-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turizmas Lietuvoje – su žiupsneliu burtų

Šį savaitgalį Vilniuje šurmuliuojančioje turizmo, laisvalaikio ir sporto parodoje „ADVENTUR 2014“ galima akis paganyti ne tik į gražius svetimų šalių peizažus ir planuoti keliones toli nuo namų, bet ir susižavėti turizmu Lietuvoje. Čia įdomiausias šalies kerteles pristato visų Lietuvos regionų atstovai. Jie griebiasi įvairiausių būdų sudominti kuo daugiau parodos lankytojų.
Tarptautinė turizmo, laisvalaikio ir sporto paroda Adventur.
Tarptautinė turizmo, laisvalaikio ir sporto paroda Adventur. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 „Adventur“

Štai Ignalinos rajone esančio Paukščių kaimo savininkai Rimas ir Laima į parodą atsivežė vieną savo augintinį – pūkuotą gaidį, vadinamą šilkaplunksniu. Rimas sako, kad prieš tūkstantmetį juos veisti pradėję kinai sakydavo, jog šis paukštis kilęs iš triušio ir gaidžio. O Paukščių kaime galima apžiūrėti net maždaug šimto rūšių paukščius.

„Atvykusiesiems siūlome degustuoti įvairių rūšių kiaušinių, išmokti rašyti žąsies plunksna. Ją įvaldę ir užrašę savo norus, svečiai brenda per pelkę ir pasiekia giraitę, į kurią atskrenda laimės paukščiai. Tad savo norus ten sukabiname ir laukiame, kol šie juos nusineš“, - pasakojo Rimas, o jam už nugaros degė jo ir jo žmonos padarytas šviestuvas, kurio gaubtas buvo padarytas iš daugybės tuščiavidurių kiaušinių.

Paėjėjus kiek toliau praeivių žvilgsnius kaustė Druskos karalienė. Tai Druskininkų gyventoja Aušra, pasidabinusi jos vyro pagaminta karūna iš polistirolo burbulų, aplietų druska. Meniškas druskos panaudojimas jai ne naujiena, mat ši druskininkiečių pora savo studijoje gali pamokyti iš druskos lipdyti ar drožinėti. Pasak Aušros, druska turi gydomųjų savybių ir net gali atjauninti. Galbūt šie žodžiai skamba magiškai, bet juk juos ištarė Druskos karalienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius