, apie kurią daug gero girdėjo, moteris siūlo savaitei apsikeisti namais: jūs keliaujate ir gyvenate Tenerifės gyventojos namuose, o ji įsikuria jūsiškiuose.

Sudominome? Tuoj paaiškinsime, nuo ko pradėti. Pirmiausia tikriausiai reikėtų šiek tiek paaiškinti, kas gi tie atostogų namų mainai (angl. House swap aut. past).

Tai mažo biudžeto nuotykių mylėtojų ir keliautojų sumanymas. Norintiems dalyvauti mainuose svarbiausia turėti gyvenamąją vietą, kurią galima legaliai pasiūlyti užsieniečiams, kol jūs mėgausitės kitokiu gyvenimo ritmu jų namuose.

Tokį atostogų variantą dažniausiai renkasi tie žmonės, kurie nemėgsta gyventi viešbučiuose, be to, nori paragauti tikro vietinio gyvenimo skonio – būti lankomos vietos gyventoju, o ne turistu.

Būtent tokia ir yra intriguojantį pasiūlymą – savaitei įsikurti savo namuose Tenerifėje – siūlanti Maria Dolores Rodriguez de Azero Tabares.

Asmeninės nuotr./Maria Dolores Rodriguez de Azero Tabares
Asmeninės nuotr./Maria Dolores Rodriguez de Azero Tabares

Įvairių tarptautinių turizmo projektų dėka su lietuviais susipažinusi ir iš jų pasakojimų mūsų šalimi labai susidomėjusi ispanė prašo ją vadinti Lola (taip ją vadina draugai, o Loli – kreipinys, kurį naudoja artimiausi žmonės – aut. past.). Susitikę su ja kalbamės apie jos darbą, atostogų mainus ir pagrindinę priežastį, kodėl moteris, gyvenanti tokiame rojuje kaip Tenerifė, nori aplankyti Lietuvą.

– Dirbate turizmo sektoriuje, daug keliaujate, o dabar siūlote atostogų mainus vienai lietuvių šeimai. Papasakokite šiek tiek apie save, – paprašėme Lolos.

– Pirmiausia aš esu keturių vaikų mama. Vyriausiam dabar 19 metų, jauniausiai – 5-eri. Esu žmogus, kuris mėgsta leisti savo laiką naudingai. Nesvarbu, kokia tai veikla būtų, noriu, kad ji būtų kupina įvairių potyrių. Pokalbiai, kurie atveria akis, žmonės, kurie turi naujų idėjų, unikali vieta, ir mokymasis iš viso šito man yra gyvenimo prabanga, kurios nenoriu atsisakyti.

Darbe aš stengiuosi įgyvendinti savo ir kitų svajones. Esu teisininkė, labiausiai domiuosi tarptautiniu verslu ir turizmu. Taip pat esu Tenerifės turizmo ir inovacijų klasterio prezidentė.

– Koks jausmas yra gyventi vietovėje, kuri kitiems yra kaip rojus?

– Nuostabus! Dažnai sau kartoju, kad man labai pasisekė. Tenerifė – nuostabi sala, pilna įdomių vietų ir dar įdomesnių žmonių. Šioje saloje mes esame palaiminti pačiu geriausiu oru. O svarbiausia – sala yra pakankamai didelė, kad kiekvieną dieną atrasčiau kažką naujo. Pati turiu netrumpą sąrašą vietų, kurias noriu aplankyti, ar veiklų, kuriomis noriu užsiimti.

Man rojus yra ne konkreti vieta, o keliavimas, naujų žmonių sutikimas ir grįžimas namo į Tenerifę po sėkmingos kelionės.

Čia gali gyventi visą savo gyvenimą ir vis tiek atrasi kažką, kas maloniai nustebins. Bet man rojus yra ne konkreti vieta, o keliavimas, naujų žmonių sutikimas ir grįžimas namo į Tenerifę po sėkmingos kelionės. Tik grįžus vėl pradedu kurti planus sekančiai kelionei.

– Ką jums reiškia keliauti?

– Keliavimas – tai didžiausia siekiamybė gyvenime, norint kažką išmokti. Manau, kad svarbiausios mano žinios ir buvo įgytos keliaujant ir susipažįstant su naujais žmonėmis. Kuo daugiau keliausi, tuo ilgiau išliksi jaunas širdyje.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Viena gražiausių pasaulio salų – Tenerifė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Viena gražiausių pasaulio salų – Tenerifė

– Kai keliaujate, kur labiausiai mėgstate apsistoti?

– Viskas priklauso nuo mano planų. Aišku, visada yra minimalūs reikalavimai, bet pati vieta turi atspindėti kelionės tematiką: namelis medyje Kenijoje, laivas Kroatijoje, įspūdingas viešbutis Keiptaune, asjenda Jukatano pusiasalyje ar išsinuomotas privatus namas Kantabrijoje, šiaurės Ispanijoje.

Noriu pasinerti į vietinį gyvenimą, labiau būti tos vietovės gyventoja nei turiste, todėl mane labiausiai domina atostogų mainai.

Gyvenimas kurorte ar gyvenimas kaime – viskas turi atitikti tavo planus, norimą potyrį. Man labiausiai patinka atrasti unikalias vietas, kiekvieną kartą vis kažką naujo. Šiuo metu noriu pasinerti į vietinį gyvenimą, labiau būti tos vietovės gyventoja nei turiste, todėl mane labiausiai domina atostogų mainai.

– Esate turizmo sektoriaus specialistė, o Tenerifė – sala, nuolat pilna turistų. Kokias galimybes, jūsų nuomone, turi Lietuvos turizmo sektorius?

– Lietuva turi puikių galimybių. Turizmas greitai keičiasi į potyrius ir autentiškas vietas. Baltijos regionas yra pilnas istorijos, o istorijų pasakojimas dabar labai populiarus turizme. Vienas iš didžiausių šio regiono pliusų – trys Baltijos šalys viena šalia kitos. Kartu jos sukuria įdomų maršrutą, pilną istorijos ir architektūros stebuklų.

Lietuvos miestai taip pat yra nuostabūs, nes čia žmonės gali išvysti istoriją ant kiekvieno kampo. Kiekviena šalis nori kažkuo išsiskirti, o Lietuva yra kupina įkvepiančių istorijų, tai reiktų išmokti išnaudoti. Ir, aišku, Lietuvos unikali gamta – ji visada bus patraukli keliautojams.

– Kodėl jūs pati norite pakeliauti po Lietuvą?

– Tenerifėje dažnai sulaukiame turistų iš Lietuvos, tad su jūsų kultūra esu šiek tiek susipažinusi. Aš tikiu, kad mano kelionė į Lietuvą bus didelis atradimas. Lietuvą įsivaizduoju kaip ramią šalį, pilną nuostabios gamtos ir stiprių žmonių. Labiausiai noriu išvysti gyvenimo būdą, kuris būtų visiškai kitoks nei ispaniškas.

Apie Lietuvos aplankymą galvojau jau ilgą laiką. Paskutinis postūmis – projektas „Įdomiausios vietos Lietuvoje“. Aktyviai domiuosi turizmo tendencijomis ir madomis, tad pamačius šį projektą supratau, kad man jau pats metas atvykti į Lietuvą.

Kaip minėjau prieš tai, turizme dabar madingi pasakojimai per istoriją ir architektūrą. Šis projektas apjungia visus šiuos dalykus. Naudodamasis sudarytu maršrutu jis aplanko gražiausias, įdomiausias vietas bei sužino apie jų istoriją ar juos supančius mitus.

Tenerifėje turime panašų projektą, bet jis labiau orientuotas į tvarumą nei kultūrą. „Įdomiausios Lietuvos vietos“ turi jau paruoštus maršrutus: man, užsienietei, norinčiai pažinti naują kraštą, tai sutaupo daugybę laiko. Gaila, kad kol kas šie maršrutai yra tik lietuvių kalba, bet turint internetą – įmanoma viską suprasti.

– Prieš atvykdama pas mus vienai lietuvių šeimai turite intriguojantį pasiūlymą. Koks jis?

– Nenorime viešbučių ir turistinių maršrutų, norime pagyventi kaip Lietuvos piliečiai. Todėl ieškome lietuvių šeimos, kuri savaitę norėtų pagyventi kaip Tenerifės ispanai, o mes jų namuose pabūtume kaip lietuviai. Ar atsiras norinčių priimti šį gyvenimo iššūkį?

– Greičiausiai lietuviams tai bus tikrai pirmasis toks iššūkis. O jums?

– Ir man. Apie turizmą, galima sakyti, išmanau viską. Apie atostogų mainus jau senai galvojau, bet visada trukdė nedrąsumas, baimė būti apgautai, nežinojimas, ką pasakyti šeimai, su kuria keisimės namais.

Noriu pasinerti į jūsų gyvenimą ir jūsų istoriją. Mainais siūlau Tenerifę ir visą jos saulę.

Lietuvos aplankymas – visiškai spontaniškas sprendimas, tad kodėl gi nepasielgus spontaniškai iki galo ir neapsikeitus namais su lietuviais?

Asmeniškai pažįstu ne vieną lietuvį, o turizmo projektų vystytoją Simona Šimulytė yra pati geriausia ambasadorė, kokią Lietuvą tik begali turėti. Ji ir kiti mano sutikti lietuviai, suformavo nuomonę, kad visi lietuviai – nuoširdūs žmonės. Noriu pasinerti į jūsų gyvenimą ir jūsų istoriją. Mainais siūlau Tenerifę ir visą jos saulę.

Asmeninės nuotr./Maria Dolores Rodriguez de Azero Tabares kartu su Simona Šimulyte ir vieno iš turizmo projektų dalyviais
Asmeninės nuotr./Maria Dolores Rodriguez de Azero Tabares kartu su Simona Šimulyte ir vieno iš turizmo projektų dalyviais

Lolos šeimos įspūdžius galėsite sekti 15min portale ir taip pamatysite Lietuvą ispanų akimis. Visiems, kurie nori priimti Tenerifės iššūkį, reikėtų susisiekti su S.Šimulyte. Ji bus Lolos atstovė ir padės atsirinkti nuotykių ištroškusią šeimą. Su ja susisiekti galite:

Tel. nr: +37062095401

El. paštas: voyage@europe-institute.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius