-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atostogos Šventojoje: su cepelinais, gintarine Marija ir O.Vyšniausko bei R.Šilansko šou

„Penkis kilogramus numečiau“, – džiūgauja „Galeros“ Šventojoje administratorė Raisa Šarkienė. O po kelių dienų džiaugsmo jai bus dar daugiau – jos mylimiausias „Radžiukas“ atvyksta koncertuoti. Restoranas, kaip ir visa Šventoji, šiomis dienomis, debesis pakeitus saulei, klesti – žmonių apstu, graibstomi ne tik gaivieji gėrimai, bet ir gintaru dabinti Mergelės Marijos, Jėzaus ar tiesiog kačiukų paveikslai.
Vasara Šventojoje
Vasara Šventojoje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šiomis dienomis pajūrys tirštai nugultas žmonių. Mat pilkus debesis ir pajūrio kurortų snaudulį kaipmat prasklaidė išlindusi saulė. Ir ne tik Lietuvos pramogų sostine vadinama Palanga it princo pabučiuota gražuolė pabudo iš miego.

Išsyk suklegėjo ir Šventoji – suskambo vaikų juokas ir irzlus zyzimas, porelių barniai ir garsūs bučiniai, nuo pietų girtų poilsiautojų dainos, Pupų Dėdės šunų skalijimas. Pakvipo riebiais cepelinais ir kepta vištiena, gira ir alumi nuo 1,8 Eur už pusę litro, saulėje sužibo ant kiekvieno kampo pardavinėjamų paveikslėlių su Jėzumi, Marija ar katinais gintarai.

Atsigavo Šventoji, sakė mums Raisa Šarkienė. „Galeroje“ pilna žmonių, už kelis eurus rengiami Lietuvos estrados „grandų“ pasirodymai. Štai antradienį „Galeros“ svečias – Ovidijus Vyšniauskas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Raisa Šarkienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Raisa Šarkienė

„10 Eur dar joks koncertas nekainavo“, – pasakojo ji. Kainų, tikina, nekėlė – liko tokios pat, kaip ir prastesniu oru. Dienos pietūs „Galeroje“ kainuoja apie tris eurus. Ne ką brangiau ir kitur – patiekalų ir gėrimų kainos – pastebimai mažesnės nei Palangoje, kurią šią savaitę užgulė poilsiautojai.

Tarp labiausiai užgultų restoranų – ir garsusis „Paršelio rojus“, išdidžiai skelbiantis, kad atšventė savo dvidešimtmetį.

Dieną dauguma poilsiautojų maudosi saulės voniose, o vakarop jau lenda į pagrindinę Šventosios alėją. Ji nei dydžiu, nei pramogų spektru, žinoma, Palangos Basanavičiaus gatvei neprilygsta, tačiau tikrai turi ką pasiūlyti lietuviškos popkultūros mėgėjams.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vasara Šventojoje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vasara Šventojoje

„Tėveli, gal einam Tarasovų paklausom?“ – kalbino seną tėvą 30-40 metų moteris. Nepatinka Violeta ir Vilius Tarasovai? Ketvirtadienį atvažiuoja atgimusi MAN-GO su koncertu „Paviršius širdies“, penktadienį koncertuos „Lemon Joy“, šeštadienį į Šventąją atvyksta Mia. O juodojo humoro mėgėjams – autorinis Lietuvos anekdotų karaliumi save tituluojančio Raimondo Šilansko pasirodymas.

Vasarą Šventojoje leidžia ir Pupų Dėdė su keturiais savo šunimis, dėl kurių sunerimusi R.Šarkienė. Net žada maisto parinkti. Jį sutiksite įvažiavę į Šventąją – atpažinsite nuotraukomis apklijuotą kemperį. O galbūt pirmiau išgirsite šunis skalijant. Kartais jis lankosi ir pasirodymus rengia prie prekybos centrų. Muzikiniai „numeriai“ su humoro intarpais – nemokamai, bet šunims galite paaukoti eurą kitą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Pupų dėdė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Pupų dėdė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius