-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turizmo tendencijos: artimiausius penkerius metus daugiausia kelionių bus Azijoje

Iki 2021 metų daugiau nei 500 mln. žmonių per metus keliaus į Aziją ir po šio žemyno valstybes. Tokią prognozę ateinantiems penkeriems metams pateikia Ramiojo vandenyno regionio kelionių asociacija (angl. Pacific Area Travel Association, PATA), skelbia Atorus.ru.
Kinų turistai
Kinų turistai / 123fr.com nuotr.

PATA teigimu, atvykstančių turistų skaičius į Azijos šalis kasmet augs nemažiau kaip 5,8 proc. ir 2021 metais pasieks 573 mln. turistų per metus. Palyginimui, pernai į Azijos regiono valstybes per metus atvyko 433 mln. turistų.

Jungtinių Tautų Organizacijos duomenimis, 2016-ųjų pabaigoje visame pasaulyje tarptautinių kelionių skaičius pasiekė 1,2 milijardo. Šiemet prognozuojamas dar didesnis augimas.

Kalbant apie Azijos-Ramiojo vandenyno regioną, prie jo priskiriant ir Šiaurės bei Pietų Ameriką, prognozuojama, kad atvykstančių turistų skaičius kito dešimtmečio pradžioje pasieks 758 mln. turistų per metus. 156 mln. jų atvyks į Šiaurės ir Pietų Amerikos šalis, 28 mln. – į Ramiojo vandenyno pakrantėse įsikūrusius miestus ir kurortus. PATA prognozuoja, kad šiame regione metinis atvykstančių turistų skaičiaus augimas bus nemažesnis nei 5 proc.

Azijos regione šiuo metu didžiausias atvykstančių turistų skaičius yra Kinijoje. Didžioji dalis ją lankančių turistų – Azijos žemyno gyventojai. Ypač aktyviai keliauti po kaimynines ir tolimesnes Azijos šalis pastaraisiais metais pradėjo kinai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius